Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jsem poměrně vyděšená, tak se chci zeptat tady. Celej den jsem si doma v pohodě a najednou mě začaly pálit dlaně - fakt úplně z ničeho nic… No a Kdyby jen to, úplně mi v nich tepe, poměrně docela rychle, jsem z toho docela v šoku - jako ostatně ze všeho poslední fdobou… nevíte některá o co by mohlo jít?
Nepoužívalas nějakej čistič nebo něco? Já jsem jednou použila něco na mravence, jen jsem je postříkala,takže na ruce mi šli max, výpary…taky jsme je měla takový teplý a otekly mi palce. Asi za 2 hodiny to splasklo…
Čím by to mohlo jinak být
Nějakej novej krém na ruce nebo tak?
Ahojky,
já jsem měla něco podobného po „slunění“ při braní antibiotik (nebylo to záměrné
), ale předpokládám, že Ty ATB nebereš
. Tak jen pro srovnání.
No nic jsem na sebe nepatlala právě… dneska jsme sice malovali ložnici, ale na rukách jsem tu barvu neměla a vůbec jsem tam byla jenom chvíli… a včera jsme malovali taky a nic … ![]()
No taky mi to ale přijde když nad tím tak přemýšlím jako podráždění od nějakýho sajrajtu, jen mě teda nenapadá z čeho by to mohlo být … Díky moc za podporu
Smokie : Ne, nic nedopuju
a na sluníčko taky nechodím… a alergická na nic taky nejsem, no je to záhada
Ahojka a nedržela jsi v ruce dřevěnou ná:,–(ku od štětky? Mě dřevo dlaně občas dráždí ![]()
Tanisek : To byla umělohotná štětka… no fakt nevim, samozřejmě mimís nekopne ani neťukne… ![]()
Furt se mi to honí hlavou a mám dojem, že jsem kdysi v jedné knížce o těhotenství četla, že pálení může být (v těh.), bohužel knížka nebyla moje, tak nemohu sloužit, ale na netu jsem našla např. toto
http://www.miminet.cz/clanky.php?… odstaveček Svědění kůže, zkus mrknout, ale snad to nic nebude.
smokie: no nesvědí to, ještě to tak… láčím si ruce ve studený vodě, asi to bude vážně nějak podrážděný, snad ![]()
Hmm, no tak snad to nebude nic vážného, kdyby se to nechtělo ztrácet, tak bych být tebou zašla k dr.
Tak ať to rychle přejde!!
Holky, díky moc, jste super
Mimís už zase dovádí, tak jsem hned klidnější… Zkusím si dát vlažnou sprchu a pak se něčím namažu. A kdyby to do zítra nezmizelo, pádím k Mudrovi. Moc moc děkuju, uklidmńili jste mě a to se jen tak někomu nepovede. ![]()
Ahoj Wocinko,
já jsem si vzpomněla, že jsem to taky viděla v knížce. Takže to opíšu. Je to z knížky Těhotenství v otázkách a odpovědích (nakl. Ikar) - v kapitole o změnách těla ve třetím trimestru.
Otázka: Proč mám stále tak červené dlaně, které pálí? Odpověď - tomuto jevu říkáme palmární erytém, který je způsoben zvýšeným průtokem krve podkložními tkáněmi. Není to nic vážného, pouze důsledek změn krevních cév.
Tak to je všechno, víc nepíšou. Těžko říct, jestli to, co popisuješ je zrovna ten samý problém. Asi se příležitostně poraď s dr.
Ulrika
Ulrika : Jůůů, díky moc, to jsem přesně potřebovala - že je to normální a není to nebezpečný mimču ![]()
Vvv :No to je právě ono, že na otoky netrpím a tlak mám taky vždycky předpisovej…
Ještě jednou děkuju všem za rady, zkusím se namazat a vyspat, snad to do zítra zmizí, jak už jsem řekla… no ale Dra se zeptám hned v příští poradně. Díky moc, holky, hezky se vyspinkejte ![]()