Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
sněhurka a nelinka píše:
No nutný není, ale já na něho šla, už v 11 týdnu, výsledek jsem věděla do večera a nelituji, s první dcerkou jsem nebyla, a výsledek jsem se dozvěděla až v 20 týdnu, to už je pozdě. a ještě sem tři týdny čekala. Byla sem v Brně Veveří a platila sem 1500Ale záleží to na tobě.
já byla taky na veveří, dobré je, že to člověk ví ještě ten den, jak píšeš ![]()
Já jsem holky tedy docela v šoku, já jsem za celé těhu neplatila nic, ale na screening určitě půjdu znovu i kdybych ho platit měla. Hezký den ![]()
Ahoj,
já dostala doporučení od své obvod.gynekoložky na NT screening(byla jsem v LB Gennet) a také jsem nic neplatila.Tuším,že pokud s sebou doneseš doporučení od jiného lékaře,tak se to neplatí.
Zrovna v Gennetu dělají integrovaný test 1.NT screening+ pozdější trippel test(jednu hodnotu ještě skombinují do toho prvního NT screeningu a vyhodnotí společně).Moc pracovišť to ale nedělá,je na to potřeba speciální PC program,certifikace atd.
Jinak NT screening nezjistí ještě roštěpové vady plodu…(to až trippel test)-tam je důležitá prý ta jedna hodnota(tuším AFP).Ale zase na pozdějším ultrazvuku už by taková případná vada šla odhalit na UZ(ale také se odhalit nemusí…).
Určitě na NT jdi,ta úleva po výsledcích je k nezaplacení.Hodně štěstí.
Ahoj,
já jsem v 11.tt a toto vyšetření mi nabídl můj lékař před dvěma týdny. Nejbližší pracoviště, které to u nás v okolí provádí je Ústí nad Orlicí. Bude mě to prý stát 1000,– .
Jsem objednaná až budu ve 12+4, mám přijet už nalačno před 7.hodinou, vezmou mi krev a poté hned udělají screening. Výsledky prý do 14ti dnů.
Něco o tom je i tady http://www.gest.cz/cz/gyn_teh.php?…
Já jsem neváhala, přijde mi to super. I proto, že v případě nějakých vad a toho, že by člověk postižené mimi nechtěl, to jde v tomto stádiu ještě ukončit interrupcí, kdežto potom po triplech ve 20.tt už se mimi musí porodit, a to mi přijde šílené
Nehledě na to, že výsledky z krve v 18tt jsou hodně nepřesné.
Takže já tento prvotrimestrální screening vítám a neváhám
![]()
tady v Brně to dělají na veveří a rozhodně se to platí… nevím jak v praze, tam na to možná některá pracoviště mají granty ![]()
tady si můžeš vzít kolik papírů chceš a stejně cáluješ, já měla samozřejmně od gynekoložky doporučení, platila jsem 1500,–. Jedině mě napadlo, pokud máte v rodině třeba nějaké tyto vady nebo je k tomu speciální důvod, tak to by se teoreticky platit nemuselo…
Lidka a Sami píše:
Mě to nestálo nic …tak se dívím
Já chodím do Gyn caru na Malé Straně a na to vyšetření mě posílali do genetického centra do Petrovické polikliniky za Háje u Prahy. Je fakt, že tam můj dr. spolupracuje a má taky ordinaci. Celé těhu jsem neplatila nic, ani UZ, ani tohle…prostě nic.
2.screening vyšel pozitivně, takže jsem šla na plodovku…ale už dobředu jsem byla připravená na cokoliv…ale naštěstí mám zdravou holčiku a všem přeji, aby měli to samé štěstí!!!
![]()
ahojky tak ja už jsem se objednala nečekala jsem že to bude tak rychle už v ponděli tam jdu ale ten doktor se kterym jsem mluvila přijemny pan
Ahoj, jsem trošku zmatená, nějaký test ve 12. týdnu jsem si nechlala udělat (minulý týden) a cena byla 300kč
. Brali mi krev a byla sem na ultrazvuku…
podle toho co řikaš tak by to měl byt ten screening v prvním trimestru a řikal Ti doktro něco??? třeba jestli je všechno v pořadku atak?? vyhodnocovali Tve vysledky v počitači??
Mě posílá doktorka výsledky emailem. Přišly v půlce tydne a všechno v pořádku. Docela sem koukala, nedělala mi testy jen na genetické vady, ale i na přenosné choroby
No ale aspoň vím, že sem zdravá ![]()
Já sem hlavně koukala na ty ceny, co se tu píšou. Pár znamím dic nevypadly oči, že platím 3 stovky a koukám, že mám asi nejlevnější lékařku ![]()
tak na pohlavni choroby mi taky dělali testy ale moje doktroka na krev jsem byla tento tyden vponděli a 30 jduna ultrazvuk na ty vyvojove vady tak uvidime ale taky čumim že si platila tak malo ja budu platit 850
Holky nejlevnější lékařku mám já. Na screeningu jsem neplatila nic!
Ve Zlínské porodnici na OSKARU je to zdarma. A určitě na to vyšetření běžte. Já bych šla i kdyby to stálo 5000! Strašně jsem si oddechla, když mi řekli, že mám ukázkové hodnoty a vše je v pořádku.
Tak mně už dnes také přišly výsledky screeningu, vše je naprosto v pořádku a dle slov doktora na výbornou
![]()
Tak mi spadl kámen ze srdce, ale jsem moc ráda, že jsem to vyšetření absolvovala, člověk je hned jistější a už se nemusím tak nervovat z těch triple testů potom ![]()