Chodítko - 8m

115
5.2.11 10:31

poradte prosím

Ahojky všem maminkám,mám 8mi měsíční holčičku a chtěla sem se zeptat jestli tak staré dítě může už používat chodítko a jestli ne tak od kolika měsíců se má používat.A ještě jestli je lepší to staré takové to železné nebo co jsou ty nové z umělé hmoty s hračkama.Předem děkuji za rady Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.2.11 10:37

Chodítko jsme nepoužívali a nepoužíváme.. prý to není zas tak dobrá věc. Lepší je odrážedlo.. Ale pokud chceš chodítko,tak proč ne.Je to každého věc :wink: Myslím si že by dítě mělo určitě samo sedět a aspoň se plazit než bude moct do chodítka..ale toť jen mj názor.Třeba někdo poradí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
5.2.11 10:37

Pokud nemáš na mysli aktivní choditko, které před sebou jen dítětlačí, tak to druhé pediatři a ortopedové nedoporučují používat vůbec. Tady máš seznam diskuzí, kde se to tady už x krát probíralo:
 https://www.emimino.cz/hledani/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21546
5.2.11 10:57

klárka měla to aktivní chodítko - autíčko s držadlem, které tlačila před sebou - až od cca roku, kdy mi začala chodit kolem nábytku. tohle používala na přesun v prostoru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
5.2.11 12:05

ahoj, tak mi chodítko nemáme a mít nebudeme. Ale podle mého názoru,když už chceš aby v něm malá byla. Tak by měla umět sedět, lozit ( plazit ) a taky si stoupát a stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.11 12:58

Tak já dceru do chodítka dávala, bylo jí tak 7 m, měli jsme takové to plastové hrací. Dávala jsem jí tam občas a opravdu na chvilku, ale dávala. Pak jsem se dočetla, jak to není dobré a vše kolem toho a kdybych měla druhé dítko, do chodítka bych ho už nedávala. Opravdu k ničemu vlastně není. Když bylo dceři kolem roku, nechodila, byla taková línější, tak mi šlo z baráku.

• Citovat
  • Upravit
4254
5.2.11 13:16

diskuzí je tu dost, tak jen info o konkrétním případu…
kamarádka ho párkrát malé dala s tím, že 5-10 minut denně se jí nic nestane…no a malá teď neumí stát na celé ploše nohy, jen na špičkách, já si myslím, že je to z toho. náš syn od začátku když stál, tak hezky na celé nožičce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.2.11 13:38

Ahoj…chodítko by se nemělo vůbec používat…ničí to dítěti záda.Je tu o tom plno diskusí,pokud budeš hledat.Já bych ho dítěti nikdy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
5.2.11 16:40

Chodítka jsou prý dost sviňstvo my do toho určitě nepudem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
5.2.11 17:17

Jak bylo receno, je to pouze reklamni trik. Uci deti spatnym navykum chuze - naslapovani na spicku. Je take velmi nebezpecne - pricina spousty urazu.Sousedce spadlo dite v choditku ze schodu :zed: Nikdy bych ho neporidila!Nehlede k faktu, ze chuzi nenauci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.2.11 17:22

Mě jen udivuje,že se tolik ví,jak jsou chodítka a hopsadla škodlivá,ale přesto je tolik lidí používá 8-o nedávno mě šokovala reklama jak bejk na chodítka a hopsadla v jednom časopise :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.2.11 20:49

Když umí sám sedět,tak myslím že už ho může mít,taky jsem ho používala

• Citovat
  • Upravit
325
5.2.11 21:05

Taky jsme ho používali když uměla sama sedět. :) A navrhovatelka se jen ptala od kdy dát dítě do chodítka, neptala se zda je to nebo není prospěšné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.2.11 21:13
Vanessska píše:
Taky jsme ho používali když uměla sama sedět. :) A navrhovatelka se jen ptala od kdy dát dítě do chodítka, neptala se zda je to nebo není prospěšné :)

Asi tak :palec:

• Citovat
  • Upravit
2803
5.2.11 21:20
ginche píše:
Jak bylo receno, je to pouze reklamni trik. Uci deti spatnym navykum chuze - naslapovani na spicku. Je take velmi nebezpecne - pricina spousty urazu.Sousedce spadlo dite v choditku ze schodu :zed: Nikdy bych ho neporidila!Nehlede k faktu, ze chuzi nenauci.

S tímhle souhlasím. Říkají to odborníci. Samozřejmě prodejci a reklama - klidně ti doporučí cokoliv, i škodlivého, jen aby vydělali…
Chodítko je zbytečné vyhazování peněz !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky