Porod v Krči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3981
25.7.10 20:16

V Krči jsem rodila před dvě rokama a podruhé před dvěma měsíci. Monitory dělají na prohlídkách až od 38 týdne, vyšetření vnitřně pokaždé. Na těchto kontrolách je to „jak na běžícím pásu“, ale personál milý.
Na šestinedělí je to normální. Sprchy jsou na patře a to dvě místnosti po třech sprchách, záchody také dvě místa po dvou až třech kabinkách. Dvakrát denně vytírají sprchy a záchody, ale na množství maminek je to docela znát, ne vždy všechny maminky jsou čistotné a vložky hodí kam mají, ale za to nemůže Krč. Pokud v tém termínu bude málo rodiček, personál bude velmi ochotný a bude se ti snažit pomoct a bude se tě ptát, jestli něco nepotřebuješ. Pokud bude šestinedělí plné, nezeptáš-li se, neřekneš-li si o něco, nic ti nikdo neřekne. Ale záleží to také na koho natrefíš. Je tam spousta hodných a příjemných sestřiček, ale někdy také náladových sestřiček. Udruhého dítěte jsem měla štěstí a vše bylo příjemné. I paní doktroka a porod. asistentka u porodu. Co opravdu doporučuji - boty do sprchy.
Jinak plínek na dítě dostaneš 18 a pak si musíš přinést vlastní. Oblečení na miminko je dostatek - u sestřiček si můžeš vyzvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297

vililik, ja teda se v tom zas az tak nevyznam, ale ten tep pousteli pri kazdem utz a na obrazovce jim cisla behala, takze myslim, ze kdyby byl vysoky, tak to dr vi. Ve spouste porodnic se ale tak spolehaji na ktg, ze utz to rychlovka sjedou nebo ho nedelaji vubec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321

a kdy jste tam rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.7.10 20:19

Ahoj, rodila jsem v Krči před 3 roky, bylo to mé první dítě a byla jsem spokojená i na porodním sále i potom na šestinedělí. Sestřičky se mi hodně věnovaly a pomáhaly s kojením.
Měj se hezky.
Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
25.7.10 20:21

Já chodila do poradny k Dr Budkovi a ten mi řekl,že vnitřně zásadně nevyšetřuje,aby nevyvolal porod.Asi to záleží na kterého Dr natrefíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981

Co se týká porodu - je vedený dr. Porodní plány „dopředu“ jsou zbytečné. Doktoři řeknou, co budou dělat, ale rodička s tím stejně nic neudělá. Ale mě to vyhovovalo. po porodu mi hned dali dítě na břicho, až pak si ho odnesli a manžel podepsal. u prvního dítěte jsem rodila dlouho a porod byl komplikovaný, takže si malého odnesli, a až pak mi ho přiložili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321

holky děkuju za povzbuzení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
25.7.10 20:23

Tak já tam rodila v březnu 2009. Jako luxusní to tam fakt neni ani na sálech ani na pokojích. Klasický nemocniční prostředí. Na sále teda celkem moderní polohovatelný křesla. Můj porod byl dost rychlý, malé se ke konci nedařilo dobře,takže i trošku nestandartní a hektický. Kvůli průběhu porodu mě rodila doktorka, mojí známou ale před měsícem komplet odrodila sestra a doktorka jen zašila a zkontrolovala po porodu. Jinak na personál si celkem stěžovat nemůžu, jen doktor Sever byl arogantní a sestra co mě přijímala k porodu byla nepříjemná, jinak v pohodě. Rodila mě dr. Bednářová a byla fajn, jen teda šití se jí prý moc nepovedlo (podle mého gyndaře) Záleží na koho narazíš, ale to je v každé porodnici. Kojení nám šlo dobře, dvěma maminám na pokoji hodně pomáhaly. Jídlo děs, asi jako všude - nevyhovující pro kojící matky.

Pokud jde o poradnu, jde to tam hrozně rychle, většinou jsem tam celkem byla půl hodiny (od příchodu do odchodu) Doktoři se tam střídaj, což mi nevadilo, spíš jsem si říkala, že je poznám a až uvidím jméno kdo má v den mého porodu službu, budu už vědět. Na monitor jsem tam jela 2× mimo poradnu, protože jsem necítila pohyby a měla jsem vysoký tlak, tak jsem se bála. Jinak ho snad dělají od 38 týdne, teda kamarádce ho tak dělali. Já rodila 38+4 a v rámci poradny mi ho neudělali (ale byla jsem tam den před kontrolou na monitoru) A jinak mě vždy vnitřně vyšetřovali, plus ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
25.7.10 20:28

o nadstandard mi nejde, hlavně o ten personál, vždycky ti dokáže někdo zkazit pocit z celého pobytu, viz Podolí a dr., který mě rodil a měl evidentně napilno( řekl mi, že jde na kafe a přijde za půl hodinky…)já podorila málem na zem za 10min od té doby, co odešel a to, že to nakonec dobře dopadle, za to vdečím manželovi, který byl se mnou a zavolal na chodbu, že rodím…tlačítka na přivolání sestry totiž nefungovaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
25.7.10 20:33

A dr u porodu zrejme Bednarova, chovala se jako arogantni k.ava.Siti se mi rozjelo po 14 dnech a dost dlouho jsem mela o dirku navic :evil:

Vililiku, to je strasne, bohuzel je videt, ze vsude jsou doktori, kteri jsou tak sebevedomi, ze tim muzou ublizit. To me odrazuje od Podoli, i kdyz tam b byli k mym pozadavkum vstricnejsi, ze je to takova masinerie a v konecnem dusledku bych tam mohla odrodit sama, kdyz by meli malo lidi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
25.7.10 20:34

A jinak „sál“ vypadá jako dlouhá chodba, ze které vedou dveře do jednotlivých porodních pokojů. Takže soukromí v nich máš. Jen teda wc a sprchy jsou společné.

A ještě pokud jde o lékařské úkony, léky atd. Mě se sestra po úvodním monitoru zeptala, jestli chci něco na bolest. Řekla jsem že ne a už mě s tím nikdo neotravoval. Oxytocin mi nestihli píchnout. Při příjmu jsem byla na 2 prsty,s odteklou plodovkou. Následoval monitor, debilní dotazníky, klystýr, sprcha a když se chtěla sestra podívat jak porod postupuje a zavédst kanylu, tak začal šrumec, že se jde tlačit :lol: Nakonec jsem dostala jen kapačku glukozy, nebo tak něčeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
25.7.10 20:36

přiznám, se tenhle můj zážitek z podolské porodnice, je důvodem mé obyvy z dalšího porodu…budu veřit, že v Krči budou vstřícnější…snad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
25.7.10 20:38

společná sprcha a záchod????? co když to po klistýru nestihnu????tak na to jsem fakt zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
25.7.10 20:42

u posledního porodu mi po klistýru sestra řekla, abych alespon 10 min vydržela a já letěla na záchod hned…ještě že byl blízko… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
25.7.10 20:43

Fakt záleží na konkrétním doktorovi,asi i na situaci… Holt i doktoři jsou lidi a maj nálady. Na mě byla Bednářová fakt milá a hrozně mě při porodu podpořila, pochválila… Holt na šití machr nebude, ale mě naštěstí šmikla malinko. A ještě se mi za ten nástřih pomalu omluvila, že musela, protože se malé nedařilo dobře.

Vililiku, ten záchod je v místnosti, kde klystýr dávají a další na chodbě. Já taky letěla hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková