Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
sesypalo se toho na vás dost, tak ať to má alespoň dobrý konec a všichni se uzdraví.
jasny, to bude dobry.. každej má něco.. někdo má nemocný dítě, někomu zemře někdo z rodiny.. nejsi v tom sama.. uvidíš, bude zase dobře.. tak to na to světě už prostě je…
kdyz se sere tak se sere. to znam.
kazdopadne ty palecky drzet budu.
snad se vse vrati k normalu a bude fajn. drzte se.
To je mi moc líto,že zrovna na vánoce se tohle všechno přihodilo.Držím palečky ať to má dobrý konec a přeju všem hodně zdraví,které celá rodina nejvíce potřebuje.
Nápodobně, sice mám jiné starosti, ale také bych letošní vánoce ráda smazala. Jestli mi někdo bude chtít dodatečně popřát k vánocům jako svátkům klidu a míru, tak ho svou nervozitou ze stresu umlátím…
No koukám, že toho máš až až a kolikrát si člověk říká, zda to zvládne, proto nejen babičkám a dědečkům, tak i tobě posílám hodně hodně hodně moc síly, naděje, síly žít a být šťastný a žít třeba pro malou princeznu, to starším lidem hodně pomáhá. Drž se
![]()
přidávám se s přáním všeho dobrého…nemoc blízkých je největší stres, moc dobře to znám, i když mi stačí „jen“ nemocný pes, takže si dovedu představit, jak bych se hroutila na tvém místě…posílám spoustu energie ![]()
Holky, moc děkuji za podporu, trochu jste mě vzpružili!
Zakladatelka
Ahoj,
tohle téma zakládám anonymně a doufám, že to budou admini respektovat.
Je tu ještě někdo, kdo by nejraději letošní svátky vymazal z povrchu zemského???
Tyhle Vánoce jsou strašné. Minulý týden jsem se vrátila z hor - babička v nemocnici. Druhý den mi volá zoufalá teta, že je druhé babičce zle, nechce si zavolat sanitku a jen na WC v Holešovicích a nemá se k ní jak dostat. Letěla jsem taxikem a s babi jsme zavolali sanitku. Prodělala lehkou mrtvici a infark, takže si ji v enmocnici nechali. Jenže babička má manžela, který má po silné mrtvici výpadky paměti a jako bonus 4 kočky + kočku závislou na inzulínu. Takže ke starostem o babičky přibyl děda (vzal sis léky, je vypnutý sporák…) a 2× denně píchat inzulin. Aby toho nebylo málo tak máma je již několik týdnů doma se zádama a každý den ji vozíme na infúze do nemocnice. Připadá Vám to jako zlý sen? To nejhorší mělo ale teprve přijít. Mamce volali sousedi dědečka (manžel první babičky), že se shora ozývá ťukání do trubek. Děda upadl ze židle a dva dny ležel bez léků (kardiak), vody, na studené zemi. Ze zoufalství se doplazil do koupelny, kde tyčí bouchal do trubek a naštěstí to slyšeli sousedi. Dědu odvezla záchranka, byl potlučený (naražená záda, pánev a žebra), ale dle doktorka nebyl důvod k hospitalizaci, tak nám jej dali domů. Děda sotva stál na nohou, kroku nebyl schopný. Zabydlel se u nás a začal další kolotoč o de facto nemohoucího člověka. Neumím si představit co musel děda prožít, jen mluvil o bezmoci, zoufalství a že už to chtěl vzdát… Moc jsme se těšili, jaké dědovi uděláme hezké Vánoce a dáme mu nové podněty. Vydržel u nás ani ne týden a dával se pomalu dohromady. Ale dostal horečky, tak jej záchranka odvezla do nemocnice, to už ani na nohou nestál, tam konstatovali zápal plic a chtěli nám ho dát domu!!! Dneska jsem dědu viděla po dvou dnech, neotočí se, neposadí, nedosáhne si na stolek. Moc se bojím, že odchází, že tělo nezvládá, byť hlava by chtěla. Hoří mi tu svíčka a skrz ní posílám dědovi moc síly. Nezávidím mým rodičům, bráchovi, jsou teď sami. Já jsem s přítelem a malou princeznou, první svátky bez rodičů, ale myšlenkama u rodiny. Moc prosím toho, kdo dočetl až sem, držte nám všem palečky, aby děda tohle zvládl a všichni ostatní se uzdravili.
Jinak v roce 2012 Vám přeji hlavně zdraví.