Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já 37 týden, malá měla 3900g. Jenže malá si lokla vody, tak byla jeden den v inkubátoru a dostávala antibiotika,no tak jsme si poležely v nemocnici skoro 14 dnů. Ale všechno dobře dopadlo a to je to nejdůležitější.
Držím palečky, ať je i u Vás vše v pořádku a máš už mimčo co nejdříve v náručí.
já měla u prvního syna jen jeden termín porodu, protože jsem měla menzes po deviti měsícich vyvolávany a tak v porodnici se asi řídí tím prvním termínem, že??takže dám příklad, když jsem dnes podle MS 36+3tt a podle ultrazvuku 35+0tt, tak kdybych šla rodit, tak budou brát, že jsem 36+3tt?? je to tak?no já si vždy říkám, co řekne dr. na kontrole, ale ani u prvního syna mě neřekl, už půjdete rodit. byla jsem ve čtvrtek zavřená vše porodu nenasvědčovalo a v pátek se malej narodil, takže rychlovka, ale dlouhý porod(to otvíráný bylo prostě dlouhé, pomalinku jsem se otvírala)
Ahoj, já rodila 37+4, váha 3120 g a 49 cm, v porodnici jsme byli klasicky 4 dny
císař byl v pondělí v noci v 37+0, narodil se 3040 g, 50cm a pustila nás domů v pátek dopoledne.
jak tak čtu a koukám, tak se asi už nemám moc bát, když vše bude ok, tak tam tak dlouho by jsme už nebyli. ale si říkám, že ještě tak 14dní vydržet
takže kdybych porodila 38+0tt, tak už je to bráno jako porod v termínu, že??
My jsme rodili ted v unoru 34tt, 46 cm 2406g.Termín jsem měla dle MS 4.4.,vycházelo to přesně.
takže den předemnou a jak?? ve 34tt to je hodně brzo. je miminko vpořádku a jste oba už doma???
Dle ikonky vidíš,že je v pořádku
,pobyl si týden v inkubátoru,aby se rozdýchal a přizpůsobil.Je to bojovník,hned se mi přisál k prsu,v pohodě.
tak to je super. kamarádce se narodil chlapeček ve 35tt a má ho v praze v nemocnici pry k vůli plícím nebo tak něco, prý tam bude asi 2-3týdny a ona za ním ůže jezdit. hlavně že jste oba vpořádku
Tak my teda taky 34.tt a my teda ale byly v nemocnici 5apůl týdne (1630g,44cm)…Jo a teda bylo to 33+0 podle UZ, podle menzes 32+4 ![]()
Kdybych byla i den míň,taky by nás převezli jinam,malý měl naštěstí plíce hotový a v porodce měli ventilátor,byly to stejně muka,vidět prdíska na hadičkách.
to věřím, od kamarky maminka rodila před rokem čtvrté dítko, strašně dlouho se pokoušeli a vždy potratila a pak se to povedlo a rodila kolem 30-32tt už přesně nevím a také když jsem viděla ty fotky tak člověk u toho brečí, ale je z ní zdrava holčička. tak hlavně vám přeji hodně štěstíčka a toho zdravíčka
Já rodila 35+6 a domů jsme šli 10.den kvůli žloutence a malé váze 2300 g při porodu. Asi 14 dní před porodem mi doktor oznámil, že bude asi nějaký větší že má už 2500 g. Tak nechápu jak to vypočítal, to by musel už mít přes 3 kg
Mě to počítali v nemocnici podle UTZ ve 12 týdnu, ten je prý přesnější.