Apgar skore u novorozenců

1244
11.9.08 15:39

Apgar skore u novorozencu

Ahoj holky,
zajimalo by mne, jake Apgar skore (tj. hodnoceni srdecni akce, dechu, svaloveho tonusu…) melo vase miminko, kdyz se narodilo. Pokud melo toto skore nizsi (napr.2-4-4), zanechalo to na nem nejake nasledky, nebo ne?
Moc dekuji, zdravi J+J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1100
11.9.08 16:47

7-8-8, akorát se chvilku prohřál v inkubátoru, jinak bez následků. Bylo to spíš proto že se narodil 35+4, komplikace u porodu žádné, šel CS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.9.08 17:12

Ahoj Jeni,
moje první dcera měla 6-8-9 a byla hned po porodu resuscitovaná, ale následky žádné. Narodila se CS.
Druhá dcera měla 10-10-10.
Romana ___________

""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png

""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
11.9.08 20:09

Ahoj,
náš druhorozený měl krásných 9-10-10 (rodila jsem v Motole, kde říkali, že ani nedávají tu první nikdy desítku, protože žádné dítko není tak krásně růžové, aby splnilo dva body), ovšem Matýsek měl 4-9-9, což mě po absolvování předporodního kurzu a po vysvětlení, že pod 7 je to blbý, docela šokovalo :?
Nicméně Mates byl pak naprosto v pohodě, nemá absolutně žádné následky, nebývá nijak nemocný atd. prostě krásné zdravé dítě :lol: Při porodu se mi totiž přetrhla pupeční šňůra, takže vylezl chudák celej šedej, špatně dýchal atd. , ale velmi rychle se to spravilo. Porod byl naštěstí velmi rychlý.

Medu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
12.9.08 09:09

Ahoj,

Ajlili (už sem moc nechodí) měla hrozně nízký (teda její holčička) - musseli jí hned resuscitovat a měla určitě to první 1, pak nevím (ale ani ty další čísla žádná sláva).
Chodili na neurologii myslím, a musela s ní cvičit - jen nějakou maličkost - špatně otvírala ručičku.

Teď jí je přes dva ropky a je hrozně šikovná a naprosto v pořádku. Vpodstatě od začátku je úplně v pořádku.

Jestli chceš uklidnit, napiš jí SZ na baby-cafe, nevím, co se stalo u vás, ale ta zpráva, co jí dali z porodnice, zní děsivě až až…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
12.9.08 13:56

Ahoj,

už nevím přesně, ale Viki myslím měla 2-4-6, bez kyslíku celkově 6 minut resuscitovaná plně.
No a po narození nám přestávala dýchat, ale jen párkrát v klidu jinak při pláči vydechla a nenadechla a omdlévala do bezvědomí. (To se ale stává i miminkům s lepším skóre.) Vývojově byla v normě jak v pohybu tak chápáním. Teď na ní pozorujeme možná lehkou hyperaktivitu a počínající Dyslexii ovšem potvrzené odborníkem to nemám a taky to může mít zděděné po mě.

Rozhodně mám zkušenost (i od známých) že takovéto Agpar skóre neznamená automaticky problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1617
12.9.08 14:56

K. se narodil velmi předčasně a měl 1-6-8, teď je mu (korigovaně) 16měsíců a vypadá to, že nemá žádné následky
samozřejmě jsme cvičili, docházeli na různá vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
13.9.08 15:42

terka se narodila o malinko dřív (v 37tt), ale apgar skóre měla dobrý: 9-10-10 (a taky říkali, že ta první devítka je častá- běžná, kvůli barvě)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
13.9.08 15:59

Ahoj,

tak ještě jednou já:)

Mluvila jsem s ajlili a její holčička měla 0-0-1. Kdo je trumfne? :wink:
Teď už si z toho dělám legraci, protože takovou šikovnou a sympatickou holčičku široko daleko neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.9.08 16:44

ahoj, taky jsme narozeni trosku driv (36+5) a Vita mel 8-9-10 kvuli barve-teplote, byl malicko podchlazeny a pobyl si 24 hodin v inkubatoru, aby se ohral. Jinak naprosto v poradku, jen chvilku neposedi. Ted je nam 8 mesicu…
Ale skore 0-0-1 to je teda husty… hlavne, ze je holcicka v poradku :-)neprihlasena Lupita :-/

• Citovat
  • Upravit
363
13.9.08 17:23

modrý oči u miminek?

je to vůbec možný 0-0-1 !!??? 8O 8O 8O 8O 8O 8O … to by znamenalo že se narodila mrtvá a byla dalších 10min… to snad není ani možný..je to tedy zázrak, a nebo subjektivní hodnocení každého lékaře..nevím…ale každopádně je to neuvěřitelné, a hlavně že je v pořádku..jen tak dál!! :wink: :potlesk: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
14.9.08 11:04

Tě pic!!! Že by deset minut nedýchala??? :roll: No pokud je zdravá, tak tedy klobouk dolů, ale stejně se mi zdá to číslování asi ne úplně striktně stejné v každé nemocnici.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
15.9.08 13:19

Nestacim koukat co je tu napsane :-) My meli krasnych 10-10-10, porod byl hodne rychly, tak se to nejspis na male projevilo. S manzelem jsme nekolikrat koukali do propousteci zpravy a nemohli se na vysledky vynadivat. Preji vsem miminkum at jsou hodne zdrave i kdyz ten zacatek nebyl tak ruzovy jako u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
15.9.08 13:22

Tak to teda koukam, Apgar skore 0-0-1 je opravdu rekordne nizke. Hlavni ale je, ze je mimi ted v poradku.
Jinak s tim, ze se jedna o hodnoceni subjektivni uplne souhlasim, samozrejme, treba hodnoceni srdecni akce popr. dechu je nezpochybnitelne a bude asi i dost objektivni, ale treba hodnoceni barvy apod. zalezi hodne na konkretnim lekari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
15.9.08 14:40

ahoj, my měli ap.skore 6-8-10, malý měl šňůru kolem krku a nedýchal, dostal trochu kyslíku a v pohodě, zatím v 5 měsících je hodné a spokojené miminko. Teda to zmíněné skore 0-0-1 mě docela vyděsilo, tak hlavně že vše dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí