Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych do toho asi nešla… pro dítě je to na celý život (a tím nemyslím nic špatného, jakože by měl otce gaye, proti tomu nemám vůbec nic), všude by ho muselo uvádět, nikdy nevíš, co se může stát. Teď je všechno v pořádku a nemáte spolu s kamarádem problém, ale nikdo ti nezaručí, že to tak bude pořád - nikdo to nemůže vědět.
Co kdyby se něco stalo kamarádovi? Dítě po něm bude dědit, brát důchod… nechci ti šahat do svědomí, ale nepřijde mi to zrovna v pořádku. Celý žívot se tvářit, že lež je pravda…
Snažila bych se to ošetřit jinak.
Asi jsem hrozná, hrozně v tom šťourám, ale já bych do toho nešla, bála bych se, že by třeba chtěl pak dítě do své péče, aby měl s přítelem „úplnou rodinu“. Podle mně nikdo jen tak nenabídne, že se nechá zapsat do RL jen tak, pro radost, nemůže přece vědět, že po něm nebudeš chtít alimenty… Já nevím, nezdá se mi to zrovna jako dobrý nápad… ![]()
Ne neudělala bych to.
Jsem v tomto skeptická a bála bych se , že mu časem cvakne a situace zneužije po svém ( jak psaly ostatní - okrade tě o něj a ještě to bude vypadat ušlechtile, že se stará)..
Pokud existuje jiná možnost pro sociálku vyjádřit jen souhlas s postaráním se jinou osobou, tak bych ho do RL neuváděla..Byla bych raději, kdyby se na něj vztahovali pouze „možné“ povinnosti, ale né práva..Zní to nevděčně, ale je to dítě, né nějaká hračka.