Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
potřebovala bych od vás poradit s výběrem kočárku pro naše první dítě, hodně se v tom ztrácím. Jsou mraky výrobců a modelů a začínám z toho být špatná ![]()
Mimi se má narodit v listopadu, bydlíme ve městě, auto nemáme.
Kočárek by jsme používali hlavně ve městě a sem tam nějaká procházka terénem.
Jde mi o to aby byl vhodný do zimy a měl dostatečně velkou korbičku pro fusak atd.
Jak jsem už pročítala diskuze tak bych nejvíc šla do hlubokýho kočárku a na jaro/léto dokoupila sporťák nebo golfky. Radši bych čtyřkolák s pevnými koly.
Docela se mi zamlouvají Roan Marita, Inglesina, Abc Design, Navington.
Kočárek se musí vejít do výtahu který má vstup široký 77 cm a uvnitř je hluboký 120 cm.
Moc děkuju za rady a doporučení ![]()
Příspěvek upraven 17.07.20 v 13:21
U listopadového je velikost hlubokého jedno, vejde se ti tam stopro do jara každé dítě. Mám listopadového otesánka (4200g, 53cm)´, máme Nuna Mixx a vešel se tam do půl roku to měl nějakých 70 cm.
Příspěvek upraven 16.07.20 v 20:31
Já jsem si do terénu kupovala jedo bartatina. Je to čtyřkolák, nafukovací kola, krásně houpe. Korba je velká. Jen nevim rozměry. Koukala jsem na maritu, ale bohužel ji neměli na prodejně a přes net jsem objednávat nechtěla. Původně jsem objednala přes net g mini grand a to byla hrůza…malá naklepaná jak řízek a kočár pomalu neprojel trávníkem. Takže doporučuji osobně vyzkoušet na prodejně.
@pikola píše:
U listopadového je velikost hlubokého jedno, vejde se ti tam stopro do jara každé dítě.
A je lepší teda v tom případě hluboký nebo dvojkombinace?
@annlinn píše:
Samotný hluboký se moc neprodává, jestli ti jde o peníze kup si nějakou dvojkombinaci z druhý ruky a pak jí klidně prodej. Já mám sporťak ok, ale už teď vím, že budu chtít další menší, lehčí na cestování. A podle mě je lepší sporťák do lehu, protože když se ti nevejde na jaře do hlubokého můžeš dát do sporťáku a bude mimino ok.
Jo a ještě rada, nekupuj fusak co je do sporťáku, nevejde se ti do hluboké korby nebo bude plná korba fusaku a zbyde málo místa. Stačí ten menší co se dává do autosedačky.
Já měla BabyDesign Lupo Comfort a byla jsem s ním moc spokojená. Projel opravdu všude, krásně houpal a byla s ním dobrá manipulace. Co jsem zkoušela různé kočárky kamarádek, tak mi vyhovoval nejvíc. Taková více zimní verze je od něj je model Husky. Koukni na něj.
Jestli bude druhé, půjdu do něj určitě znovu.
Joolz, cybex, bugaboo. I z druhe ruky. Vydrzi dost. Mela jsem bazarovy joolz i Bgb a super. Staly +-15k… Lepsi nez naka Polska hnusna…
@annlinn píše:
Stanov si priority, jestli chceš vytuněný hlubokáč nebo kvalitní sporťák, a podle toho kupuj dvojkombinaci.
Když koupíš dobrý hlubokáč, sporťák pak bude trochu naprd.
Když koupíš pořádný terénní sporťák, dá se na něj většinou nacvaknout i korba. Není to žádný super design, ale bohatě poslouží (tohle jsem třeba volila já).
Nebo kup fakt každé zvlášť. Korbu neřeš, listopadové dítě se vejde všude.
@Lucie_Sx píše:
Stanov si priority, jestli chceš vytuněný hlubokáč nebo kvalitní sporťák, a podle toho kupuj dvojkombinaci.
Když koupíš dobrý hlubokáč, sporťák pak bude trochu naprd.
Když koupíš pořádný terénní sporťák, dá se na něj většinou nacvaknout i korba. Není to žádný super design, ale bohatě poslouží (tohle jsem třeba volila já).
Nebo kup fakt každé zvlášť. Korbu neřeš, listopadové dítě se vejde všude.
To je prave ted moje nejvetsi dilema, jestli hluboky nebo 2v1.
Koukala jsem, ze samotnych hlubokych moc neni, převážně je to Inglesina, která se mi osobně teda dost líbí.
U tech dvojkombinaci je tak siroky vyber ze fakt nevím. Nevim ktery vyrobce je dobry a ktery ne…
Asi to bude chtit si jit proste kocarky ohmatat, ale zatim nemuzu, jsem omezena vychazkama ![]()
Neporadim znacku, ale koupila bych na bazaru hlubokou korbu - stejne si vydrzi max ten pulrok a pak koupila novy sportak. Z vlastni zkusenosti - uz bych nikdy nedala 16k za hlubokou korbu plus teda autosedacka ( peg perego ). Byl to kocar tak na jezdeni po obchodaku a rovnym chodniku, jinak hruza. Ono ani v obchode to moc neozkousis, maji tam super podlahy
takze vsechno pojede super ![]()
My cekame dite v rijnu a koupili jsme bazarovou ingelsinu (hluboky kocar), je to jen na 6-9 mesicu a pak pocitam s tim, ze si koupim zvlast sportak.
Urcite se vyplati si kocar osahat a ozkouset, optat se prodavacky co umi a jak se co dela, nebo i jak se ti s nim pojede, na prvniho syna jsem mela joolz geo, mel velkou korbicku ale hlavne i velky kosik dole, jezdila jsem s nim mhd takze jsem potrebovala i nekam hodit nakup. Sportak byl taky fajn, na dceru jsem ale kupovala bgb donkey, ptz synovi bylo 22 mes kdyz se dcera narodila a za me pan kocar, pokud mas jedno dite misto druhe sedacky je velky kos a dole dalsi, korbicka byla v pohode, asi v 6 mesici jsem davala sportak ptz se dcera vztekala a nechtela jezdit v korbe
na bazaru jsou za dobre ceny, a kdyz si ho ozkousis na prodejne budes vedet do ceho jdes ![]()