Na co mám nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holky,tak já nakonec jdu pracovat takže bych měla mít odpracováno vše co bych mít měla,takže budu dostávat mateřeskou nebo ten rodičovský příspěvěk nebo jak je to teda ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mysage píše:
Holky,tak já nakonec jdu pracovat takže bych měla mít odpracováno vše co bych mít měla,takže budu dostávat mateřeskou nebo ten rodičovský příspěvěk nebo jak je to teda ?
no pokud budeš splňovat ty podmínky pro nárok na PPM (už jsem to tu psala - 270 dní nem. poj. za poslední 2 roky, a účast na nem. poj. nebo v ochranné době ke dni nástupu na ni) tak 6-8 týdnů před termínem porodu nastoupíš na PPM, tu budeš pobírat celkem 28 týdnů, případně u dvojčat 37 týdnů (její výše se počítá z platu) po jejím ukončení budeš pobírat rodičovský příspěvek do 2/3/4 let dítka podle toho kterou variantu si zvolíš (aby jsi mohla zvolit dvouletou variantu musela bys mít nárok na PPM větší než 380,– za den)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martyy píše:
Dobrý stránky.Jsem z toho jelen.jak tak čtu to jsem věděla,ale stejně už musím mít 4letou variantu.nevim proč nemám volbu.jen díky tomu,že holt blbý podniky tady krachujou a já přišla o práci a přitom jsem dělala skoro 10 let a až ted 2 roky nešlo sehnat pořádnou práci![]()
![]()
zítra jdu na pracák tak se ji zeptám co a jak…no i když mám jí věřit co mi řekne??
veřím že 10let odvádení sociálního poj. v téhle situaci naštve. a jestli jí máš věřit? tak nám pak napiš co povídala a zhodnotíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
byla jsem tam donást papíry od posledního zaměstnání.Tam kam jsem měla jít byla nemocná zastupovala ji jiná a nevim jestli ji moje situace přišla tak vtipná,ale když jsem ji to popsala nejenže se usmívala,ale ještě mi řekla,že neví proč jsem se přihlašovala,když prý mě po 6nedělích(aspon tak jsem to pochopila)odhlásí.Říkám ji že vůbec nevim jak dál a ona že ty papíry okopíruje a nashledanou!!!!!.A když jsem se zeptala jestli mi někdo platil únorový soc.a zdrav. tak to ona neví
Šla jsem ještě rychle na zdravotní a tam prý je zatim vše v pořádku,ale snad mě ještě ani neodhlásili z nemocenky..touhle dobou jsem měla ležet s mrnětem v porodnici a zjistit ještě dýl toto všechno…na provaz
(hodně zmatený já vim,ale já sama ted už nerozumim ničemu
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no trochu se v tvém příspěvku ztrácím, nicméně kdyby jsi se nepřihlásila na úp, tak by sis musela platit do porodu zdravotní poj. jako samoplátce - nechápu čemu se paní divila
a co se týče nem. poj. - tak to pojištěna předpokládám nejsi (to se odvádí ze zaměstnání, z podnikání nebo dobrovolně)
Povinné je v čr pouze zdravotní (pokud nemáš příjmy ze kterých se povinně odvádí sociální pojištění).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a ještě k tomu zdravotnímu - tam je rozhodný kalendářní měsíc, stačí ti být i 1 den v tom měsíci v kategorii za kterou platí pojistné stát (pobírání RP, evidence na úp.....) nebo v kategorii výdělečně činných
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mati píše:
tak pokud máš přehled v datech můžeš si to předběžně spočítat potom sama ale asi bude problém v té živnosti (radši si to ještě ověřím, ať tě kdyžtak nepletu a potom ti to napíšu), lepší by bylo být nemocensky poj. ze zaměstnání (to by stačilo kdyby jsi měla za poslední 2 roky odpracováno alespoň celkem 270 dní - jedno u kolikati zaměstnavatelů a byla ke dni teoretického nástupu na PPM zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě)
bohužel díky novému zákonu nedoporučuji se dobrovolně pojistit
můj klient si platil 440 Kč dobrovolně (je invalidní důchodce tedy měl vedlejší činnost). Od ledna mu to díky dobrovolnému přeskočilo na hlavní činnost s tím, že si má platit přes 5000,– měsíční zálohy! Normálně nemá platit nic. Takže s tím momentálně opatrně
Už je mi z tohoto státu na zvracení… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak píšeš neplatim si pojištění.Taky si myslim,že jsem správně šla na ú.p.tento týden se mi zdá jak ve snu,hotovej kocourkov!!!!!At už rodim a mám aspon na chvilku jinou krásnou starost
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
barvik píše:mati píše:bohužel díky novému zákonu nedoporučuji se dobrovolně pojistit
tak pokud máš přehled v datech můžeš si to předběžně spočítat potom sama ale asi bude problém v té živnosti (radši si to ještě ověřím, ať tě kdyžtak nepletu a potom ti to napíšu), lepší by bylo být nemocensky poj. ze zaměstnání (to by stačilo kdyby jsi měla za poslední 2 roky odpracováno alespoň celkem 270 dní - jedno u kolikati zaměstnavatelů a byla ke dni teoretického nástupu na PPM zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě)můj klient si platil 440 Kč dobrovolně (je invalidní důchodce tedy měl vedlejší činnost). Od ledna mu to díky dobrovolnému přeskočilo na hlavní činnost s tím, že si má platit přes 5000,– měsíční zálohy! Normálně nemá platit nic. Takže s tím momentálně opatrně
Už je mi z tohoto státu na zvracení…
Tak to je k
neuvěřitelný!!Taky jsem z toho našeho státu nadšená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martyy píše:barvik píše:Tak to je kmati píše:bohužel díky novému zákonu nedoporučuji se dobrovolně pojistit
tak pokud máš přehled v datech můžeš si to předběžně spočítat potom sama ale asi bude problém v té živnosti (radši si to ještě ověřím, ať tě kdyžtak nepletu a potom ti to napíšu), lepší by bylo být nemocensky poj. ze zaměstnání (to by stačilo kdyby jsi měla za poslední 2 roky odpracováno alespoň celkem 270 dní - jedno u kolikati zaměstnavatelů a byla ke dni teoretického nástupu na PPM zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě)můj klient si platil 440 Kč dobrovolně (je invalidní důchodce tedy měl vedlejší činnost). Od ledna mu to díky dobrovolnému přeskočilo na hlavní činnost s tím, že si má platit přes 5000,– měsíční zálohy! Normálně nemá platit nic. Takže s tím momentálně opatrně
![]()
neuvěřitelný!!Taky jsem z toho našeho státu nadšená
Tak ne že by mě ta změna zrovna potěšila, na druhou stranu to bylo neuvěřitelně výhodné - dát státu nějakých 10 000,– a dostat na mateřské 180 000,– takže celkem chápu, že to změnili…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martyy píše:
Ahoj. chci napsat co se taky může stát.Už jsem dávno měla mít prcka.Až včera mi přišlo,že mi neuznali PPM!!!!Schválně jsem šla na příslušný uřad v únoru se zeptat jestli mám nárok spočítala mi to jedna uřednice,že ano. musela jsem tam zase něco vyřídit a jiná úřednice mi opět řekla,že mám nárok..chápete to !!!!!včera mi to nedalo a zašla jsem tam proč mi ještě nepřišel dopis vyrozumnění prý už ho poslali ale zamítli to Praha a že nemájí oprávnění proč mi to zamítli tak jsem tam volala a tam mi řekli že se nepočítá 180 dní ale jen tolik kolik jsem pracovala jenže já v té době bohužel byla ve zkušební době.Tudíž jsem ještě včera byla na úřadě práce a registrovala se tam vůbec nevim co a jak dál.kdybych tak mohla přijít a ukázat ta a ta to byli a byl nějaký postih,jelikož jsem v té době byla na neschopence a vědět to tak sem určitě nežádala,ale jen prodloužila neschopenku.I takový můžou být úřady který by měli vědět a NEVÍ.asi jsem ted trochu odbočila od tématu,ale takovej vztek co mám to si asi neumíte přectavit a nejhorší na tom je že na omylu študovanej budu bita já!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
ahojky MArty,to me moc mrzi tedy,,njn,v dnesni dobe clovek pomalu uz enzue verit ani urednikum..a heled,pochopila jsem etd dobre,ze pro ne byla dulezita jen jenda podminka,kterou yblo odpracvanych 270dni a vubec nebrali v ohled tu ochr,.lhutu? ted tomu enjak nerohzumim
jinak ti preji hodne stesticka k podoru a hodne zdravicka pro tebe a mmi!!!
![]()
- Citovat
- Upravit
Janni.na88
Děkuju už se na maličkýho těšim
i když ted mám samé pochuzky a zbytečný vyřizování.Měla jsem odpracováno 270dní,ale nevešla jsem se do ochrané lhůty,poněvadž to počítají jak dlouho pracuješ tudíž to není 180dní
bohužel tohle jsem netušila a proto jsem ráda,že mi úřednice,které to zapomněli počítat také řekli
ted už je to jedno,ale mrzí mě,že to takhle dopadlo a nemůžu se těšit v plné míře,protože na to pořád myslim a přemýšlím jak si přividělat,když babičky ještě pracují.No tak hlavně ať už je Robíček se mnou aspon mě rozveselý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martyy píše:
Děkuju už se na maličkýho těšimi když ted mám samé pochuzky a zbytečný vyřizování.Měla jsem odpracováno 270dní,ale nevešla jsem se do ochrané lhůty,poněvadž to počítají jak dlouho pracuješ tudíž to není 180dní
bohužel tohle jsem netušila a proto jsem ráda,že mi úřednice,které to zapomněli počítat také řekli
![]()
ted už je to jedno,ale mrzí mě,že to takhle dopadlo a nemůžu se těšit v plné míře,protože na to pořád myslim a přemýšlím jak si přividělat,když babičky ještě pracují.No tak hlavně ať už je Robíček se mnou aspon mě rozveselý
no,ja sjem na tom podobne jako ty,akorat ze ja jsem dala ve sve praci ke 14/12/2010 vypoebvd,ptz s emi tanm nelibilo,nechtela sjem tam byt(asi to yblo ode me hloupost,kdyz jsme vedela,ze se snazime o mimi,ale to uz je ejdno no).no a v lednu.-4/1/2011 jsme zjistila,ze jsme tehu..no,byla jsem tehotna uz v dobe ,kdy jsem davala vypoevd,ale nejspis se neverjdu do te ochranne lhuty,jakoze nestihnu anstoupit na materskou v dobe,kdy tech 1180dni konci..takze na toma si budu stejne vid?
nerozumim tomu,jak pises,ze to berou tu ochr,lhutu podle toho kolik dni rpacujes..
tak uz sjem z toho zamtena..kazdoppadne si myslim,ze stejnak je nejdulezitejsi zdarvi ane i mimisku…uziovej si tehu a za chvilku uz budes mit drobecka u sebe.bez penizku ej to dneska tezke..ale co se da delat ,kdyz enjsou:( je to stejnak hruza,jak ten stat podporuje rodiny s detmi
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,mám odpracováno 50dní a jelikož jsem musela na neschopenku už se nepočítá nemoc.tudíž od listopadu do ted mi to nevyšlo
Být dýl v práci vešla bych se do žádosti na penežitou pomoc v mateřství,jenže riskovat i kdybych to věděla stejně nebudu
,ale na neschopence bych byla doted.Bohužel.Jo je to pech,ale jak říkáš ať máme drobky zdravý na tom ted záleží nejvíc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:Martyy píše:Tak ne že by mě ta změna zrovna potěšila, na druhou stranu to bylo neuvěřitelně výhodné - dát státu nějakých 10 000,– a dostat na mateřské 180 000,– takže celkem chápu, že to změnili…barvik píše:Tak to je kmati píše:bohužel díky novému zákonu nedoporučuji se dobrovolně pojistit
![]()
neuvěřitelný!!Taky jsem z toho našeho státu nadšená
Tak to by se mi líbilo
ale beru to z pohledu, že pán je podnikatel po třech infarktech, tak se připojistil, kdyby náhodou zase něco a málem dostal infarkt z pani na sociálce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit