Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer. Máme v plánu malému ke 3 narozeninám koupit dětské hřiště na zahradu. Chtěla bych najít něco z rozumnou cenu. Máte nějaké tipy?
Jo a myslíte, že to využije? Manžel říká, že je to zbytečne, že to bude používat až příští rok a to mu bude už 3 roky a 4 měsíce. Já si myslím, že to může využívat i v 7 letech.
Děkuji za rady
Já si myslím, ze to využije jen chvilku a pak se omrzi. Vidím to u příbuzných, mají na zahradě pro děti různé prvky a ty děti to stejně nebaví a nechodí tam
ale piskoviste je myslím si fajn a houpačka se taky neztratí. Udělala bych nějakou festovni, na kterou budete moci i vy, a tím se využije na maximum
proste takovy dárek pro celou rodinu.
Náhodou kluci mají dlouhou klouzacku, houpacku, domek, pískovište, kuchynku a hrají si tam dodnes. Je jim 6 a 8. Jediné co jsme dali pryč byla zabudovaná trampolina do zeme, to se neujalo
Hele, my pro 3 a 5 leté pořídili klouzačku, trampolínu, pískoviště, houpačky a různé ty zavěšené žebříky a kruhy. Baví je to vždycky tak 15 minut. Na hřišti na tom samém by vydrželi hodiny
naopak si myslím, že to užijí později. Já koukala na sestavy od Wickey, máme od nich pískoviště a nemůžu si stěžovat ![]()
My hřiště na zahradě máme. Určitě bude využity dlouho. Máme ho skoro rok, děckaa mají 3, skoro 6 a 7 let a bavi je to všechny. Máme od wickey tuším, klouzacku s domeckem a houpačky. Stalo to necelých 20 tis. Ale trochu jsme to předělávali, byly k tomu krátký kotevní cosi, koupili jsme delsi, pridelali jsme třetí houpačku a ještě bude vedle i houpačka hnízdo. Děcka tam řádí téměř denně a nevypadá, že by je to mělo jen tak omrzet.
Také jsem o tom hodně uvažovala a nakonec jsem ráda, že jsme nepořídili. Od těch 3 let se naše děti hlavně těšily na hřiště na kamarády, všechno vybavení, co je jinak na zahradě se jim za chvilku omrzí (pískoviště, skluzavka, trampolína). Teď od 7 let už začíná i starší sama chodit s kamarády ven, takže jakmile nejmladší trochu odroste, půjde to všechno pryč.