Tříselná kýla u 5týdenního mimi

31
3.2.11 13:20

tříselná kýla u 5-týdenního mimi

Ahojte holky,
chci se zeptat jestli máte některá zkušenosti s tříselnou kýlou u malého miminka, co jste u ní dělali a co vám řekla dr. a jestli jste museli s mimi na operaci a jak probíhala. Náš malý má oboustrannou tříselnou kýlu a doktorka mi jen řekla ať ji hlídám a popřípadě zatlačím, ale moc té doktorce nedůvěřuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58833
3.2.11 13:56

Dceři se tříselná kýla objevila kolem 4 týdne po narození. Asi za 1,5 týdne byla naplánovaná operace a den před ní jsme zjistili, že ji má na obou stranách.
Malou operovali v Motole a obě strany najednou. U chlapečka to nejde. Od operace měla naprostý klid a ani doktorka nezjistila, že byla operovaná, protože jizvy nejsou :wink:
Naše dětská neříkala nic, protože jsme celou dobu byli v porocnici. Dcera byla narozená předčasně a hypotrofická, v době operace měla něco kolem 1,5kg a zvládla ji naprsto super. Během operace neuspávali, jenom lokální umrtvení a nějaké oblbováky, aby sebou nemlela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
3.2.11 13:57

byla jsem na nedonošeneckým a tam během mého pobytu mělo tříselnou kýlu více dětí (byli jsme tam dlouho) a bezvýjimnky všem se operovala co nejdíve ,protože se může ukřinout (posílali je do Motola na chirurgii),my měli pupeční tam se vyčkává -takže jsme na operaci nemuseli.
Rozhodně ten postup konzultuj s dětskou chirurgií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
3.2.11 15:45

Nám taky našli tříselnou kýlu cca 3 týdny po narození (ale taky jsme nedonošeňátko a byla jsem v té době s malou ještě v nemocnici) - pak jen řekli, ať to hlídáme, ať zkoušíme, jestli to jde vrátit, protože pokud by se to uskřinulo, musí to být řešené max. do 24hodin…tak jsme to hlídali, i naše dětská na každé návštěvě a teď - malé jsou 4 měsíce - nám v rizikové poradně řekli, že to už samo zmizelo :dance: :dance: . Tak držíme palce a neboj, i kdyby bylo třeba operovat, prý je to fakt mini zákrok…ale musí se to opravdu hlídat, jestli to jde zpátky vrátit. opatrujte se :hug: a ať hezky rostete :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
3.2.11 15:58

Ahoj,nám se udělala tříselná kýla u malého (narozený 39+1) v jeho 3 týdnech a bohužel se hned uskřinula. Jeli jsme s ním do nemocnice, kde si ho nechali a operovali ho ještě v noci. Zvládl to na jedničku.
Jestli nedůvěřuješ své dr, tak běž jinam, třeba do nemocnice na dětské nebo chir. My jeli rovnou ( byla neděle večer) a to mu tehdy zachránilo život…ale jak píšu, uskřinula se:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
3.2.11 22:56

Ahoj.
Moje malá má operovanou kýlu na obou stranách :-(
První jsem jí objevila ve 3 týdnech a do týdne byla po operaci, vyhřezával jí tam vaječník který nešel vrátit tak to bylo akutní.
Kýlu na druhé straně jsem jí objevila zhruba ve 3 měsících a operace byla za měsíc :think:

Operovaná byla v Thomayerové nemocnici na dětské chirurgii. Co se týká informací ohledně uskřinutí kýly, tak každý doktor mi říkal něco jiného :-?
Uskřinutí se prý pozná podle toho že je na místě velká tvrdá boule, dítě je plačtivé. Malá mi ale plakala 6hod. v kuse běžně, tak mi jiný doktor poradil že by začala zvracet :-(
No a jiný mi zase řekl že pokud začne zvracet tak už je pozdě :roll:

Jinak u nás obě operace proběhli pod celkovou narkózou .
První narkózu snesla dobře, trošku náročnější ale bylo vydržet s ní 6hod. o hladu před zákrokem :-?
U druhé operace bylo hladovění v pohodě, byla už starší a nechala se dobře zabavit ale zase snesla blbě narkózu :-? krkala (ale zvracet neměla co) a neutišitelně plakala :-?

U druhé kýly jsem taky měla trošku naději že se operace neuskuteční, protože malé kýla vůbec nevylézala, bohužel primář mi řekl že tříselná kýla se sama neztratí a je nutný zákrok :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
4.2.11 10:07

Všem díky za odpovědi. Mě doktorka řekla jen že to mám hlídat a že se to třeba ztratí samo a pokud ne tak pak se to teprve bude řešit, píšete tu že se tříselná kýla neztratí tak opravdu nevím, doktorka mi říká něco jiného,nevím co si myslet, jestli ji i nadále důvěřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
26.4.13 19:34

Chtěla jsem sezeptat jak ji vracíte? Jak poznáte pohmatem, že jr uskřinutá?
Naše dcera bude mít 5 týdnu, má malou tříselnou kýlu. Včera jsme byly na dětské chirurgii, doktor ji vrátil zpět, kontrola za 6 týdnů. Při potížích rovnou do nemocnice. Ale nic o vracení neříkal. Poznám to uskřinutí dřív ¨než bude zvracet a bude celý den plakat? Fakt mám strach. díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
13.9.13 16:06

Ahoj, obnovuji tema - rada bych se zeptala na ty same otazky jako @chickinquira
mam 7 tydnu starou holcicku a rano se mi zoufale rozplakala pri kojeni, nasla jsem ji v trisle zatvrdlinu, dr. nas poslala na chirurgii, ale tam uz kyla nebyla, nikdo mi tim padem ani neukazal jak ji vracet a mame prijit na kontrolu za mesic… take bych se rada zaptala na specialni rezim s ditetem s triselnou kylou - zvlastni manipulace? pokladat na brisko? v jake poloze kojit? trapi ji prdiky i pres vsechny mozne kapicky a cviceni, s tim bohuzel nic neudelam. predem dekuji za odpovedi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
13.9.13 17:53

Ahoj, syn měl také tříselnou kýlu..je to už déle, ale nevzpomínám si, že by mi lékaři říkali nějaký zvláštní režim, may. nenechávat dlouho brečet. Jen hlídat, zkoušet vracet - to vysvětlili a když to nepůjde ihned přijet. Kýla se mu objevila v 5 týdnech a v přesně v 6 týdnech akutní operace. Kdyby neměl problémy byla čekací doba půl roku. Nevím odkud jsi, ale v Motole jsme třeba čekali hodinu jestli začne brečet a kýla se ukáže, jen tak nás domů neposlali. Na prdíky pomohly jen kapky Babycalm, nic jiného nefungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
13.9.13 18:13

@axaxa ona u vysetreni pobrekavala, ale nebyl to ten klasicky hrdelni krik še zatnutymi brisaky, tak nevim… proc vas operovali akutne? neslo to uz zatlacit? nejsem si jista, jestli muzu trebas cvicit s briskem, masirovat ho… abych to jeste vic nevytlacila.
nam nepomahaji sab simplex ani baby calm :-( ani bio gaia po mesici uzivani :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
14.9.13 15:44

@Lusita jj,už mi to nešlo zatlačit…naštěstí to bylo rychlé, ve tři na sál - za hodinu jsem ho měla na pokoji a ráno jsme šli domů. Co fenyklový čaj taky nepomáhá? Zeptala bych se raději dr. jestli můžete cvičit a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
16.9.13 09:35

@Lusita tak my byly taky u MUDr. - ten tu kýlu „vrátil“ - od té dobu „ťuk, ťuk“ se neobjevila, byly jsme na kotrole za šest týdnu, pak za tři měsíce, teď jdeme za další tři měsíce - ona se prý může v lepším případě ta břišní stěna sama zatáhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí