Bojím se dát výpověď, problém s vedením

137
19.10.15 15:28

PORAĎTE: Bojím se dát výpověď

Zdravím vás všechny :)
Jdu si pro radu a taky se tak trochu vyzpovídat…

Pracuji jako prodavačka v a to už zhruba rok, ale smlouvu mám od února 2015 čili 8 měsíců.
Problém je v tom, že je to má první práce na smlouvu a poslední dobou si s vedením moc nerozumím…
Začalo to pohodově, nevadilo jim, že mám dítě, dokonce mi dovolili vyzvedávat malého ze školky v pracovni době a brát si ho do práce, byla jsem nadšená!
Teď chci odejít, ale mám z toho prostě nervy… Protože vím, že mě na dohodu odejít nenechají (jsem jediný zaměstnanec dané prodejny). A ve dvouměsíční výpovědní lhůtě by mi to asi dali pěkně vyžrat…
Stupňují se problémy v komunikaci, nejednou sem byla doslova seřvaná, jako malé děcko.

Máme 5 letého caparta a manžel má dost špatnou pracovní dobu, takže další práce se mi bude shánět velice těžko :(

Příspěvek upraven 20.10.15 v 12:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
19.10.15 15:34

@misicka.ua
Oni spíš šéfící těchto zařízení nejsou nic extra. Do zastaváren chodí určitá sociální skupina lidí a jeho toto muselo pobídnout k takovému podnikání.

Pokud tam nechceš dělat, necítíš se tam dobře, zkus dohodu, ne třeba ihned, ale až se někdo najde + že ho zaučíš (takže nějaká 3 týdny?) Když to nepůjde, tak výpověď (ideálně se rozhodnout a dát ji do konce října)

A potom teda řešit, co dál, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
19.10.15 15:40
@zvidavajanca píše:
@misicka.ua
Oni spíš šéfící těchto zařízení nejsou nic extra. Do zastaváren chodí určitá sociální skupina lidí a jeho toto muselo pobídnout k takovému podnikání.

Pokud tam nechceš dělat, necítíš se tam dobře, zkus dohodu, ne třeba ihned, ale až se někdo najde + že ho zaučíš (takže nějaká 3 týdny?) Když to nepůjde, tak výpověď (ideálně se rozhodnout a dát ji do konce října)

A potom teda řešit, co dál, no.

Já jsem se zaučovala cca 4 měsíce :( A to do mě klavírovali, že je to dlouhodobá práce a že tam musím minimálně 5 let zůstat:(
A moc lidí se pracovat mezi hnědočechy zrovna nehrne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
19.10.15 15:41

Mně to tedy přijde dost silná káva. Bezdůvodně bych na sebe doufám řvát nenechala a takovéhle chováni mi přijde úděsné. U nás to tak rozhodně není. Píšeš, že máš smlouvu od února 2016, to mělo být asi do února 2016, že? Pokud ty peníze nutně nepotřebuješ, dej výpověď a hledej, ale možná by bylo strategičtější hledat a najít dříve, než tu výpověď podáš. Nevím, jak dlouho už jsi to vydržela, ale do února jsou 4 měsíce. Pak samozřejmě existuje možnost hodit se na pár měsíců marod, čímž je strašně naštveš, ale budeš mít pokoje a doklepeš to do února. Já ale tyhle praktiky nemám ráda.
To jsem ti moc neporadila, co?
Promiň a přeju ti, aby to dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
19.10.15 16:09
@Halka píše:
Mně to tedy přijde dost silná káva. Bezdůvodně bych na sebe doufám řvát nenechala a takovéhle chováni mi přijde úděsné. U nás to tak rozhodně není. Píšeš, že máš smlouvu od února 2016, to mělo být asi do února 2016, že? Pokud ty peníze nutně nepotřebuješ, dej výpověď a hledej, ale možná by bylo strategičtější hledat a najít dříve, než tu výpověď podáš. Nevím, jak dlouho už jsi to vydržela, ale do února jsou 4 měsíce. Pak samozřejmě existuje možnost hodit se na pár měsíců marod, čímž je strašně naštveš, ale budeš mít pokoje a doklepeš to do února. Já ale tyhle praktiky nemám ráda.
To jsem ti moc neporadila, co?
Promiň a přeju ti, aby to dobře dopadlo.

Napsala sem to špatně celkově jsem zaměstnaná rok, ale na smlouvu jsem teprve od února 2015 takže 8 měsíců. Tudíž bych ani neměla nárok na podporu od pracáku. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.10.15 16:16
@misicka.ua píše:
Zdravím vás všechny :)
Jdu si pro radu a taky se tak trochu vyzpovídat…

Pracuji jako prodavačka v zastavárně a to už zhruba rok, ale smlouvu mám od února 2015 čili 8 měsíců.
Problém je v tom, že je to má první práce na smlouvu a poslední dobou si s vedením moc nerozumím…
Začalo to pohodově, nevadilo jim, že mám dítě, dokonce mi dovolili vyzvedávat malého ze školky v pracovni době a brát si ho do práce, byla jsem nadšená!
Teď chci odejít, ale mám z toho prostě nervy… Protože vím, že mě na dohodu odejít nenechají (jsem jediný zaměstnanec dané prodejny). A ve dvouměsíční výpovědní lhůtě by mi to asi dali pěkně vyžrat…
Stupňují se problémy v komunikaci, nejednou sem byla doslova seřvaná, že jsem si připadala jak malé děcko. Pak semnou jednali takovým stylem, že Když jsem donesla neschopenku řekli mi, v lepším případě, ať si ji strčím někam, v tom horším mi oznámili, že místo mě nemá kdo jít do práce, takže jsem i s neschopenskou a v horečkách musela ten první den zůstat v práci… Na nemocenské bylo normální, že se každý den cca 3× nezapomněli zeptat, jak se cítím a kdy už půjdu do práce?
Když jsem posledně oznámila šéfovi, že nemůžu jít o víkendu do práce, řekl mi ať sednu do auta a dojedu si pro výpověď - následně po minutě ticha se začal smát, že to byl vtip… Vyhrožování „vtipným“ stylem se děje víceméně od té doby co jsem dostala smlouvu, už ani nepočítám, kvůli kolika věcem mi šéf řekl že mě může vyhodit na hodinu, pokud je poruším.
Nemůžu si nijak stěžovat, protože přece jen zastavárna je zastavárna a kdyby chtěli, můžou na mě navalit tolik špíny, až to pěkné neni.
Navíc máme 5 letého caparta a manžel má dost špatnou pracovní dobu, takže další práce se mi bude shánět velice těžko :(

Tak mi poraďte, jsem já taková naivní (že si myslím že mají špatný přístup) nebo je takové jednání v dnešní době už normální?

Příspěvek upraven 19.10.15 v 16:10

ale to ty na ně přece taky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
19.10.15 16:30
@Malaga píše:
ale to ty na ně přece taky, ne?

No to sice asi ano, ale proč si zbytečně předělávat další problémy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.10.15 16:32

@misicka.ua tak samozřejmě…a jak je reálné, že to ještě vydržíš 4 měsíce? dík, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
19.10.15 17:05
@misicka.ua píše:
Napsala sem to špatně celkově jsem zaměstnaná rok, ale na smlouvu jsem teprve od února 2015 takže 8 měsíců. Tudíž bych ani neměla nárok na podporu od pracáku. :(

A smlouvu máš na dobu neurčitou nebo určitou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
19.10.15 18:40
@misicka.ua píše:
Napsala sem to špatně celkově jsem zaměstnaná rok, ale na smlouvu jsem teprve od února 2015 takže 8 měsíců. Tudíž bych ani neměla nárok na podporu od pracáku. :(

A předtím si tam byla jak? Brigáda? Na černo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
20.10.15 00:04

Tak nevím, jak dlouho to vydržím.

Smlouvu mám na dobu neurčitou a předtím jsem se tam zaučovala bez smlouvy, takže načerno…

Jak to s tím souvisí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
20.10.15 16:36

@misicka.ua
To, že tě někdo nechá dělat („zaučovat“) na černo o těm taky svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2112
20.10.15 16:43

Čím dřív výpověď podáš, tím rychleji to budeš mít za sebou. Stihni to ale hlavně do konce října. Dávat výpověď na začátku měsíce nebude dávat smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.10.15 21:11

Ok, děkuji za rady. Snad se mi to podari nejak vyresit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat