Příkrmy u nedonošeňátek

118
3.2.11 16:32

Příkrmy u nedonošenátek

Ahoj maminky:-)Mám dceru,narozenou předčasně 35+2.Porodní váha 2630 g,v porodnici zhubla na 23OOg.Sice nějaou dobu trvalo než jsme se rozkojily,ale povedlo se a kojím plně.Dnes má malá přesně 4 měsíce a váží 5580g.Zajímá mě,začaly jste s příkrmy u nedonošenátek podle doopravdického věku,nebo toho korigovaného?
Před chvílí jsme se totiž vrátily z poradny,kde mě překvapila lékařka,že za měsíc začneme s příkrmama.Přijde mi to brzo,mlíčka mám dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
3.2.11 16:35

zacala jsem v pul roce, kluci jsou 33a5 a 2kg, driv ani jist nechteli, opravdu se rozjedli az v 7 mesicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 16:45

Nám doktorka v neonatologickém centru řekla, že se jídlo řídí podle toho kdy se opravdu narodili, protože jim narozením začaly fungovat střeva atd. Ostatní se řídí korigovaným věkem, ale myslím, že jestli pěkně přibírá, tak je jedno jestli začneš za měsíc nebo za dva. My jsme začali podle narození, protože malá mléko moc nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
5077
3.2.11 16:46

Ahoj,
u příkrmů se korigovaný věk nepočítá. Tam zálenží na váze dítěte, množství vypitého mlíčka a věku dítěte.
Já rodila 33+6, a s příkrmy jsem začínala v necelých 6m dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.11 16:46

tak pokud plně kojíš, dítě ti nepláče hlady a hezky přibírá tak bych to nehrotila a třeba i ještě chvíli počkala ale zas dr snad ví co dělá, stejně na příkrmy najíždíš pomalu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
3.2.11 16:48

Díky,to jsem potřebovala vědět:-)Malá ted za měsíc přibrala 1kg a rozhodně nevypadá hladově,tak mě to překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 17:35

Ahoj, my jsme začaly dávat přikrmy v sedmém měsíce..jsme 30.týden, domů jsme šly když malá měla 2 kg a rozhodně doktorka nespěchala..mlíčko stačilo, tak kam pospíchat..

• Citovat
  • Upravit
84
4.2.11 07:52

ahoj my jsem 32tt, je fakt že jsme byli na UM ale s příkrmy jsme začali asi v 6.měsíci (normálního věku). zajímavé je že můj mudr neřeší korigovaný věk, bere malého jako normálně narozeného.asi je to tím že se má čile k světu, ale jestli kojíš tak být tebou bych klidně počkala až do toho 6. měsíce,proč přikrmovat když nemá hlad z MM.můžeš zkusit sem tam dát lžičku aby si zvykala, ale já osobně bych klidně počkala vzhledem k přínosu UM :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
4.2.11 07:57
midra píše:
Ahoj maminky:-)Mám dceru,narozenou předčasně 35+2.Porodní váha 2630 g,v porodnici zhubla na 23OOg.Sice nějaou dobu trvalo než jsme se rozkojily,ale povedlo se a kojím plně.Dnes má malá přesně 4 měsíce a váží 5580g.Zajímá mě,začaly jste s příkrmy u nedonošenátek podle doopravdického věku,nebo toho korigovaného?
Před chvílí jsme se totiž vrátily z poradny,kde mě překvapila lékařka,že za měsíc začneme s příkrmama.Přijde mi to brzo,mlíčka mám dost…

můj syn je 32+5 a když na 4.měsíční prohlídce měl 6750g tak nám doktorka doporučila už příkrmy. Takže se neboj a klidně pomalinku přikrmuj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
29.11.12 18:42

Maminy chtela jsem se zeptat kdy jste zacly s prikrmy u nedonosenatka?? Nam je ted 5,5 mesice gestacne 4,5 mesice vazime 6150 kg…stale plne kojim a mala me pribira cca 120 g za tyden. Co myslite???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
29.11.12 19:29

@Luciet2 Nejmladší se narodil taky o měsíc dřív. Doktoři ho ale jako nedonošence nebrali, při narození vážil 3150g. Normálně jsem do ukončeného šestého měsíce (myslím od narození) jenom kojila, no a potom postupně začala s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
29.11.12 19:41

Malá má 6,5 měsíce a korigovaně 4 a přikrmujeme už pomalu měsíc…dle rad lékařů na rizikovce a dětského doktora, tak dáváme na oběd zeleninku a na noc mléčnou kaši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
29.11.12 19:42

@berunkab3 mala mela 2090 g, jinak me prave rekly ze uz bych pomalu mela zacit ze jsou nove studie ze max do 6 mesice uz dite ma poznat lepet… Pry to predchazi alergii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
29.11.12 19:43

@silvinka88 takze ste zacinaly 5,5 mesice po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
29.11.12 20:08

Dcera je narozená o měsíc dřív, s příkrmy jsme začali v pátém měsíci od narození. Nekonzultovala jsi to s pediatrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí