Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pikola pravé přes den nespinka. Když už už tak usne fakt třeba 5-15 minut a zase je vzhuru.
@EliskaSp píše:
@pikola pravé přes den nespinka. Když už už tak usne fakt třeba 5-15 minut a zase je vzhuru.
Takže spí
jak dlouho je mezitím vzhůru?
A v kočárku spinká? Pak jedině hodně chodit ven. A nebo alespoň na balkon/zahradu.
A zavinuješ? Některé děti potřebují s usnutím pomoct, doporučuju metodu Harveyho Karpa (jde najít i na youtube) - zavinout, poloha na bok, dudlík, bílý šum a houpat, aby se hlavička trochu třásla jako pudink
A když se uklidňuje, pomalu ubírat na intenzitě, až usne tvrdě, šupnout do postýlky nebo kočárku. My musíme malou uspat před tím, než ji dáme do kočárku a obdobně v autosedačce než ji naložíme do auta ![]()
Děti do 3 měsíců by prý neměly být vzhůru déle než tři hodiny, takže pokud ti pláče, je nejspíš přetažená. Moje děti mě několikrát překvapily, když plakaly a ani přisát se nechtěly, tak jsem je uklidnila jako výše a oni usly - prostě brečely unávou…
@pikola no pravé ze vydrží byt vzhuru 2-4 hodiny úplně v klidu. Je to moje první miminko nikdy jindy jsem se o miminko nestarala tak nevím zda je to normální
4 hodiny je moc, měla by být vzhůru max 2. Pokud spí dobře v kočárku, budeš muset víc jezdit. Musíš najít metodu co dítěti vyhovuje na spaní.
Pokud spí v kočárku tak kocarkuj a přizpůsob si miminku. Moje první spala taky jen v kočárku nebo vůbec či jen nachvilku přes den(naštěstí neplakala)… teď u druhého v kočárku nic a spí v šátku/ nosítku či na prsu
… musíš se jim prostě přizpůsobit
No asi budeme muset byt déle venku a pritel zastat hold domácí práce
![]()
@EliskaSp píše:
No asi budeme muset byt déle venku a pritel zastat hold domácí práce![]()
Jojo, takhle to bylo u nas porad, do roka spal temer vyhradne venku, nemeli jsme balkon ani zahradu, takze jsem nachodila spoustu km v jakemkoliv pocasi ![]()
Dala jsem mimino do zavinky nebo peřinky a pochodovala s ním, to v zásadě fungovalo na obě dcery. Nebo do kočáru… Jak tu někdo psal, trochu houpat, aby jim lehce bimbala hlava, to taky fungovalo. Starší usinala u kojení, to mladší vůbec a skákali jsme s mužem na balónu (čemuž jsem se u první dcery smála, proč to někdo dělá). Musíš vyzkoušet různé věci…
@EliskaSp píše:
No asi budeme muset byt déle venku a pritel zastat hold domácí práce![]()
Proč teď řešíš domácí práce proboha? Ty snad nikam neutečou. Navíc v domácnosti žijete dva, dítě máte dva, tak se snad o povinnosti podělíte.
Musíš najít, co tvému dítěti vyhovuje. Šátek, zavinování, spánek s tebou, kočárek, skákání na balonu atd. atd…
Vše je jen období ![]()
Taky jsme to tak měli. Malej má teď 3 měsíce doma spal a spí jen 20-30 je protivnej nevyspanej, takže jsme pořád venku já denně nachodím x kilometrů, ale hlavně, že je klid a spí a je zlatej. Pak přijdeme domu po 3-4 hodinách kdy je vyspanej, ale v tu chvíli mi vydrží v lehátku nebo pod hrazdičkou koukat a já udělám plno věcí doma. Tak holt jezdit s kočárem a domácí práce počkají ![]()
Ahoj holky mám 3. Týdenní miminko. už 5. Den mi nechce přes den vůbec spinkat. Řešila jsem stravu s lékařem vše je v pořádku je prebalena napapana prdicky nemá hezky kaka i prdi po papani si odrihne na bříško pokládám masiruji. Teplotu jsme měřili a nic. zkoušela jsem pouštět i bílý šum. Cely den furt pláče je v klidu jen venku a při koupání a večer hezky spinka. Ale od rána do cca 22h večer skoro furt pláče. Nemáte radu? Už jsem z toho hotova