Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni. Zarizujeme si nový byt a miluju zarizovani atp. ale potřebovala bych s něčím poradit. Cely byt se snažím ladit do dubu (podlahy) a k tomu šedo-bílý nábytek i doplňky. Pro představu 1.fotka.
Všechny pokoje jsou rozhodnuté kromě obýváku. Nejsem si jistá, jak přesně jej vyladit, aby byl tip top. Nějakou inspiraci jsem našla na pinterestu, ale pořád si nejsem jistá.
Země jako v ostatních pokojích) bude v barvě dubu bardolino. Rada bych šedou pohovku. Teď však premyslim nad TV stolkem, jídelním stolem a konferencim.
Zvažuju varianty:
Co byste zvolili? Nebo byste to kombinovali úplně jinak? Děkuji za tipy a rady. Fotky jsou inspirativní, pro představu 😊.
Příspěvek upraven 12.11.23 v 17:33
Mně by se asi líbil konferenční i jídelní stůl s dubovou deskou.
Ja mám kulatý bílý. Je to mnohem příjemnější než ty hranaté hrůzy.
Ani jedno.
Mela bys tu sedobilou nudu rozseknout nejakou barvou nebo prirodnim drevem.
Já bych nedělala obývák v šedobílé barvě. Je to hrozně studené, sterilní. Navíc dneska už celkem out - ještě před deseti lety všichni jeli skandinávský styl a všechno bylo bílošedočerné, ale dneska se (naštěstí) zase vrací barvy a nebo aspoňnějaké přírodnější odstíny.
Chápu šedou pohovku, když bude světlejší - bude neutrální. Ale nábytek bych prostě bílej nedávala.
Já myslel, že šedobílý bydlenkovský hnus už dávno vyšel z módy.
My máme rádi šedo bílou. To je přesně podle našeho gusta. Je to pěkné, čisté. Žádný výrazný cirkus. Líbí se mi všechny varianty. Barvy doladíš doplňky, deka, polštář, případně závěs. Co stojí málo a dá se okamžitě vyměnit. Sedačku za 50-70 tisíc těžko vyměníš, až se to nebude líbit barva. Na tvém místě bych si ty fotky vytiskla. Dala bych si do budoucího obýváku židli. Tam bych si sedla a snažila bych si tam jednotlivé varianty představit.
My se s mužem naštěstí v tomhle dopolňujeme. Co si neumím představit, tak on to vidí a obráceně.
To je sice hezké, že někdo napíše, že se mu něco nelíbí. Ale vy tam budete žít, musíte se cítit dobře. Nám přijde nevkusné, když má někdo doma papouškový cirkus a zasekaný prostor nábytkem. Taky jedeme dekor světle šedý beton, bílá, dekor mramoru. A rozbíjí to tmavší dveře a sedačka, židle ke stolu. Barvu dodáváme doplňky. Až nás přestane bavit nějaká barva, vzor, tak jdu a vyberu nové doplňky a ty původní schovám. A tak to podle nálady střídáme. On ten nábytek a vše je drahé. Nedělá se to na rok. Tak je třeba rozmýšlet. To nejde měnit podle aktuální nálady a ročního období.
Kolegyně dostavují. Vybrala si kuchyň na míru v barvě mint. Už vyšiluje, jak to bude ladit, ať k sobě sedí obývák a kuchyň. Ještě nejsou ani nastěhovaní.
Me se nejvic libi obrazek 3…ale udelala bych to stejne jinak…
Ta šedobílá je strasne unylá, lépe to vypadá, když je tam i cerna. Jako poslední dvě fotky. Klidně třeba černý jídelní stul se židlemi bych dala. Je to jina zóna než obývací, takže by se to tím i opticky oddělilo. Nebo třeba černou podsadu stolu a dubovou desku… nebo třeba jen černé nohy židli a dubové sedaky, a podobne. Proste jídelní stul dubový nebo černý nebo kombinaci. Nebo prosklenou desku, nebo čiré sedaky židli… hodil by se třeba i korkový vzor nebo terazzo na nějaké detaily, stolek, poličku nebo nevím co.