Porod koncem pánevním - zkušenosti

38
20.1.07 01:06

Porod koncem pánevním

Ahoj,
prošla jsem si na emiminu všechny články, které se týkají porodu koncem pánevním, ale vždy se jednalo o císařský řez. Jsem ve 30tt druhého těhotenství a mimi je hlavičkou nahoru. Gynekoložka mi řekla, že pokud se neotočí do 32týdne, pak už tak většinou zůstane. Jsem z toho špatná, jelikož první porod nebyl zrovna nejpříjemnější, byla jsem hodně roztrhaná, hlavně uvnitř, šili mě hodinu bez umrtvení, no hrůza. Jde o to, že jsem docela vysoká (178cm) a ne zrovna sušinka, takže si myslím, že pokud se mimi neotočí, císařský řez neuhájím, i když prý záleží i na velkosti mimča (první mělo 3,7 a to druhé myslím, taky nebude žádný drobek). Pokud máte někdo zkušenosti s porodem koncem pánevním, byla bych za ně vděčná. Raději budu mile překvapená než nemile zklamaná.
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
199
20.1.07 02:21

Ahoj, mě se holčička otočila v 34.týdnu-ale císaři jsem neunikla, jelikož v 36.týdnu se přiškrcovala na pupečníku. Ale císaře jsem zvládla docela v pohodě v epidurálu( z čehož nejhorší bylo cévkování.. :cry: .)
ahoj a pevné nervy L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
20.1.07 10:23

Ahojky,

moje kamaradka rodila holcicku koncem panevnim, a bylo to uplne v pohode. A to je peknej drobek. Meri 160 cm a vazila pred otehotnenim 48 kg.
Museli ji sice nastrihnout, ale to me taky a miminko bylo hlavickou dolu. Podle toho co me povidala, bych se toho nebala. Urcite je to prijemnejsi nez jit na cisare, a pak mit pooperacni problemy, a to nemluvim o tom, kdyz ti zacne hnisat jizva.
Jediny problem co mela bylo to, ze holcicka potom asi 2 mesice musela nosti 2 plinky kvuli nozickam.
Tak se neboj a drzim ti palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
20.1.07 11:03

Ahojky

tak moje holčička byla taky hlavičkou nahoru, od 30 týdne jsem poctivě cvičila i 3× denně aby se otočila,ale prostě se jí nechtělo. Můj doktor mi doporučoval císaře, ale rozhodnutí bylo na mě.Když už jsem chodila do porodnice každý týden,tak jsem se měla rozhodnout, prý je to na mě. malá měla mít dle ultrazvuku jen okolo 3 kil,takže bych neměla na císaře nárok,jak jsi psala,prý do 3,5 kila se rodí normálně,ale doktor říkal že je to na mě. Císař nebezpečenější pro maminku,ale bezpečený pro mimi, normální porod horší pro mimi. Tak jsem se samozřejmě rozhodla pro císaře při vědomí. Pak mi den před plánovýným císařem praskla voda,ale stejně mi ho udělali při vědomí,což jsem ráda. Doktor hrozil taky tím, že se budeme dlouho snažit porodit normálně a pak stejně skončím na císaři. V dnešní době už se moc porod KP normální cestou neprovádí. Takže si myslím, že jestli máte dobrý doktory,tak by ti měli nabídnout císaře.

Míša+Anička( 4,5měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
20.1.07 14:29

MISENKO, asi to záleží na porodnici, ale pokud vím, tak pokud je miminko koncem pánevním a váží dle odhadu podle ultrazvuku více než 3,5kg, jedná se o porod „císařem“, pokud je váhový odhad méně než 3,5kg, čeká se na porod přirozenou cestou. Tak mi to alespoň vysvětlina má doktorka a i v porodnici u Apolináře, kde jsem porodila. Navíc si pamatuju, když jsem měla před porodem já (2005), byl docela humbuk, že porodnice dělali císaře, i když mohl být porod normální - opravdu myslím, že rozhodnutí není na mamince - snad jen ze známosti… ale to by asi bylo na jinou diskuzi)))
Moje maličká měla být menší, jenže sestupovala nožkou napřed, tak proto byl zvolen porod „císařem“. Kdyby ale šla „zadečkem“, jak je to běžné, určitě bych šla rodit normálně.
GALEE - Martino, neboj, už máš jeden porod za sebou :D určitě to zvládneš i podruhé. Doktoři tě nenechají trápit, když to bude potřeba, určitě tě budou operovat, a pokud to půjde přirozeně, tím líp.
Držím palce aby jste to ty i miminko ve zdraví a pohodě zvládli!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
20.1.07 18:44

Galee - pokud nechceš rodit KP přirozeně, poptej se, ve které z porodnic v okolí berou KP nad 3,5 kg automaticky na CŘ i u druhorodičky - slyšela jsem, že F-M, možná i některá z ostravských.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
20.1.07 18:46

Barrera - asi je to o n emocnici, já tam nikoho známého neměla, a doktor mi vybrat dal. Jo a dle ultrazvuku měla mít Anička přesně 3 kila a narodila se a měla 3440.takže se na UZZV sekli skoro o půl kila. Jo a řekli mi, že prvorodičky když mají KP tak většinou vždy mají císaře. tak nevím. Každopádně doufám, že příští mimi nebude KP a já budu mít normální porod.

Míšenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
20.1.07 19:27

Rodila jsem KP a v pohode. Sice to jde malinko ztuha neb jde napřed ta mekčí část(jinak hlavička proráží takže pak teličko už jde hladce), ale fakt to není tak horzný já to vzládla za 45min.

A první kluk se mi otočil dva dny před porodem dolu a kamarádce taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
20.1.07 21:31

Ahoj Marti,
já už se také smiřovala s porodem koncem pánevním. Ale teď už mám Julinku otočenou. Otočila se ve 33tt. Takže zatím budď v klidu. Ptala jsem se svého dr. a ten mi řekl, že i v den porodu se mimi může otočit.
Neboj určitě se mímís otočí.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
20.1.07 21:48

Ahoj Marti,

jenom se přidávám k holkám. Já jsem měla malého taky koncem pánevním a neotočil se. Šla jsem na plánovaného císaře, protože už podle ultrazvuku měl víc než 3,5 kg (nakonec 3,7). Ale večer před nástupem do porodnice jsem začala rodit.Všechno šlo fofrem, císař bez problémů a nakonec jsem byla ráda, že jsem rodit začala, že to nebylo takové to „umělé“ vytažení dítěte.
Jinak kamarádce se holčička otočila až 36. týdnu a v 37. porodila :D A moje sousedka rodila druhé dítě koncem pánevním a byl to prý rychlejší a bezproblémovější porod než ten první, který koncem pánevním nebyl. Měla to všechno za sebou asi během 5ti hodin.

Takže bych se určitě poradila s doktorkou. Ale třeba se ještě mimi otočí, teď bych se zatím porodem koncem pánevním nestresovala.

Přeju hodně štěstí.
Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
20.1.07 22:20

Tak já rodila kp v r 2005. Bylo to spontánně, dle utz neměl být syn velký, což vyšlo - 2,90 kg. Byl hlavičkou obráceně celý těhotenství, tak proč by to ke konci měnil, že? Je fakt, že doktoři byli nachystaní i na císařský řez, ale nakonec nebyl nutný.
Porod probíhal normálně, musela jsem ležet na zádech po celou dobu, a čekal mě obr nástřih, protože dr. musel dovnitř vstrčit ruku, aby pomohl hlavičce projít. Šití bylo ok, ale pak jsem měsíc nemohla sedět. Bylo to přes třicet stehů vevnitř a venku.
Ale to se všechno časem srovná a zapomene.
Důležitý bylo, že mimčo vše zvládlo ok, apgar v pohodě. Žádný problémy s kyčlema nebo něčím neměl. Jo, teď si vzpomínám, neměřili ho, kolik měl cm, až asi čtvrtý den, prý maj jinak skrčený nožičky a nejde to přesně změřit.

A perlička na závěr - u mýho porodu byl - manžel, dva gynekologové, jeden pediatr, dvě porodní asistentky, dvě dětský sestry a asi tři žákyňky. KP spontánně tam prý nemají každý den…

Tak neboj, všechno se dá zvládnout.

Et, co jí maminka taky porodila KP (takže to máme asi v rodině…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.1.07 11:19

je pravda že ultrazvukový odhad váhy je + - (prý 0,5kg). Johanka měla mít 3300 a nakonec měla jen 2580g…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
21.1.07 16:00

Ahoj Martino, ja jsem mela druhou dceru taky KP a v Podoli mi nabidli automaticky cisare. Je to urcite mene rizikove pro dite a navic riskovat, ze budes rodit normalne a potom bude narychlo cisar…nevim, nevim, dneska se pri KP automaticky provadi cisar (teda aspon v Podoli).

Drzim palce,

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
24.1.07 20:45

Neřekla bych , že se císař provádí automaticky. Mně ho teda při KP neprovedli, a to malá vážila po porodu přes tři kila, takže brali ohled tady na to. Podle mě to byla chyba, myslím kvůli malé. Určitě bych za císaře byla radši.
Ale záleží na nemocnici. Obecně KP není důvod k císaři, je to opravdu o přístupu. Bohužel.

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
25.1.07 08:16

nazdarek!
to ze se dite muze obratit v den porodu muzu klidne potvrdit … nam se mala otocila hlavickou dolu v 34 tt a pak se BEHEM porodu otocila zpatky nozkama… takze mi dali vybrat s tim, ze pri CR je to bezpecnejsi pro dite… takze pak rychle zastavovali kontrakce (ktere jsem mela uz 3 hodiny po 5 minutach) a slo se na cisare …
uprimne jsem za to rada.. kvuli terezce … je to nadherna zdrave miminko… a kdyz obcas ctu co vsechno se muze stat, hlavne u „normalniho porodu“ kdyz je dite KP…
ja bych rekla ze zalezi dost na porodnici.. treba v opave se KP rodi temer vzdy CR …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí