Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, mam doma 14 denni holcicku, asi pred 4 dny nam zaclo „silene“ obdobi. holcicka spi celou noc, jen ji budim na jidlo a skoro hned zas usne, dopoledne to same, ale odpoledne a na vecer skoro non stop place a bezduvodne, je napapana, prebalena, vedro ani zima by ji byt taky nemela. utisit moc nejde, jen obcas tak, ze ji dam malicek do pusinky a ona si ho zuzla. hlad ale vazne nema, pije 75 m/1 kojeni…nekdy se rozcili az uplne doruda…byli jsme na pohotovsoti, ponevadz nas to poprve dost vylekalo, ale bylo nam receno kolika. mame sab simplex, ale nijak se to nelepsi, stolici ma normalni, krka taky po kazdem jidle atd., tak tam snad problem neni…nemate nekdo podobnou zkusenost? a kdy to preslo? po sestiendeli?dekuju moc.
když si žužlá malíček, tak jí dej dudlík. Je to fakt výborná věc, můžu jen doporučit
ať si každej říká co chce, není nad klidné miminko a klidnou maminku ![]()
Ahojki, opravdu dej dudlíka, nestojí vám to ani jedné za to. Všechny ty řeči o dudlíku jsou hlouposti, jakože je problém s odnaučováním /no jak u koho samozřejmě/, že je to špatné na zuby, jsou to opravdu hlouposti.
A co se prdíků týká, tak sabík je opravdu k ničemu, kup si Baby calm /snad to píšu správně/, ty zabírají spolehlivě. A.
Souhlasím s dudlíkem. vyrojilo se tu řada ,,chytrých" názorů, ale my jej máme snad od 4. měsíce, protože k němu musela dospět a je klid. Taky jsme zjistili, že malé vadí, když je zapnutá televize a to i potichu. Údajně má vydávat zvuk, který dospělý člověk neslyší, ale mimi jo. No je pravda, že když všechno povypínáme, tak je opravdu klid…
![]()
Dudlík
Jestli jí ještě k tomu bolí bříško, tak cičit s nožičkama, přikládat nahřátý ručník, případně v nouzi největší pomoci rektální rourkou
Ahoj,
taky mám hodně uplakané miminko a to od narození. V noci se stále často budí a to spí se mnou v posteli jinak se nedá. Od malička brečí v kočárku co brečí řve. Neumí sama usnout a vůbec spánek jí dělá velké problémy. Doma sama nespí vůbec a přitom je unavená. Prostě jí to nejde
Nevydrží být vůbec sama. Když ji položím tak začne brečet. Je to tak opravdu od narození. Prso jí slouží jako uklidňovadlo, uspávadlo teda krom jídla a pití. Bohužel cumel si nevezme ani za nic a přitom by nám to hodně pomohlo a nejvíc jí
máme různé tvary i materiály a nic
První měsíce jsem ji nosila dá se říct nepřetržitě
Kdo tohle nezažil nepochopí. Jsou to dráždivé a hodně hodně náročné děti. Dr. ke které chodíme cvičit mi potvrdila, že prý se to nestává často a já už mám druhé takové. Syn byl stejný. Naštěstí z toho už vyrostl
No nic musím letět malá už je celých 5 minut sama a dává to patřičně a hlasitě najevo
přeju ať u vás zabere dudlík a sobě taky kéž by si ho vzala ![]()
jo a pokud je to u vás „jen“ kvůli bříšku tak zkus ten baby calm a klidně rektální rourku u nás to byl velký pomocník žádný návyk nevznikl ![]()
Ajjaa, mam holcicku, ktera je stejna..
jak pises, kdo nezazije, nepochopi.
prosim te, kdy ti z toho starsi ditko vyrostlo???
Taky máme podobnou zkušenost s prvorozenou dcerou. Začalo to druhý den po příjezdu z porodnice, večer se vždycky tak do 21 hod prospala a pak to začlo. Řev a řev… Chovali jsem, cvičili s nožičkama, dávali sab, nahřívali bříško plínkou, používali rektální rourku, a to jsme opakovali cca do 3 hodin ráno. Trvalo to do 3 měsíců
Všichni tři kluci už pak byli v pohodě. Mít to u všech 4 dětí, jsme už dávno šediví
Tak držím pěsti, ať to u vás netrvá dlouho. Ahoj, M.
FIK no upřímně až po roce
a i pak byl takový umrčený, nezajímaly ho hračky atd. Zlom přišel kolem dvou let to byl hodný, šikovný, rozumný prostě mi to začal vynahrazovat
škoda, že nebydlíš někde poblíž připadám si, že jsem jediná s takovým mimčem
a všude ty maminy s kočárky v klídečku a pohodě se procházejí a mimina si leží v kočárku…
Ahoj, u nás zabíral fén nebo vysavač, a to okamžitě. Pak samozřejmě skákání na míči a prso.
Přeju pevné nervy. A neboj, bude líp!
Taky jsem pro dudlík - Venďule ho má od porodnice
a je klííííííídek
Ahoj,
radu bohuzel nemam, ale mely to obe dve dcery zhruba tyden po porodu a uplne to prestalo po dvou mesicich. Obe ale jecely v noci od 22h do 5h rano v kuse. U druhe zabiralo jen skakani na balone s tatinkem, ale beda jak prestal.
Terik
Ahoj, náš Matys by také soutěž o nejhodnější miminko nevyhrál, ale mám pocit, že po šestinedělí se to trošku lepší (myslím, že i koliky výrazně ubývají) …nebo už si zvykám? ![]()
Minulý týden jsme „objevili“ polohu NA TYGRA a to je u nás spolehlivé - jen se u toho musí navíc chodit nebo skákat na míči a to já s 6,5 kilovým špekounkem nevydržím dlouho - leda taťka.
A další objev tohoto týdne je spaní přes den NA BŘÍŠKU!! Mám pocit, že máme od té doby vyměněné dítě!
Když jsem to hlásila mojí matce, tak mi řekla, že já jsem prý jako mimino spala jenom na bříšku..... Sakra, to mi to nemohla říct dřív?!? ![]()