Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky potřebuji poradit. Můj syn má 7 měsíců a budí se mi jednou za noc. Vždy mu dávám mlíko, ale když ho vypije tam mi asi polovinu vyblinká. Nevím čím to je možná tím, že to hrozně rychle vypije protože má hlad a pak to jeho bříško asi nějak neztráví a jde to ven. Zkoušela jsem i v polovině ho nechat odříhnout ale vždy si ublinkne. Používáme Hami už dlouho takže asi mlíkem to nebude si myslím. A mlíko bych měnit nechtěla. Večer normálně vypije svoji dávku a žádný blinkání není. Už nevím co s tím mám dělat vždy z hrůzou trnu jak to bude v noci. Máte některá s tím zkušenosti?
Ahoj Jindřiško, tak my máme opačný problém.Blinkáme od narození,ale jen přes den
takže mě napadlo víc možnosti:
1.zkus mu snížit dávku.
2.možná mu začala vadit nějaká složka v tom mlíku (ale to by nejspíš blinkal i přes den…)
3.nevím,jakou velikost sacího dudlíku na flašce používáš.Já sice pořád kojím,ale pokud musím dokrmit,tak používám pořád velikost 1 (i když by měl mít už 2).Má menší dírku,tudíž i menší průtok.Je možné,že když ti tak dlouho vydrží bez pití,tak to pak dohání a chce to rychle vypít,tak se naloká moc vzduchu a půlka z něj pak vyletí.
Nic víc mě nenapadá,tak třeba bude mít někdo lepší tip.Držíme palečky,ať se vám to brzy spraví ![]()
Vidíš to mě nenapadlo s tou savičkou to zkusím možná je to tím. To možná bude ono. Moc díky jsi zlato
![]()
taky bych řekla,že jak rychle pije napolyká se vzduchu,zkus menší díru u savičky,urco to pomůže