Nový notebook a router

1517
25.12.11 14:16

Poradíte-ajťák???

Holky co máte doma ajťáka a nebo kdo rozumí Pc…
Dostala jsem pod stromeček notebook a k tomu i Router,ale bohužel nejde nám to spojit dohromady.Ukazuje to,že jsem připojena,ale internet to nenalezne?A kydž to chce už.jméno a heslo,tak zadám to co je ve smlouvě a bohužel to nevezme.Vím,že takto na dálku je těžký radit,ale zkouším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
25.12.11 14:25

Takže máte nový i router. Ten se musí nějak nastavit. Mě to teda dělá vždycky správce kabelovky (máme připojenín přes kabelovku a jejich modem, router vlastní) a chlapi to dělali přes nějaké stránky toho routeru. Takže pokud jste nenastavovali router, tak chce nastavit.
Ale bohužel víc poradit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
25.12.11 14:55

Ahoj,takže radí mi můj muž-musíš mít v routeru kabel od internetu a router musíš propojený kablem s noťasem.Zapnout internet do horní lišty,napsat 192.168.1.1
Bude to chctít jméno-admin a heslo-admin
Teď už bude jméno v routeru a musíš nastavit router,měla by tam být nějaká položka automatické nastavení.Jestli ti to nepůjde,tak si budeš muset zjistit IP adresu a naťukat ručně jak do routeru,tak do noťasu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.11 15:01

Ahoj, pár rad od manžela: Vypadá to, že router a noťas je spojený, ale není nastavený WAN, tedy vstup internetu do routeru. Podívej se do vlastností připojení (podle systému, ale většinou je to ikona dvou PC v pravm dolním rohu a podívej se, jaká je adresa brány. Tu zadej do prohlížeče internetu do adresního řádku.
Jinak pokud používáš UPC ale možná i jinde, zkus nejdříve odpojit na pár minut modem (ne router) a pak připojit modem a následně router.
Pokud nepomůže, tak napiš jak máš připojení, typ routeru a jaký máš operační systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
25.12.11 16:06

Hlásí nám to chybu 651??? Máme Gemnet,Router je RT-N10,operační sysrém v notebooku win.7Starter.Nevím jestli je to to co si chtěla,vůbec tomu nerozumím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.11 16:29

V návodu k tomu routeru musí být jeho adresa, zkus ji otevřít v internetovém prohlížeči. Pak tě to vyzve k zadání jména a hesla. To najdeš taky v návodu, příapdně i s tou adresou může být na spodní straně routeru na nějaké samolepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
25.12.11 18:36

Asi jsme totální blbci,ale bohužel nám to nejede :twisted: Pořád to po nás něco chce 8o
Haničko děkuji tobě a manželovi za snahu a i ostatním :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová