Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hele kdyz chlap nechce nikam vyrazit, tak ho asi fakt nepresvedcis a uprimne mi to prijde spis jako chlapova pohodlnost, nez opatrnost na maleho
kdyz jsme byli na dovce, tak tam bylo spoustu malych deti od tak cca tri mesicu, rodice se koupaly spolecne s miminem, nevypadalo to, ze by se nejak extra omezovaly a s tim vedrem mi prijde, ze prave u more je to vedro daleko snesitelnejsi, nez v Cechach a kolikrat mi prijde, ze v CR je daleko vetsi vedro, nez treba v Italii, Chorvatsku apod
jinak my s ditetem jezdime vsemozne do zahranici od cca tri mesicu a krome jedne nocni horecky ze zmeny prostredi (poprve u more) se vubec nic nestalo a to je nase dite fakt hyperaktivni ![]()
Taky bych to tak nehrotila jako tvůj manžel - znám lidi, co běžně s mimčem cestují a jde to. Spíš by mi v tvém případě bylo líto jet bez starších dětí
- ale zřejmě to máte jinak nastavené. Kam vyrazit jinam - no to je otázka, po ČR je spousta možností na výlety, ani nepíšeš, kde jste… Od různých zoologických a botanických zahrad přes lesy, rybníky…
![]()
S pětiměsíčním mimčem uplně v pohodě kamkoliv - klidně i na túru na Sněžku, když si ho hodíš do nosítka ![]()
P. S: k moři není potřeba jen do horkých jižní krajin. Co třeba Polsko, severní Německo? Tam je taky krásně a spousta míst k vidění.
A s dcerama někam na dovolenou jedete? Aby jim nebylo líto, že si tak chcete užívat krásné volno, když ony nejsou doma.
S miminkem můžete všude. A když nevíme, kde bydlíš, tak ti nemůže nikdo dát tipy na jednodenní výlety. ![]()
Přijde mi divný vyrážet jako rodina na dovolenou bez svých dětí. A ještě to píšeš ty z pohledu matky
proč si nenaplanujete všichni společnou dovolenou? To jsou ti tvé starší děti tak na obtíž?