Angína - co by na to mohlo zabrat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
31.8.20 06:09

Poraďte mi prosím s angínou

Dobrý den, netuším zda si to někdo z vás přečte, ale byla bych moc ráda. V pátek večer mi začala angína a z pátku na sobotu jsem ještě dokázala pár hodin spát. U lékaře jsem byla a jdu tam i dnes, jelikož nic nezabírá. Ano, dostala jsem antibiotika, ale absolutně nic, opravdu nic mi nepomáhá na tu neuvěřitelnou bolest v krku, při polykání i jen tak. Za celou dobu jsem v podstatě nic nejedla, protože to nelze. Horečky 38-39 mám stále, mám spoustu léků. Hlavní problém je v tom, že kvůli té absurdní bolesti jsem od nespala i přes hroznou únavu a pálení očí. Nemám ponětí, co by na to mohlo zabrat, motá se mi hlava, nedokážu fungovat a mám obavy. Poraďte mi prosím co dělat. Každou nemoc jsem vždy snášela mnohem hůř než ostatní, protože jsem více citlivá na bolest. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31.8.20 06:24

Ahoj, u angíny a zhnisanýho krku vždycky uleví nanuky. Asi to není úplně nejlepší řešení ale mě to pomáhá. Čím víz to zamrazím, tím líp. No a možná máš covid, má to kde kdo a když se nevnutíš sama nikdo tě neotestuje. Přeju brzké uzdravení. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
31.8.20 06:30

Stopangin. Sice to pálí jako čert, ale mi to vždy když mám angínu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
31.8.20 06:32

Ibalgin jsi zkoušela? Na bolest při angíně funguje perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.8.20 06:36

Já si do krku při bolesti stříkám tantum verde. A jestli ti je opravdu zle, nechala bych se otestovat na covid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
31.8.20 07:07

Brala jsem si normálně brufen. A neboj, ATB za chvíli zaberou a uleví se ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
31.8.20 07:18

Zábal. Mokrý hadr, igelit, bavlněná šála. Tohle mi vždycky pomohlo. A to mám za sebou desítky angín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
31.8.20 07:23

Osobní zkušenost - angína a regulérně 4 dny bez jídla. Takže bych ještě vydržela a jak je psáno výše - tantum verde nebo orofar stříkat do krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
31.8.20 07:33

Antibiotika zabiraji do 3 dnu, jeste je cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.8.20 07:52

Desinfikovat Stopanginem a cucat vodové nanuky. To ledové stáhne otok a trošku uleví. A ještě vydržet, antibiotika zabírají během 72 hodin. Pokud máš silný zánět, tak toho mají dost na práci. Jak říkala moje kolegyně - lékařka. Angína je velice těžké onemocnění, se kterým by měl člověk nejméně týden ležet a týden poté odpočívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.8.20 07:59

Všem vám moc děkuji za rady, vážím si toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.20 08:13

A nemas ten koronavirus? Zvazila bych testy, pry jsou priznaky vselijake… To paleni oci mi k angine nesedi. Zkousela si jestlinti funguje chut a cich? Jejich ztrata je taky priznakem koronaviru… Ale nechci te strasit.
Jinak bych taky zkusila caj ze zazvoru s medem.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
31.8.20 10:58

Zmrzlina či nanuky po lžičkách, priessnitzův obklad a 800 mg ibuprofenu+ 500 mg paracetamolu jednou denně, posléze po 4 -6 hodinách střídat 400 ibuprofenu a 500 mg paracetamolu, tak aby denní dávka nepřekročila 2400 mg ibuprofenu a 3000 mg paracetamolu. Pokud si drobnější postavy, tak ještě méně.

Když se užívají společně, mají synergický účinek, tedy lépe zabírají. Mohou se kombinovat s ATB.

Pokud sneseš sprej do krku - tak tantum verde forte a nebo septabene obsahují i látky, které přímo na mandlích tlumí bolest. Případně se teda ať se ten, koho pošleš do lékárny ještě zeptá na jiné přípravky s účinnou látkou právě proti bolesti.

Případně teda cucací tabletky, ale ten sprej je účinější, no.

@Anonymní píše:
A nemas ten koronavirus? Zvazila bych testy, pry jsou priznaky vselijake… To paleni oci mi k angine nesedi. Zkousela si jestlinti funguje chut a cich? Jejich ztrata je taky priznakem koronaviru… Ale nechci te strasit.

Angínu lékař pozná pouhým pohledem a spatřením čepů na mandlích. Je to jedna z těch nemocí, co se diagnostikuje snadno a spolehlivě. To že tě při angíně nikdy nepálily oči nic moc neznamená a fakt nemá smysl jezdit stát frontu a platit prachy za test na Covid. Jedině tam lidi nakazí angínou a sama sobě přitíží, protože nebude ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.8.20 22:14
@Anonymní píše:

Tak při angíně radit čaj se zázvorem je rada k nezaplacení. Nejhorší je u angíny zánět na mandlích a teplo zánět spíš podpoří, než aby pomohlo proti. Na zánět vždy jen studené či vlažné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí