Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, poradí někdo s příkladem 14 a 15?Postup pro blbce prosím, jestli mi někdo napíše, děkuji ![]()
14. Délka kroku je 3/4 metru. Ja bych si to převedla na centimetry (75cm) nebo metry 0,75m to vynasobis dvakrát -delka dvojkroku a pak už jen nasobis 4× pro šířku a 7× pro délku hřiště…obvod a obsah je obvod a obsah obdélníku tzn. Obvod 2× (délka +šířka) a obsah delka x sirka
Výsledek bych pak převedla zas na metry, resp metry čtverečný…
Doporučuju to zadat umělé inteligenci, ona vám ten postup napíše. Stáhněte si do mobilu třeba gpt chat. Protože jinak tady budete v budoucnu psát nonstop, tohle je úplně jednoduchá věc a ony ty příklady postupem času dost přitvrdí.
15. Lasice má 20cm, ocas má 1/4 délky jejího těla, takže 5cm. Celková délka i s ocasem je 20 + 5 = 25cm.
Veverka má 25 cm, ocas je 0,8 jejího těla, tedy 0,8×25 což je 20. Celková délka 25+20=45. Tedy nemá více než půl metru.
Příklady to jsou velmi jednoduché, to je nějaký první stupeň základní školy, ne?
Tohle jsme se někdy učili???
S tím taky neporadím, posouvám téma
@Lucka1111 píše: Více
Moc děkuji za řešení, ale já a matika je konec
,ne, kluk je na druhým stupni a dostal to za úkol
@Vladusxx píše: Více
Moc děkuji za řešení, ale já a matika je konec ![]()
@Tereza Z píše: Více
Já s matikou taky nejsme kamarádi, ale tohle jsem vypočetla na první kouknutí z hlavy. Celý život si říkám jak jsem totálně blbá na matematiku, asi to přehodnotím s tou přísností na sebe.
Tak by si snad úkol měl vypracovat sám, ne? A pokud tomu nerozumí, tak se ideálně zeptat učitele, případně někoho ze spolužáků.
A proč si to nespočte sám? Proč mu umetáte cestu? Fakt tohle dostal na 2. stupni? To je nějaká speciální škola?
Mě to taky přijde teda hrozně jednoduché…prakticky jsem na to koukala a věděla jsem výsledek a to jsem matiku měla naposled před skoro 20 lety. Pořád sem si říkala. ze to není možný že je to tak jednoduchý, že tam musí být nějaký háček a kontrolovala jsem na kalkulačce ten druhý příklad…proto jsem ho pak ani nenapsala, už mě předběhli jiní…
Příspěvek upraven 14.09.24 v 14:33
Vždyť to je jednoduchý, to jsem spočítala z hlavy… V jaké je to třídě? ![]()
To snad musí spočítat každej, kdo má aspoň základku ![]()
Opět emimi, někdo požádá o radu a krom těch, kteří opravdu poradili, je tu zase zástup super chytrých…
Blahopřeju všem super chytrým, kteří všechno ví a všude byli ![]()
@Menton píše: Více
Ty příklady jsou neskutečně jednoduché. Pokud nejde o nějaký zvláštní typ školy, tak vůbec nechápu, jak je někdo může na 2. stupni zadat. Dítě ale neumí zřejmě ani takhle jednoduchý příklad a matka hned naběhne a loví někde řešení. A to proč? Bude takhle nabíhat do kdy? Do 18? Třeba? Co udělalo to dítě? Jen zaúkolovalo matku?