Tetanie - jaké máte příznaky?

4100
30.8.20 20:07

Tetanie - jaké máte příznaky?

Jaké máte příznaky u této nemoci? Mám dg latentní tetanii od r.2016, prvotní příznaky: brnění pravé půlky těla, mravenčení lýtka, rozostřené vidění, necitlivost v rukou. Později se přidalo motání hlavy, bušení a pálení u srdce, přeskakování srdečního rytmu, hučení v uších - v pravé části hlavy. Léčba vápník a hořčík, teď už jen občas hořčík. Ale poslední dny mám hodně natlakovanou hlavu, bolely mě spánky a šlo to „za oči“, dneska mě chvílema na spáncích ostře bodá, je to dost nepříjemné - může taková bolest souviset s tetanií? Mám pocit, že vždy, když jdu s nějakými problémy k dr, tak řekne - to bude k tetanii, a víc se neřeší. Mám ztuhlou krční páteř, snadno se mi blokují žebra a bolí svaly na krku..
Co prožíváte vy - tetanici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27752
30.8.20 20:21

Křeče, třes rukou, záškuby všude možně, pálení a bolest na prsou a u žeber, špatné vidění, zakopávání, nesoustředení, a nejhrorší je stahování krku tak že mám pocit že se dusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.8.20 20:26

@ka2ka ty jo, to máme stejně.. ale ta bodavá bolest spánků, co mám teď, to neznám.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27752
30.8.20 20:35

@Kolarkaa jo a ještě mi občas jakoby ochrne půlka obličeje spánky mě nezlobí ale tlak v hlavě mívám hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.8.20 21:00

Tlak mivam - v uších.. ale bodavé bolesti spánku - co to zas je :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27752
30.8.20 21:06

@Kolarkaa nejhorší je ten krk to je peklo než jsem přišla na to že to je tetanie tak jsem myslela že jsem alergická na jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
22.12.20 17:06

Cukalo vam pri tetanii nekomu v lytkach? Neni minuta, aby mi lehce nekde necuklo v lytku. Neni to ale stah celeho svalu, ale jen jakoby pod kuzi. Mam pocit, jak kdyby mi pod kuzi lezl cervik :P. Plus mam pocit tezkych nohou a leve ruky. Mam hrozny strach z ALS, ale dnes EMG potvrdilo tetanii, tak je to snad jen z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27752
22.12.20 17:11

Jojo pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
22.12.20 17:13

@ka2ka Kor jak se na to porad soustredim, tak si to asi privodim i psychikou. Uz jsem sama sobe protivna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27752
22.12.20 17:53

Dali ti magnesofol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
22.12.20 17:58

@Kolarkaa

je to neléčená úzkostná porucha

@ka2ka píše:
Křeče, třes rukou, záškuby všude možně, pálení a bolest na prsou a u žeber, špatné vidění, zakopávání, nesoustředení, a nejhrorší je stahování krku tak že mám pocit že se dusím

a taky, neléčená úzkostná porucha, a to pěkná

já nevím, mě by to nebavilo

:nevim:…že se na to děvčata nevybodnete a nezačnete to pořádně kurýrovat, tzn jak psychoterapie tak i léky, ideálně obojí současně, když se to začne léčit efektivně, obvykle se to povede zvládnout

já vím, ona ta úzkostná porucha je prevít, efektivně brání svým nositelkám se léčit a tak léta skuhrají, trpí, různě jim všude cuká a škrtí… :nevim:

dovolí jim max tak hrát si na „tetanii“, ale tetanie je jen symptom úzkostné poruchy…kterou si zaboha nepřipustí a nadále je různě brní a cuká a sevřené hrdlo…roky a nic z toho

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
22.12.20 18:06

Mmch, mám zkušenost, že solidní, opravdu solidní lékaři, kteří se nechtěj jen pac. rychle zbavit a odpinknout jej jinam, dg „tetanie“ vůbec nepoužívají, ono to reálně totiž žádná diagnosa není…

Neměli bychom se spokojit s diagnózou tetanie, která obvykle popisuje pouhou část klinického obrazu, a vyhnout se pátrání po přítomnosti psychické poruchy. Tetanie se pak často stává zástěrkou panické poruchy, umožňuje další popírání skutečné příčiny potíží a brání adekvátní léčbě.

Aby pacient akceptoval adekvátní léčbu, musí alespoň připustit psychický původ ne- moci. Proto se od počátku vyhýbáme zlehčujícím komentářům typu „je to jen od nervů“. Osvědčuje se mluvit spíše o kumulaci stresu, s níž se pacient snaží bojovat a nevnímat jej, který se však v organizmu hromadí a má tendenci k náhlému a nečekanému vybití…

https://www.medicinapropraxi.cz/…12/05/09.pdf

:mavam:

více na dálku nejde, ale kdyby to i jen jednomu jedinému člověku pomohlo rozhoupat se k léčbě úzkostné poruchy, tak to má smysl sem dát

i to by bolo dobrý
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27752
22.12.20 18:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
h-o-p-e
23.12.20 04:19

Ja bych se s diagnozou tetanie taky nespokojila… respektive dg by mi byla ukradena, paklize by naordinovane leky problem resily… pomaha vam ten horcik a vapnik? Taky mi to prijde jako znacne pofiderni diagnoza, docela sikovna ke zbaveni se pacienta a nemuseni patrat a resit. O cemz vypovida i ona hlaska „to patri k tetanii…“ a nezajem… V lete mi tuto tetanii popisovala kamoska, ona jen brni a asi. lehce cuka, slysela jsem o tom poprve, tak sem na ni koukala, jestli jakoze fakt? Jo holt za „tetanii“ se toho asi schova… mne kuprikladu brni pulka obliceje uz roky, nekdy vic, nekdy mene, po borelioze, jelikoz me to jinak nijak neomezuje, neresim to, ale vy mate znacne vyraznejsi problemy, takze bych resila. Neni ale dlouho, co ma imuno dr zminila, ze mi to taky muze delat herpesak a docela to i casove sedi k vysevum… jooo za tetanii se toho schova…treba i ta uzkostna porucha… Asi kdybych resila, asi bych byla taky „tetanik“… reste pricinu, ne nicnerikajici „nic“. Treba bych zacala s tou krcni pateri, ta umi taky divy.

Mmch te kamaradce vyse zminene potize zmirnily injekce B12,ktere ma nedostatek… a ten ma zrejme diky gastro pricine.

Omlouvam se za zasah do diskuze, ktera se me netyka. Jen me to zaujalo vzhledem k tomu, ze tato dg byla pripsana prave me kamaradce a mne to prijde proste lehce mimo zalezitost.ale je to ciste muj laicky nazor, nic vic. Nejsem tetanik a vesele v ksichtiku brnim a predpokladam, ze brnet proste budu a dle vasich popisu bych o pripadne zaskatulkovani do dg latentni tetanie opravdu uprimne nestala. Takto, kdyz se neco zhorsi, tak mi snad bude venovana i nejaka ta pozornost.

• Citovat
  • Upravit
27752
23.12.20 09:33

@h-o-p-e mě pomáhají vysoké dávky horčíku, nejvíc kapačky, přestanu brnět a mít křeče, záškuby přestanou mi padat věci protože dokážu pořádně stisknout :nevim: mám známou která má fakt extrémní tetanii tu odvezla záchranka v takové křeči že jí nedokázali narovnat na nosítkách, prošla si všemi možnými vyšetřeními na neurologii atd a diagnoza tetanie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí