Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj mám teď složitou, velmi složitou situaci ![]()
Jsem v 28tt a otec dítěte od nás odešel a o děcku nechce ani slyšet
. Navíc jsem nemocná a vše bude hodně komplikované.
Mám výborného kamaráda, je gay, ale známe se už hodně let a je něco jak bratr. No a vzhledem k situaci, která nastala mi nabídl, že by se nechal zapsat jako otec.
Přemýšlím hlavně kvůli tomu, kdyby se se mnou něco stalo. S rodinou se nestýkám a tak bych měla alespoň jistotu, že dá sociálka pokoj (v případě mé hospitalizace a tak). Šly byste do toho?
Kamarád mi to nabídl sám od sebe, známe se dlouho. Žije s přítelem, byl by potom problém, kdyby se oni dva chtěli vzít? Udělaly byste to?
Jako, že kdyby jsi umřela, tak se postarají a vychovají ho
![]()
Není u nás sále nezákonné, aby 2 gayové měli dítě? Ale pokud je to obráceně, tzn. že nejdříve dítě, pak se muž zamiluje do muže a vezme si ho. Pak jim to dítě snad nevezmou
![]()
Pište, piště, taky mě zajímá, jak to je
![]()
Jinak na tvou otázku - zda-li bych do toho šla - ještě nevím, popřemýšlím:)))
![]()
MarieMarie píše:
Ahoj mám teď složitou, velmi složitou situaciJsem v 28tt a otec dítěte od nás odešel a o děcku nechce ani slyšet
Mám výborného kamaráda, je gay, ale známe se už hodně let a je něco jak bratr. No a vzhledem k situaci, která nastala mi nabídl, že by se nechal zapsat jako otec.
Přemýšlím hlavně kvůli tomu, kdyby se se mnou něco stalo. S rodinou se nestýkám a tak bych měla alespoň jistotu, že dá sociálka pokoj (v případě mé hospitalizace a tak). Šly byste do toho?
Kamarád mi to nabídl sám od sebe, známe se dlouho. Žije s přítelem, byl by potom problém, kdyby se oni dva chtěli vzít? Udělaly byste to?
Neudělala bych to.
Pak se situace změní a bude tě vydírat,že je přece v RL a má na dítě nárok… tohle mi opravdu přijde spíš jak z blbýho filmu.
Tak problém, kdyby se registrovali nevidím, je to jako když bývalý partner a otec dítěte se ožení s někým jiným ![]()
Asi fakt záleží na souznění, pokud jste si opravdu tolik blízcí a hodně dlouho, navíc ty jsi nemocná a s rodinou se nestýkáš… Zkrátka kdybych si tím kamarádem byla jistá, jako si je ženská jistá třeba manželstvím, tak bych do toho šla.
Akorát nevím, jak je to s vyživovací povinností, asi bude potřeba upravit u soudu alimenty a styk s dítětem, co pak nemusíte dodržovat, ale aby právě v případě tvé hospitalizace bylo vše v cajku a sociálka nedělala nějaké problémy.
Hodně štěstí a závidím tak dobrého kamaráda ![]()
Kdybych musela na delší dobu do nemocnice, například. Nechci, aby malé šlo k mé mámě ![]()
Zatím nechce registrovat (můj kamarád). Takhle by mělo malé otce, i když ne biologického. Nevím, věřím mu, vím, že by mne nenechal ve štychu a že by to byl ten nejlepší táta na světě. Stará se už o mne jak o vlastní ![]()
Ok, alimenty? Myslela jsem, že bychom snad nikde nemuseli hlásit, že spolu jakože nejsme, ne? Jo, je to podvod, ale nevím
Souhlasím s Gladys, pakliže mu můžeš ve všem 100 procentně věřit, šla bych do toho. Ale nevím, jestli to nemůže napadnout skutečný otec dítěte ![]()
MarieMarie píše:
Ok, alimenty? Myslela jsem, že bychom snad nikde nemuseli hlásit, že spolu jakože nejsme, ne? Jo, je to podvod, ale nevím
Já ti nevím, ale pokud nesdílíte společnou domácnost, tak bych to vyřizovala tak, jako bys to vyřizovala s přítelem, který odešel, ale má zájem o dítě. No možná je to zbytečné ![]()
Larr píše:
Jako, že kdyby jsi umřela, tak se postarají a vychovají ho![]()
![]()
Není u nás sále nezákonné, aby 2 gayové měli dítě? Ale pokud je to obráceně, tzn. že nejdříve dítě, pak se muž zamiluje do muže a vezme si ho. Pak jim to dítě snad nevezmou
![]()
Pište, piště, taky mě zajímá, jak to je
![]()
Ty to bereš jako komediální téma? Mně to tak veselé nepřijde, naopak. Je docela smutné, čím zakladatelka prochází…
Jinak na tvou otázku - zda-li bych do toho šla - ještě nevím, popřemýšlím:)))
MarieMarie píše:
Ahoj mám teď složitou, velmi složitou situaciJsem v 28tt a otec dítěte od nás odešel a o děcku nechce ani slyšet
sieta.m píše:
Souhlasím s Gladys, pakliže mu můžeš ve všem 100 procentně věřit, šla bych do toho. Ale nevím, jestli to nemůže napadnout skutečný otec dítěte
Může, podá žalobu na otcovství, udělají se testy a otcem je on. Ale pokud nejeví zájem, o dítěti nechce ani slyšet, tak bych ho zatím v potaz nebrala. A hlavně jde o to ošetřit tu případnou hospitalizaci, tak ať má kamarád možnost se o dítě případně postarat
Podle toho co popisuješ bych do toho asi šla… Spousta chlapů je napsáno v RL dětí, který nejsou jejich ![]()
A stále přemýšlím nad tím, jestli kdyby kamarád nedejbože potom otočil, jak by to bylo s popř. alimentama nebo svěřením do péče kdyby ona pak řekla, že dítě není jeho a může to klidně dokázat testy DNA?
werunkaw123 píše:
Podle toho co popisuješ bych do toho asi šla… Spousta chlapů je napsáno v RL dětí, který nejsou jejichA stále přemýšlím nad tím, jestli kdyby kamarád nedejbože potom otočil, jak by to bylo s popř. alimentama nebo svěřením do péče kdyby ona pak řekla, že dítě není jeho a může to klidně dokázat testy DNA?
Podle mě jedině, že by podala žalobu na otcovství a určila skutečného otce. Nejsem si jistá, ale výměna kolonky z otec známý na otec neznámý je hodně složitá, úřady a soud se tomu hodně brání, z jejich pohledu je v zájmu dítěte nějakého otce mít
No tak to zakladatelce přeju aby to všechno dopadlo co nejlíp to jenom půjde…
Jako s tím kamarádem bych problém neviděla.. ale s těma papírama okolo kdyby něco se někde podělalo to pak asi nebude jednoduché.. no přeji hoodně štěstí
![]()
Tenhle kamarád je čistá duše, nevěřím, že by mne chtěl o prcka připravit, nikdy. Nad tím jsem moc uvažovala. Jde mi o to, kdyby se chtěl registrovat s partnerem, tak píšete, že to problém nebude.
Navíc o to, aby měl prcek tátu, bude fakt výborný- a bývalý ten o malé zájem nemá, nebude mít.
Já ano. Šla bych do toho.
Za předpokladu, že jsem si kamarádem jistá - tak, jako jiná žena si je jistá svým partnerem. Kdybych opravdu z hloubi duše věřila, že to dělá pro mne a moje dítě a že toho nezneužije. Kdybych cítila, že tohle je člověk, kterému můžu svoje dítě bezpečně svěřit.
Pokud bych neměla rodinu, o níž bych věděla, že se o dítě případně dobře postará místo mne, udělala bych to.