Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
krásné ráno všem, Honzík (téměř 11.m) mě strašně kouše. Doteď mi to až tak nevadilo,ale včera mě tak strašně kous do ramene když jsem ho chovala až mi tekla krev. Dneska ráno tam mám strašný jelito
. Nejhorši je že to vždycky tak zabolí a já se leknu,že vykřiknu a malej má ze mě šok,kolikrát pláče
. Jsem z toho smutná. Ten náš upírek to dělá jen mě a hlavně večer když je unavenej. Vždycky se po mě sápe a kouše. Snažim se uhejbat,ale je ještě malej tak ho nechci odstrkovat. Manžel se tomu směje,ale ono to fakt boli. Jde to odnaučit? Asi ne co ![]()
Tak se ptám,máte taky doma UPÍRKA? ![]()
náš starší syn nás taky chtěl kousat,na mě si dovolil,ale když šel na manžela,ten mu nastrčil chlupatý předloktí a to se mu nelíbilo.
no a tak vlastně přestal.mladší zatím nekousal,tak snad ani nezačne.jo a manžel to vlastně udělal i synovci,a už si to pak taky nedovollil.
Ahoj,je to moyna krute,ale u nas opravdu zabralo to,ze jsem naseho Tygra poradne kousla a on uz si pak nedovolil.Horsi bylo ho odnaucit kousat deti venku s tim jsme bojovali hodne dlouho.A dokonce tedka ve svych 2,5 letech jeste sem tam nekoho kousne,cca co 3 mesice
.Naposledy minuly tyden sveho nejlepsiho kamarada
.Jinak na to musi prijit sam,ze se to nedela ![]()
Můj malý upírek - 13,5 měsíce mě začal kousat asi před měsícem. Už se trochu s tím zklidnil a kolikrát když ho chovám a lochtám u toho, tak se taky ještě zahryzne. Ale měla jsem na rameni taky pěkná jelita. Přišlo mi to že to bylo k zubům, protože nám lezlo 7 zubů najednou a tak pořád chtěl mít něco v puse. Že to je „kus mámy“ už ho nezajímalo. Ale zvláštní je, že na tatínka to nezkusil ![]()
Naše to v tomhle a o něco mladším věku dělala taky, ale já jsem si to teda líbit nenechala, protože to bolelo jak prase ![]()
Vždycky jsem zařvala ne, nekousej a pevně ji chytla. Už ji to přešlo.
Tak u nas pomahalo, hned jak kousli, odtahnout od sebe, durazne rict „ne tohle se nedela, to nesmis, mamku to boli“ a polozit na zem, do postylky a chvili nechat. Jako nemyslim samotnyho, klidne na nej mluvit a porad vysvetlovat, ze se to nedela a proc se to nedela, ale nechovat.
Decka to celkem rychle pochopily (je fakt, ze jsem to zacala delat hned jak poprve zacaly kousat, uz kolem tech 7-8 mesicu) a uz me ani jedno nekouse. Nejmladsi jeste sem tam zkusi, ale taky uz vi co bude nasledovat, takze to uz spis nedela nez dela. Kdyz uz chce kousat najde si nejakyho plysaka nebo se zakousne do vlastniho palce na noze ![]()
Irish.Coleen píše:
Můj malý upírek - 13,5 měsíce mě začal kousat asi před měsícem. Už se trochu s tím zklidnil a kolikrát když ho chovám a lochtám u toho, tak se taky ještě zahryzne. Ale měla jsem na rameni taky pěkná jelita. Přišlo mi to že to bylo k zubům, protože nám lezlo 7 zubů najednou a tak pořád chtěl mít něco v puse. Že to je „kus mámy“ už ho nezajímalo. Ale zvláštní je, že na tatínka to nezkusil
Ahoj moje mladší ségra kousala všechny kolem sebe většinou jsem to teda odnesla já měla jsem po těle strašný modřiny.Tak už to mamka nevydržela a kousla ségru do ruky tak moc až jí tam zůstaly hodinky ale od té doby nekousla už nikoho.Já vím že je to dost drsné ale myslím si že si nejspíš neuvědomují jakou bolest způsobují.A jinak je to asi neodnaučíš.A nebo jim dát chrániče na zuby ![]()
Mě dcera taky kousala, občas se snaží i teď a to jsem zkusila výše psané metody:D. Ale hodně se to zlepšilo od doby, co jsme ji kousla taky. Hodně kousala jeden čas i bráchu, do zad. Chudák se nemohl bránit a celý záda měl s modřinama
. Dělá to taky v naštvání. Ona bude snad cholerik:D. Rozčílí ji naprosto všechno, i to, že ji dám na tu zem, abych ji za to kousání nemazlila. Ihned řev a je jí jedno, proč jsem ji položila… ![]()
jenny.fields píše:
Naše to v tomhle a o něco mladším věku dělala taky, ale já jsem si to teda líbit nenechala, protože to bolelo jak prase
Vždycky jsem zařvala ne, nekousej a pevně ji chytla. Už ji to přešlo.
no to mi povídej,bolí to šíleně :čert:
Michaellla píše:Irish.Coleen píše:Ahoj moje mladší ségra kousala všechny kolem sebe většinou jsem to teda odnesla já měla jsem po těle strašný modřiny.Tak už to mamka nevydržela a kousla ségru do ruky tak moc až jí tam zůstaly hodinky ale od té doby nekousla už nikoho.Já vím že je to dost drsné ale myslím si že si nejspíš neuvědomují jakou bolest způsobují.A jinak je to asi neodnaučíš.A nebo jim dát chrániče na zuby
Můj malý upírek - 13,5 měsíce mě začal kousat asi před měsícem. Už se trochu s tím zklidnil a kolikrát když ho chovám a lochtám u toho, tak se taky ještě zahryzne. Ale měla jsem na rameni taky pěkná jelita. Přišlo mi to že to bylo k zubům, protože nám lezlo 7 zubů najednou a tak pořád chtěl mít něco v puse. Že to je „kus mámy“ už ho nezajímalo. Ale zvláštní je, že na tatínka to nezkusil
z upírka malej boxérek ![]()
doriang píše:
Tak u nas pomahalo, hned jak kousli, odtahnout od sebe, durazne rict „ne tohle se nedela, to nesmis, mamku to boli“ a polozit na zem, do postylky a chvili nechat. Jako nemyslim samotnyho, klidne na nej mluvit a porad vysvetlovat, ze se to nedela a proc se to nedela, ale nechovat.
Decka to celkem rychle pochopily (je fakt, ze jsem to zacala delat hned jak poprve zacaly kousat, uz kolem tech 7-8 mesicu) a uz me ani jedno nekouse. Nejmladsi jeste sem tam zkusi, ale taky uz vi co bude nasledovat, takze to uz spis nedela nez dela. Kdyz uz chce kousat najde si nejakyho plysaka nebo se zakousne do vlastniho palce na noze
Souhlasím, syn teď vlastně teprve přestává. Ještě si občas (1 za 3 dny) v záchvatu vášní
(při divoké hře apod.) kousne, ale už to není nic, co by se nedalo vydržet. Jednu chvíli to bylo docela k nevydržení (a to má zatím ve 13 měsících jen 4 zuby
). Když to udělá, prostě mu důrazně řeknu ne a na chvíli ho odložím. Rád se pak přijde znovu normálně mazlit.
Nas Samik jednu chvili dost rad kousal u palce u nohy
Ted obcas kousne,kdyz ho to popadne,ale vetsinou tatinka,toho moc rad
me kousnul asi jen dvakrat.
Vzdycky rikam,to se nesmi,to moc boli a nedela se to!
Ahoj, tak já můžu našeho prcka 13měíců přirovnat k putbulkovi
on se mi zakousne kdekoliv do těla stiskne až se třese a pak mi chce to maso vyškubnout. Nedaří se mi ho to odnaučit. Dělá to už tak 2 měsíce. První kousal hodně tatku, ale ted došla řada na mě. Mám všude samé modřiny. Nejhorší bylo když mě kousl do krku
. ![]()
Už jsem ho kousla na oplátku do ruky taky, aby věděl. A začal se tomu smát
Samozřejmě že jsem ho kousla jemně.
Tak nevím , doufám že ho to přejde ![]()
Taky mě kousal, taky až to fakt bolelo … přešlo ho to časem. Nepomohlo ani, když jsem už v zoufalství jednou na čísi radu na oplátku kousla já jeho (samozřejmě jen trochu, ale aby to cítil, sice plakal, ale potom kousal dál
V tomto věku jsou moc malí, aby to pochopili. Ono to přejde, jen se to musí nějak vydržet, což je občas prekérka.
Jo a ten můj zase kousal „z lásky“, což na tom bylo to nejvtipnější.
mám pocit že tímhle si projdou snad všechny děti, záleží jestli jsi ochotná se nechat „okusovat“ ![]()
Já od začátku taky vysvětlovala že tohle se nedělá a nechovala, položila jsem ho na zem a nechala ho se vyvztekat. Když nepomohlo ani to, tak prostě dostal po ručičce, prdelce a jednou trošku i po tvářičce
…koukal jak jelito ale od tý doby mám klid
A když náhodou má můj prst v ruce tak jen naznačí a stačí říct nekousej ![]()