Prdíky a neklidné miminko

10.10.22 11:41

Prdíky a neklidné miminko

Dobrý den,

mám šestitýdenní holčičku a máme cca 4 týdny problémy s prdíkama, první 2 týdny jsem kojila k tomu jsme museli dávat jako dokrm UM, od nemocnice jsme na Sunaru, a nebyl žádný problém, potom jsme přešli kompletně na UM, protože jsem neměla dostatek mléka, a najednou mi přestala kadit a neustále ji bolí bříško dáváme Espumissan a biogaia, espumissan cele 4 týdny a biogaia už něco přes týden a přijde mi, ze je to horší, doktor nám řekl, ze je prekrmená at snížíme dávky takže ji dávám 90ml po 3-4h a v noci ji nechavame spát, přijde mi ze to je malo, mela by dostala 120ml po 4,5 h nemyslite? Už fakt nevím když brečí hlady tak do ní porad cpu čaj heřmánek i fenykl, ale žádný velký efekt to nemělo, skučí bolestí porad se budí už jsme zkoušeli všechno porad mažu pupíkem, cvičíme, nahříváme, ale nic extra jeden den je v klidu a pak to zase začne, kaká jednou za 3 dny a ještě ji musím pomáhat, pomůže změna UM? Začala mi i dost ublinkavat je to nase první miminko, ale přijde mi, ze ublinkavani 3h po jídle není normální. Zítra jdeme k doktorovi chce nám dat nutrilon co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
10.10.22 11:54

Vigantol nám dělal problémy se :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.22 11:55

@Atisia Před týdnem jsem ho vyhodila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.22 11:57

@Atisia V tech kapickach biogaia už je vitamin D taky mi v lékárně říkala, ze to může byt z toho už si nevím rady prý to přejde po 3 měsíci takže se snažíme vydržet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
10.10.22 11:58

Někdo tu jednou psal, že pomáhalo nosítko. Jak se člověk hýbe hýbe se i mimino a trochu rozvlnil střeva. Kamarádka zase opírá dítě zády o svou hruď a přitahuje kolena k bříšku. Tak aby mimino mělo prověšehny zadek. Třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.22 12:00

@Atisia už jsem nad tím premyslela vyzkousim děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
10.10.22 12:00
@Anezkaaaaaa píše:
@Atisia V tech kapickach biogaia už je vitamin D taky mi v lékárně říkala, ze to může byt z toho už si nevím rady prý to přejde po 3 měsíci takže se snažíme vydržet :roll:

Já bych zkusila bez toho D. Jeden, dva dny. :nevim: co rourka? Taky nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
10.10.22 12:06

Čistě teoreticky… :think: kočár
Jezdit s kočárem po hodně nerovném povrchu, pole, zničené chodníky, lesní cesty…
Když bude srnčat mohlo by to mít podobný efekt jako u nositka :nevim:.
Určitě se tu nejde nějaká odbornice.
Nám zábiral espumisan a fenyklový čaj, rourka. Extrémní stav neměla dcera nikdy! Takže já moc dobře z vlastní zkušenosti neporadim :nevim: :think: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.22 12:49

Nam jeste zabiral kminovy odvar, normalne jsem zalila dve tri lzicky kminu vrouci vodou, 5 minut cca louhovala a z toho jsem dělala UM (1:3 cca odvar:voda)
pak nahrivaci polstarek na brisko, nositko a hacka..je to boj s tim prdenim, ale fakt to jednou prejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
10.10.22 12:57

V šesti týdnech mi přijde na nosítko brzy, sice bývají s různými novorozeneckými vložkami a tak, ale myslím, že to ideální není, doporučuje se spíš šátek pro takovéhle prťousy (ale já se přiznám, že jsem se to s ním nedokopala naučit a raději jsem počkala, než mi doroste do nosítka :oops: ). I když možná by bylo nějaké šátkového typu taky vhodné.

Nám malá odmala dobře kakala jakoby ve stylu bezplenkové metody, drží se v takovém klubíčku s pokrčenýma nohama, zádama k sobě. Můžeš zkusit, za to nic nedáš.

Na bolení břicha se osvědčil Balonix. Měla by to být stejná účinná látka, jako Espumisan, ale podle mě se to daleko líp dávkuje.

S množstvím UM neporadím, v tom se neorientuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
10.10.22 23:46

Zkusila bych rektalni rourku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.22 19:05

@Atisia Rourou máme dva dny a pres ni se nevykaká dvakrát si prdne pak s ni cvicime a vytlačili jsme :palec:,ale zase už druhy den nechce lákat, jednou ma větší bobečky a pak zase normální stolici jako kasičku, tak už nevím po jídle mi brečí a kroutí se, celý den :,( už mi došly nápady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
14.10.22 19:54

Ahoj, přestaň dávat na týden fenyklový čaj, některým miminkům způsobuje prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.22 11:44

@Veruu5628 no doktor si myslel, ze ma užší konečník, tak nam řekli jenom at koupime 10 rektální rourku a nebo 8 samozřejmě cpat do malého miminka takovou trubku je strašný bojíme se, aby jsme ji něco neudeli, tak jsme koupili jenom tu menší a vykaka se nám trošku, ale ze by to byl nejaky zázrak to ne, přitom nám doktor řekl, ze to vyšetření konečníku probíhá úplně jinak takže mi přijde, ze nás v Ústí docela odbili, změnila jsem UM ze sunaru na Bebu je to už dva dny a taky nic extra, ale alespoň se malá chvilku i směje :D za týden nám budou dva mesice, ale porad se strašně kroutí a place při odrihavani to me docela zarazí :,(, čaj dávám jenom heřmánek fenykl už ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.22 11:47

@Janča6 Mohu se zeptat jak hluboko zavádět a jak dlouho to tam držet, vim, ze to zní blbe, ale já vždycky čekám az miminko bude tlačit, jinak to nic nedělá párkrát si prdbe, ale to při normalne, trikrat se nám vykakala, ale jakoby, když jsem reklamní rourou vyndala a ona to vytlačila sama, přitom mi všichni říkají at si stoupnu vedle aby to na me nevylitlo, ale nikdo to tou trubičkou nevylitne maximálně jenom do pulky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí