Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vubec bych se netrapila, ono umi doktori rikat, jak je vse nachystane, porod muze byt kazdym dnem ci hodinou a pak se prenasi. Naopak druha zena muze byt zavrena na 10 zapadu, nic nachystane a porodi jeste ten den. To vnitrni vysetreni je velmi diskutabilni a vubec bych se jim neridila. 37+2 je uz v pohode, tak si uzivat konec tehotenstvi a odpocivat
Porod urcite nelze prehlednout ![]()
Ja jsem rodila 37+0, mimco je povazovane za nedonosence, ale je to uz uplne v pohode. Vse dodelane jak ma🤣 mala mela porodni vahu jak kdejaky mimco narozeny o 3 tydny pozdeji. Takze timto se vubec nestresuj, uzivej poslednich par dni, tydnu tehotenstvi a neboj, kdyz to prijde, prijde to a uz to zadny prusvih neni.
Porod poznáš určitě.. Klidně můžeš porodit i stímhle nálezem až po terminu ![]()
Měla jsem podobný nález (cs teda 6) už ve 36+1. Doktorka řekla, že mám být připravená, že to může být každým dnem, ale že to samozřejmě můžu donosit i do termínu. To bylo ve čtvrtek a v neděli mi praskla voda. Všechno bylo ok.
Jo a já teda kontrakce nezažila, šla jsem na akutního císaře, ale prý to poznáš tak, že to musíš prodýchat - čili dokud během té bolesti můžeš mluvit, tak dobrý. Kdyžtak mě někdo opravte.
Já rodila 37+4 císařem, malá byla považována za lehce nedonošenou, měla 2740g a 50cm. Byla hodně spavá, nepila, nepřibírala a mně se netvořilo mléko. Skončila na UM. Dneska je to skoro roční čert a nikdo by to nepoznal.
Žádný strach, mimčo už je v pohodě, já jsem taky mírně otevřená, chodím tak už přes týden. Dneska jsem 38+0 a taky mi řekli, že můžu porodit dnes, ale taky za tyden..Ale tohle už je pěkné, cokoliv nad 36tt je už super. Takže žádný strach, porod poznáš. Kdyz by něco, dlouhou teplou sprchu. Poslícky tím uklidnis a naopak pokud už je to porod, nemělo by to už povolit, ale naopak zesílit. To mi řekli asistentky. Tak taky vyčkávám 😁
Byla jsem na tom podobně, doktorka mi ve 36tt tvrdila, jak je to nachystané, ať počítám s tím, že to každým dnem může přijít, že do termínu určitě nevydržím. No, vydržela jsem. Nakonec mi porod vyvolávali a nezabraly ani ty jejich zázračně vyvolávací tablety
A neboj, porod poznáš, žádný strach ![]()
Tak jestli si vsimnes když ti někdo zaživa řeže nohu, tak poznáš i porodní bolesti. Je to něco co si snad žádná nemůže splést.
Porod 37+0, dítě 3 kila. Špatná poporodni adaptace, v inkubatoru na kysliku 10 dní, 2 dny cpap. Dnes zdravá chytrá holka.
Nijak to neovlivnis. S cs 8, otevřená na 3cm jsem u jiného těhotenství chodila skoro 3 týdny. Narodil se týden před termínem. 2.5 hodky po odtoku vody, hodinu po první kontrakci.
Hezký den dámy mám několik otázek „doufám že nebudou až tak tupý“ Čekám svého prvního miláčka jsem 37+2tt
včera sem byla na kontrole a bylo mi řečeno že čípek se zkracuje měkkne a že mám cs 4 sem lehce otevřená a byla cítit i hlavička je tu nějaká maminka co to v tomto týdnu měla stejně a šla rodit cca do týdne či dříve?
Strašně se bojím že nepoznám porod včas a nějak tím ublížím miminku…
Jak jste na tom byli vy? A není brzo na porod začali mně bolet třísla a v podbrisku jsou to takové lehké bolesti co se dají nějak snést a netuším jestli se takto projevují poslicci já vás dál nebudu trápit a budu ráda za každou odpověď předem vám děkuji