Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je mi to moc lito, poradila bych ti jako holky, pockat na zitrek, ale jestli krvacis a mas bolesti, jed hned do nemocnice/porodnice. Bez ohledu na diagnozu.Muze jit o zivot i tobe, nejen miminku.
Nehaz flintu do zita.. kolega (resp. jeho pritelkyne, logicky) museli porodit v 24. tydnu, mohli si vybrat potrat nebo porod, bylo neco spatne s placentou a cim dele by tehotenstvi trvalo, tim hure by na tom mimi bylo, tzn doporucili porod co nejdrive. Vybrali si zivot. Kluk sice tezce nedonoseny, vyrustal na odstrikanem MM od maminky, ale diky spickove peci ho v nemocnici vypiplali a ted mel nedavno rok a zacina lozit, smeje se.. tohle se stalo v Holandsku, co mi rikal ten kolega tak tahle nemocnice ma spickove oddeleni pro tyhle nedonosenatka, takze kluk dostal nejlepsi moznou peci. Nevim uplne detaily jak je na tom ted, ale krome spatne imunity je to v podstate normalni ditko, akorat se spozdenym vyvojem, ale neni nijak tezce postizeny. Takze takto brzky porod neznamena automaticky tezke postizeni, muzete mit relativne “zdrave” dite. Ale zalezi co reknou vysledky. Drzim palce ![]()
@MichaelkaT prosím tě myslíš to dobře, ale asi jsi to nečetla, vid?
@MichaelkaT tak problém s placentou je úplně něco jiného než špatný vývoj dítěte. U tvých známých by bylo díte v pořádku, kdyby nebyl problém u matky. U zakladatelky ale je bohužel na tom špatně dítě a ani kdyby byla matka ve 100% kondici tak ho pravděpodobně nic nezachrání.
@Andykacka6 ty jet okamžitě do nemocnice, tady už jde i o tvůj život
@MichaelkaT smarja,spatna placenta a vada neslucitelna se zivotem je sakra rozdil ![]()
Holky děkuji vám moc. Dám vědět jak dopadnou výsledky. Ale s přítelem jsme se shodly na tom že pokud bude vše špatný což už je bolesti a krev tak to budeme muset ukoncit a časem opět zkoušet.
@Andykacka6 Ty jsi nejela do nemocnice?? Víš, že bys s bolesti a krvácením měla vždy urychleně jet? I když třeba nejde o miminko, může jít o život či zdraví tobě, tak neblbni!
@Andykacka6 píše:
@unuděná Jela čekám co bude.
Aha, tak držím palce, ať máte výsledky brzy a netrápí tě tam.
@Andykacka6 teda, to mě moc mrzí, hlavně že obdobná vada ve stejném týdnu už podruhé, to je šílené
Drž se, hodně sil do nelehké situace, i když Ty už bohužel víš, co Tě čeká… Mrzí mě to, pokud budeš chtít, přijď do skupiny Prázdná náruč, je tam spousta fajn holek s podobným osudem (i když teda 2× stejná VVV, to už je rarita
)
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.