Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, prosím vás o radu. Beru hormonální antikoncepci ale v prvním týdnu jsem zapoměla prášek a užila ho až po 24 hodinách s přítelem jsme se nijak nechránili a už 2 týdny mě bolí prsa a břicho a mám ho nafouklé. Včera jsem měla dostat ms ale mám ji hodně slabou, což u mě není normální. Co si o tom myslíte? Je možné že bych byla těhotná? Stalo se někomu něco podobného? Jen bych chtěla znát váš názor. Děkuju za odpovědi
Jistě, že těhotná být můžeš. Např. v letáku k mojí antikoncepci píšou, že pokud se pilule zapomene v první části (mám třífázovou) doporučují ještě jinou antikoncepční metodou..... Nejlepší je udělat si test a bude to. Jinak moje těhu příznaky - bolavá prsa, vystouplý podbřišek a ms nebyla vůbec.
No hlavně, pokud jsi těhotná, bys neměla dál brát pilulky. Udělej si test.
Možné to je, ale falírují mě ty těhotenské příznaky. Byly by prakticky už od ovu (cca 14 dní zpět od ms) … spíš byc řekla, že ne, ale jednak do tebe nikdo nevidí, a jednak opravdovou jistotu ti dá až ten test (resp. raději dva … )…
Hlavně nechápu, proč zakládáš 2 stejné diskuse a každou pod jiným názvem
![]()
nepřemýšlej, co je možné a co ne, a udělej si test. jsou tací, co otěhotní i přes antiko, tělísko, kondom, cokoliv, -..
jinak u mé antiko taky bylo napsané že v 1týdnu vynechání =) jiná metoda ochrany, 2t OK, 3t bud vzít dva najednou nebo nevzít a navodit ms.
těhotenské „příznaky“ jsou na nic, každý je má jiné a já třeba vůbec žádné (ale já pak opravdu nemám ms).