Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám holčičku Nikolku 14týdnu.minuly pátek ji očkovali první.od té doby nějak málo jí (kojení)než jedla od narození.Při pápaní vždycky jedla cca 30min.ted nejak 5 až 10min.Pořad chce dudlíka.A zabira dudlik a před ockovaní pořad vyplyvala dudlik.Nevím jestli je spravné nechat málo papat?nejak se změnilo a chodi brzo spat než chodila pozde do 20h.
Jestli někdo je také u někoho ditěte?
Děkuji za pochopení.
Zdenna a Nikolka 14t
Zdeni,
myslím, že to už není reakce po očkování. Časy spaní se dost mění, to si ještě nejspíš užiješ.
Co se dudlíka týče, jeho použití si taky určuje samo mimčo, nebála bych se, třeba ho jen uklidňuje třeba při spaní a tak…
A to kojení je vlastně taky stejný. Mimčo pije tak dlouho, jak dlouho potřebuje. My jsme taky asi 3 měsíce trávili kojením 20-30minut (občas i hodinu) a pak se to změnilo a malá si všechno vypila za 5-6minut. Pak se to zas protáhlo po nějaké době. Nemusíš se bát, určitě to je v pořádku. Pokud jsi si hodně nejistá, dojdi si mimčo převážit, jestli ti přibírá, ale myslím, že to je naprosto v pořádku.
Zdravíme Nikolku
Gabča a Bára
Ahoj Zdeni.
Na tvojom mieste by som sa nebala, Nikolka je uz velka slecna a dokaze sa rychlo napapat ![]()
A pokial tebe nevadi, ze ma dudlik, tak jej ho nechaj.
V podstate suhlasim s tym, co napisala Gabinka.
Drzte sa s Nikolkou a zelam pekne Vianoce.
![]()
K.
Ahoj Zdeni,
s délkou kojení si nelam hlavu, už máš velkou slečnu, má prostě větší sílu a vypije víc za kratší dobu. Pokud je spokojená, je to v pořádku. Sleduj počurané plenky, když jich má 6-8 za den, mělo by to být v pořádku. S časem usínání to je také tak, prostě se ty naše zlatíčka mění, tak si také mění rytmus a holt jim stačí trochu méně spánku než když byla malinká. A dudlík - naše Anička přišla z porodnice a dudlík naprosto odmítala, sála jen můj malíček. Dlouho mi trvalo, než jsem jí naučila na dudlíčka. Teď ho přes den nevyžaduje, ale když je unavená a chce se jí spinkat, musí si podudlat. Když usne, vyplivne ho. Myslím, že to nebude reakce na očkování, ale pokud máš pochybnosti, poraď se s vaší doktorkou.
Buď v pohodě a posílám pohlazení Nikolce.
Věrka
Ahoj holky moc dekuji za radu.uklidnili jste me.Verim Vas.
Hezky si uzijte s miminkem a preji Krasne Vanoce.
Zdenna a Nikoka 14t