Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem maminkám,mám 8mi měsíční holčičku a chtěla sem se zeptat jestli tak staré dítě může už používat chodítko a jestli ne tak od kolika měsíců se má používat.A ještě jestli je lepší to staré takové to železné nebo co jsou ty nové z umělé hmoty s hračkama.Předem děkuji za rady Monika
Chodítko jsme nepoužívali a nepoužíváme.. prý to není zas tak dobrá věc. Lepší je odrážedlo.. Ale pokud chceš chodítko,tak proč ne.Je to každého věc
Myslím si že by dítě mělo určitě samo sedět a aspoň se plazit než bude moct do chodítka..ale toť jen mj názor.Třeba někdo poradí ![]()
Pokud nemáš na mysli aktivní choditko, které před sebou jen dítětlačí, tak to druhé pediatři a ortopedové nedoporučují používat vůbec. Tady máš seznam diskuzí, kde se to tady už x krát probíralo:
https://www.emimino.cz/hledani/?…
klárka měla to aktivní chodítko - autíčko s držadlem, které tlačila před sebou - až od cca roku, kdy mi začala chodit kolem nábytku. tohle používala na přesun v prostoru ![]()
ahoj, tak mi chodítko nemáme a mít nebudeme. Ale podle mého názoru,když už chceš aby v něm malá byla. Tak by měla umět sedět, lozit ( plazit ) a taky si stoupát a stát.
Tak já dceru do chodítka dávala, bylo jí tak 7 m, měli jsme takové to plastové hrací. Dávala jsem jí tam občas a opravdu na chvilku, ale dávala. Pak jsem se dočetla, jak to není dobré a vše kolem toho a kdybych měla druhé dítko, do chodítka bych ho už nedávala. Opravdu k ničemu vlastně není. Když bylo dceři kolem roku, nechodila, byla taková línější, tak mi šlo z baráku.
diskuzí je tu dost, tak jen info o konkrétním případu…
kamarádka ho párkrát malé dala s tím, že 5-10 minut denně se jí nic nestane…no a malá teď neumí stát na celé ploše nohy, jen na špičkách, já si myslím, že je to z toho. náš syn od začátku když stál, tak hezky na celé nožičce
Ahoj…chodítko by se nemělo vůbec používat…ničí to dítěti záda.Je tu o tom plno diskusí,pokud budeš hledat.Já bych ho dítěti nikdy nedala.
Jak bylo receno, je to pouze reklamni trik. Uci deti spatnym navykum chuze - naslapovani na spicku. Je take velmi nebezpecne - pricina spousty urazu.Sousedce spadlo dite v choditku ze schodu
Nikdy bych ho neporidila!Nehlede k faktu, ze chuzi nenauci.
Mě jen udivuje,že se tolik ví,jak jsou chodítka a hopsadla škodlivá,ale přesto je tolik lidí používá
nedávno mě šokovala reklama jak bejk na chodítka a hopsadla v jednom časopise ![]()
Když umí sám sedět,tak myslím že už ho může mít,taky jsem ho používala
Taky jsme ho používali když uměla sama sedět.
A navrhovatelka se jen ptala od kdy dát dítě do chodítka, neptala se zda je to nebo není prospěšné ![]()
Vanessska píše:
Taky jsme ho používali když uměla sama sedět.A navrhovatelka se jen ptala od kdy dát dítě do chodítka, neptala se zda je to nebo není prospěšné
Asi tak ![]()
ginche píše:
Jak bylo receno, je to pouze reklamni trik. Uci deti spatnym navykum chuze - naslapovani na spicku. Je take velmi nebezpecne - pricina spousty urazu.Sousedce spadlo dite v choditku ze schoduNikdy bych ho neporidila!Nehlede k faktu, ze chuzi nenauci.
S tímhle souhlasím. Říkají to odborníci. Samozřejmě prodejci a reklama - klidně ti doporučí cokoliv, i škodlivého, jen aby vydělali…
Chodítko je zbytečné vyhazování peněz !