Zapsat kamaráda jako otce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7008
23.12.11 19:17
Gladys píše:
werunkaw123 píše:
Podle toho co popisuješ bych do toho asi šla… Spousta chlapů je napsáno v RL dětí, který nejsou jejich :think:A stále přemýšlím nad tím, jestli kdyby kamarád nedejbože potom otočil, jak by to bylo s popř. alimentama nebo svěřením do péče kdyby ona pak řekla, že dítě není jeho a může to klidně dokázat testy DNA?
Podle mě jedině, že by podala žalobu na otcovství a určila skutečného otce. Nejsem si jistá, ale výměna kolonky z otec známý na otec neznámý je hodně složitá, úřady a soud se tomu hodně brání, z jejich pohledu je v zájmu dítěte nějakého otce mít

Pokud vím, tak změnit otce lze pouze 1rok po narození dítěte. Pak už i kdyby podal žalobu o otcovství, je věc složitá…je to takové hezké české specifikum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
23.12.11 19:17

Už vím - za mě ano, šla bych do toho. Pokud si budeš vyřizovat sociálku, určo budou chtít vědět jeho výdělek. Tak rozmysli, zda-li nahlásit jako, že spolu bydlíte a tudíž hospodaříte nebo ne.

Alimenty se vyřizují v případě rozchodu - skutečného i toho fiktivního:)) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Miímochodem o dítě se může starat i teta i babička, nemusí to být tvá matka.

• Citovat
  • Upravit
683
23.12.11 19:26

šla bych do toho, v situaci, kterou jsi popsala mi to dokonce přijde jako dobré řešení, taky mám člověka, kterému věřím na 100% a vím, že by mne nezradil, navíc v takové záležitosti, držím ti moc palce, ať to dopadne pro vás co nejlépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
23.12.11 19:27

Já bych do toho taky šla. Pokud jsi si jím ne na 100, ale na 1000 procent (minimálně) jistá. Je hezké, že Ti něco takového nabídl.

EDIT: Jinak si myslím, ale nevím jistě, jestli to tak je, že snad nikdo nebude napadat to, že by se eventuálně registroval se svým partnerem a vychovával (už předtím) Tvé dítě… Podle mě, pokud bude v jeho RL a s Tebou by se nedejbože něco stalo, šlo by dítě k němu automaticky. Holky, nebo se pletu? Podle mě by to nikdo neměl zkoumat… Vždyť podle mě by se určitě nějaké podobné případy našly, zakladatelka určitě není první ani poslední, co ototo řeší… Zakladatelko - každopádně bych Ti ze srdce přála, aby ta situace, kvůli keré to chceš udělat, nikdy nemusela nastat… asi tak. :hug:

Příspěvek upraven 23.12.11 v 19:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
23.12.11 19:29

Larr: čtu už potřetí Tvoje dva příspěvky a zůstává mi normálně rozum stát… to je neuvěřitelné, že někdo dokáže být takhle neempatický… Uvědomuješ si, že zakladatelka tu diskusi založila proto, že jí asi není moc dobře…? Fakt si myslíš, že jí po přečtení Tvých rádoby vtipných prohlášení bude líp? :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.12.11 19:57

jestli je otec hetero nebo homosexuál nikdo nezkoumá a zkoumat nebude. No tak to prostě jakoby jednou zkusil s holkou, protože chtěl dítě ale jinak žije s partnerem. Vždyť existují lesbičky, které si pořídí dítě jen aby nějaké měly a přitom jsou ve svazkou se ženou. Toho bych se nebála. Spíš musíš odhadnout, jestli by si případně nedělal za pár let nárok na dítě - jako jsem otec v RL, tak chci návštěvy, prázniny, příp. střídavou péči. Co alimenty - ty by asi neplatil, ne? A na sociálce prostě nahlásíš, že otec s tebou nežije abys měla přídavky....., ale v tom případě budeš muset mít asi soudně určené alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
23.12.11 20:07

Podle toho, jak kamaráda popisuješ a jak popisuješ svou situaci, tak bych do toho šla. Budeš mít oporu a tvé dítě někoho krom tebe, kdo ho bude mít rád. Sexuální orientace nemá nic společného s tím, zda si dotyčný pořídí dítě. Dnes nelze adoptovat dítě, pokud vím, ale pokud si homosexuál pořídí dítě přirozenou cestou, úřady na něj nemůžou. Proč taky.
Hlavně bych si hlídala, aby se biologický otec nedozvěděl, co chystáš, jinak nevíš, jak by mohl zareagovat. Ale pokud na tebe i dítě kašle, dobře mu tak. Aspoň bude mít dítě tatínka, který o něj stojí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.11 20:29

Dík, ještě je čas, tak uvidím. Ale asi jsem rozhodnutá, že to tak uděláme :)
Biologickému otci jsem to říct chtěla, volala jsem mu, jestli se nesejdem, ale řekl mi že o mně nechce slyšet. O prckoi ví. Na dítě si nárok dělat nebude, je to fakt milionový člověk. Určitě po něm nebudu chtít výživné, proboha to ne.

No a jak je to s rodičákem při Invalidním důchodu? mám plný invalidní, ale ještě jsem pracovala. Teď jsem na rizikovém, ale jako invalidní důchodce nemám árok na nemocenskou ani na místo. Rodičák snad proboha mít budu, ne? Asi ten na 4 roky. S porodným nepočítáme, kamarád má vysoký příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
23.12.11 20:34
BohunkaP píše:
Já ano. Šla bych do toho.

Za předpokladu, že jsem si kamarádem jistá - tak, jako jiná žena si je jistá svým partnerem. Kdybych opravdu z hloubi duše věřila, že to dělá pro mne a moje dítě a že toho nezneužije. Kdybych cítila, že tohle je člověk, kterému můžu svoje dítě bezpečně svěřit.

Pokud bych neměla rodinu, o níž bych věděla, že se o dítě případně dobře postará místo mne, udělala bych to.

souhlasím s Bohunkou.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
23.12.11 20:36
sieta.m píše:
Souhlasím s Gladys, pakliže mu můžeš ve všem 100 procentně věřit, šla bych do toho. Ale nevím, jestli to nemůže napadnout skutečný otec dítěte :think:

Skutečný otec dítěte na to má rok.Pak už nic nezmůže.

• Citovat
  • Upravit
43035
23.12.11 20:43

Ty jo, bala bych se, jestli nema postranni umysl o to dite te pozdeji obrat - ziskat ho do pece. Kdyby se s tebou neco stalo - to snad realne nehrozi, ne? Nebo jsi nejak vazne nemocna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45710
23.12.11 20:50

Pokud se už jednou určí otcovství souhlasným prohlášením, byť s nepravým otcem, skutečný otec se už nemůže sám domáhat ničeho. Resp. musel by se do půl roku obrátit na nejvyššího státního zástupce a bylo by to hodně složité. Takže to asi nehrozí.
Ten nepravý by to mohl popřít do půl roku od prohlášení, později už ne.
Nevím, jak je to se sociálkou, jestli by vyžadovali pro přiznání soc. dávek soudní určení alimentů. To bych si zjistila a když tak na to kamaráda upozornila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.12.11 20:51

Je to od něj hezké, ale na druhou stranu bych se bála, aby si na dítě nedělal nároky… Dítě svoje asi mít nebude.. abyste pak neřešili DNA :palec: Nevím, jak to pak funguje - rodný list Vs DNA. A jestli je to jen kvuli tomu, aby se měl kdo postarat, kdybys umřela.. To bych do toho nešla, jen pokud jsi nějak nemocná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45710
23.12.11 20:58

Jak jsem psala, ten nepravý to může popřít (ale i matka!) jen do půl roku od prohlášení. Pak už mu zůstává navěky.
Tak je to potřeba taky zvážit, zda by si na dítě nedělal nároky…Mimochodem, jako otec se dá do RL zapsat kdykoliv později, takže to lze řešit až později, kdyby nedejbože něco hrozilo…Takže to je taky možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.12.11 21:21

nejsem právník, ale dříve v zákoně exist oval způsob, jak se rodiče/osamělý rodič mohli sami rozhodnout, komu má připadnout dítě v případě jejich umrtí. využívaly to především osamělé matky bez rodiny, které měly blízkou osobu, se kterou se na tomto dohodly - pro případ „kdyby se se mnou něco stalo“
předpokládám, že něco takového je v zákoně stále… A bylo by to jasnější, čistší řešení.

Při běžné hospitalizaci ti klidně může děcka hlídat třeba sousedka nebo prostě někdo komu dítě do péče svěříš a dáš mu na to papír.

na emimino choděj i právničky, zkus případně založit diskuzi o právní radu, jsitě ti poraděj -a existují i právní poradny pro matky v nouzi - bezplatné. Svěřovat se jim nemusíš, ale můžeš zjsitit způsoby, které jsou možné.

U kamaráda - jak se na to dívá jeho partner? toho také dobře znáš?
pa a krásné vánoce!
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová