Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte maminky,
rodila jsem 14.2.2013
najde se tu maminka která taky rodila v únoru? ráda bych si povídala o miminkách a různě se poradila jak co děláte a jak se vám daří po porodu ![]()
Ahojky gratuluju k mimcu, ja jsem rodila 3.2 a narodila se mi Viktorka ![]()
Ja jsem na UM skoro od narozeni male, kojila jsem asi 3 tydny. Kvuli opakovanym zanetum a 40 horeckam jsem o mleko prisla ale nakonci uz jsem se modlila at o nej prijdu aby uz ty zanety zkoncily, bylo to skoro k nevydrzeni
Ja nejsem ten tip na kazdou cenu kojit, takhle jsme byli obe spokojenejsi
pouzivam Hipp a nemohu si ho vynachvalit
a co ostatni maminky jak na tom jste?
V současné době plně kojím, ale první dva až tři týdny jsem musela dokrmovat UM.
@zlaticko22 Jee, to ma narozeniny jako já
jen je o par desítek let mladsi ![]()
My jsme taky na UM, kojila jsem 2 týdny, pak to bylo kombinované a od 5.tydne je na Nutrilonu. Přestala jsem hlavne proto, aby nás vůbec pustili z porodnice, malá u kojeni usinala a pořad ubývala na váze. Narodila se o mesic dřív.
Proc jsem se ptala. Mala kaka obden a to jednou. Vždy je to celkem nálož, přemýšlím, jestli je to ok ![]()
@Pinac mě malý kaká jednou tak za 4 dny..a to je pak nálož:) jako jestli je to ok, že nekaká každý den, ale obden? nevím, jak je to u miminek na UM, ale řekla bych, že to problém není..
@Pinac Já si myslím že to problém není ale může to být způsobeno ztuhlými svaly v konečníku. Mi jeydíme do Ústí nad Labem na dětskou chirurgii malá měla špatné svaly v zadečku a nemohla se skoro sama vykakat, pčo kojení kakala normálně ale jak jsme najely na UM tak jsem jí musela pomáhat rourkou. V Ústí dostáváme železné tyčky a to jí musíme strkat do zadešku aby se jí uvolnily svaly. Kaká sama krásně a každý den už to snad máme v pořádku ![]()
Jéé ahojte holky,
super tak přece jenom samé holčičky a jeden chlapeček:-) všem také gratuluji k miminkám. Také jsme na UM bohužel mám málo mléko a má pediatrička to zjistila až když malé bylo měsíc a něco tak nám doma pořád plakala a manžel mi nevěřil že mám málo mléka:-( také jsme byli už v nemocnici na podezření srdečné vady ale ta se naštěstí vyloučila. Holky jaké číslo plenek používáte? já používala 2 ale příjdou mi už malé a kolik váží vaše miminka?
Já měla taky málo mléka, rozkojila jsem se pořádně asi až po třech týdnech. Do té doby jsem hodně přikrmovala stříkačkou. UM jsem začala dávat už v porodnici, protože malá nepřibírala a byla spavá, což dle doktorky znamenalo, že je až tak hladová, že nemá sílu „žít“.
Tak na 3 měsíční prohlídce před pár dny malá vážila 6 kg a asi měsíc už používáme Pampers 3. Ve 2 už byla hodně „narvaná“, tak jsem si říkala, že to musí být nepohodlné ![]()
@lloren nám taky hodně plakával, trápilo ale bříško..jako chlapeček si to užívá chudák ještě teď, ale už to začíná být lepší než dřív, to prořval celé dny
tak to je dobře, že se srdeční vadda vyloučila, to musel být určitě strach
my jsme teď začali používat už trojku-min. týden měl na KO 5,80kg..jsou nám sice ještě větší, ale zase ty dvojky už měl malé, bylo vidět, jak to měl pak červené ![]()