Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To by mě taky zajímalo, bo můj 4-lety syn furt něco žužlá, okusuje,.. 😂
@Anonymní píše:
Zdravím, dcera má 2 roky a pořád ještě strká do pusy nejedlé věcinejvíc papír, prostě okusuje knížky, časopisy, papíry do tiskárny, ubrousky atd…
nevím, jak jí mám vysvětlit, aby pochopila, že se tohle nejí
zkoušela jsem ti všelijak, ale prostě ne, nechápe to a žere tyhle věci dál, respektive okouše a všude pak plive
neví někdo čím to je a jak jí to odnaučit? Děkuji
Tohle kdyz ctu tak jen ziram, muj kluk jako batole zase krom jidla do pusy niccc nestrkal, jine deti zkoumaly v pusine prszy, hracky, on nic..nikdy..opacny extrem, chvili nechapal ze si tam ma sam strkat jidlo. Nastesti zravec tak pochopil brzy..
Na psa bych fakt ostře zařvala „Fuj“. Nemohlo by to fungovat i u dítěte?
@lilith1 píše:
Tohle kdyz ctu tak jen ziram, muj kluk jako batole zase krom jidla do pusy niccc nestrkal, jine deti zkoumaly v pusine prszy, hracky, on nic..nikdy..opacny extrem, chvili nechapal ze si tam ma sam strkat jidlo. Nastesti zravec tak pochopil brzy..
Ja mám 3 kluky, nejstarší si kolem roku hrál v pohodě a mincemi, páč mi do pusy nikdy nic jiného než jídlo nedal, prostřednímu stačilo jednou říct ne a bylo to v klidu..a nejmladší mi odmítá jídlo, ale papíry, drobky, kockolit, kočičí granule, knížky, oblečení a kdejaká jiná kravina, to je prostě ozrane, sezrane, pozizlane..pořád.. mám oči jak šnek a stejně sem tam něco ukradne a sežere
ideál, když se dělí s kočkou o granule nebo konzervu..ale Když mu dám jeho jídlo, to dělá Zagorku
![]()
@martina.se jo tohle je přesně moje dcera
normální jídlo do ní dostat je nadlidský úkol, ale papíry žere jako divá ![]()
Holčičce může chybět železo. Zkus jí ho nějak ve stravě doplnit a uvidíš, třeba to dělat přestane.
Tohle prý dělají hodně nekojene děti. Takové orální uspokojování
@Koblizkova1980 píše:
Tohle prý dělají hodně nekojene děti. Takové orální uspokojování
Syn byl kojený 15 měsíců a stejně má i teď ve 4 letech věčně něco v puse 😂
Dcera, 2 a čtvrt to dělá taky, ocucává všechno, věčně prsty v puse. Už jsem jí do pusy nasypala trochu pepře, to ječela jak divá a vždycky když ji přistihnu, tak zavelím pepř a ona na chvíli přestane. Ale brzo zapomene a zas tam něco strčí. Je to požírač od mimina. Když se vzteká, tak má taky potřebu do něčeho kousnout a je jedno, jestli je to umyvadlo, hračka nebo zeď…
doufám, že z toho vyroste. ![]()
Zdravím, dcera má 2 roky a pořád ještě strká do pusy nejedlé věci
nejvíc papír, prostě okusuje knížky, časopisy, papíry do tiskárny, ubrousky atd…
nevím, jak jí mám vysvětlit, aby pochopila, že se tohle nejí
zkoušela jsem ti všelijak, ale prostě ne, nechápe to a žere tyhle věci dál, respektive okouše a všude pak plive
neví někdo čím to je a jak jí to odnaučit? Děkuji