Na co mám nárok?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1748
11.3.11 13:04

bohužel jen 4letý rodičák ode dne porodu (pokud teda budeš stále jen student do porodu). Příp. jde převést na tatínka (pokud splňuje podmínky) a tím získáš možnost volby délky RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.11 13:10

takže by to tedy mělo být jak jsi psala: do 4 let – 7 600,– do 9-ti měsíců a 3 800,– do čtyř let…Tak to se mám na co těšit :(..Tatínek by nešel ..Ten neví jak se postarat o sebe natož o prcka :) Moc děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
11.3.11 13:41

jedině nějakou brigádku (klidně malý rozsah, ale aby jsi byla z ní účastna nem. poj. ke dni teoretického nástupu na PPM nebo v ochranné době po jeho ukončení)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102828
11.3.11 13:51
mati píše:
jedině nějakou brigádku (klidně malý rozsah, ale aby jsi byla z ní účastna nem. poj. ke dni teoretického nástupu na PPM nebo v ochranné době po jeho ukončení)

Jojo, souhlas, tohle je jediná možnost, tedy zajistí ti jen 3 letý rodičák (na dvouletý musí být plat přes cca 16500,–) ale i tak je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.11 14:03

Takže brigádka a musím mít splněné nějaké hodiny měsíčně,nebo je to jedno?Hlavně mě vůbec nenapadá co…sháním nějaký přivýdělek pořád ,ale nikde nic :(
A dělat tedy ke dni nástupu na mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
11.3.11 14:20

ne nemusíš, je jedno kolik hodin, jen musíš být účastna nem. poj. k tomu dni nebo ochranné době po ukončení (ta je 180 dní nebo pokud to zam. trvalo kratší dobu, tak stejnou dobu trvná i ta ochranná lhůta) = nesmí to být dohoda o provedení práce (z té se nedvádí soc. poj.) nebo zaměstnání malého rozsahu (z té se odvádí poj. jen v měsíci kdy je příjem větší jak 2.000,–)

To je jedna podmínka, ta druhá podmínka je mít odpracováno 270 dní s účastí na nem. poj. za poslední dva roky, což by ti mělo vyjít když jsi před tím rokem studia pracovala a když by se ti ještě pár dní započítalo teď z nějaké té brigády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.11 16:32

Tak to by bylo super, protože 4 roky se mi být na mateřské opravdu nechce..Tak držte palce ať nějakou tu brigádu seženu..Zatím se mějte krásně a moc Všem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.11 18:54

Ještě jsem zapoměla zmínit je mi 25 studium je denní je to státní studium,ne soukromé…A pobírám sirotčí důchod z kterého se mi odvádí zdr.a soc..Změní se na tom něco??Musím mít tedy brigádu i tak abych dosáhla 3leté mateřské ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102828
11.3.11 19:59
Kachnatko2009 píše:
Ještě jsem zapoměla zmínit je mi 25 studium je denní je to státní studium,ne soukromé…A pobírám sirotčí důchod z kterého se mi odvádí zdr.a soc..Změní se na tom něco??Musím mít tedy brigádu i tak abych dosáhla 3leté mateřské ?

Nezmění, a ze sirotčího důchodu se sociální a zdravotní neodvádí, ve smyslu nároku na dávky nemocenského pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
15.3.11 12:38

Ahoj. chci napsat co se taky může stát.Už jsem dávno měla mít prcka.Až včera mi přišlo,že mi neuznali PPM!!!!Schválně jsem šla na příslušný uřad v únoru se zeptat jestli mám nárok spočítala mi to jedna uřednice,že ano. musela jsem tam zase něco vyřídit a jiná úřednice mi opět řekla,že mám nárok..chápete to !!!!!včera mi to nedalo a zašla jsem tam proč mi ještě nepřišel dopis vyrozumnění prý už ho poslali ale zamítli to Praha a že nemájí oprávnění proč mi to zamítli tak jsem tam volala a tam mi řekli že se nepočítá 180 dní ale jen tolik kolik jsem pracovala jenže já v té době bohužel byla ve zkušební době :evil: .Tudíž jsem ještě včera byla na úřadě práce a registrovala se tam vůbec nevim co a jak dál.kdybych tak mohla přijít a ukázat ta a ta to byli a byl nějaký postih,jelikož jsem v té době byla na neschopence a vědět to tak sem určitě nežádala,ale jen prodloužila neschopenku.I takový můžou být úřady který by měli vědět a NEVÍ.asi jsem ted trochu odbočila od tématu,ale takovej vztek co mám to si asi neumíte přectavit a nejhorší na tom je že na omylu študovanej budu bita já!!! :poblion: :poblion: :poblion: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
15.3.11 12:55

bohužel v tomhle státě to takhle funguje :pocitac: a vše si musíš zjistit sama… aneb neznalost zákona neomlouvá a mít důvěru ve slova úředníků často uškodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102828
15.3.11 13:19

Nojo, bohužel je to tak, že úředníci nejsou povinni takovéhle informace podávat a nenesou za ně odpovědnost. A obecně platí, že pokud něco nepřijde z úřadu písemně, tak jako kdyby to neexistovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
15.3.11 13:20

No to je to já si to ráda zjistim,ale jak zjistim to co nevimprotože i kdybych chtěla tak nikde nemají příručku co máš hledat a v jakým odstavci zákona atd..,proto jdu a zeptám se daných úřadu,který to mají vědět.A né,že to sami neví ne????ted už je to jedno prostě jsem v … :cert: .Asi si jdu koupit všechny zákoníky co jdou a jdu se učit :-? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
15.3.11 13:30

http://www.cssz.cz/…od-1-1-2011/

http://www.cssz.cz/…ublikace.htm

http://portal.mpsv.cz/…covsky_prisp

http://portal.mpsv.cz/…cane/porodne

a hlavně ty zákony (to už je většinou složitejší hledání ale holt lepší si to najít sama a nespolíhat se na rádoby informované a znalé úředníky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
15.3.11 17:42

mati

Dobrý stránky.Jsem z toho jelen.jak tak čtu to jsem věděla,ale stejně už musím mít 4letou variantu.nevim proč nemám volbu.jen díky tomu,že holt blbý podniky tady krachujou a já přišla o práci a přitom jsem dělala skoro 10 let a až ted 2 roky nešlo sehnat pořádnou práci :oops: :oops: :oops: zítra jdu na pracák tak se ji zeptám co a jak…no i když mám jí věřit co mi řekne?? :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat