Podolí - co sebou zabalit do porodnice

Anonymní
13.7.10 10:37

Podolí - co sebou zabalit do porodnice

Ahoj maminky,
za pár dní budu rodit plánovaným císařským řezem v Podolí. Zajímalo by mě co si sebou zabalit do porodnice. Jendá se mi o zkušenosti maminek co v Podolí rodily. Např jestli dávají porodnické vložky a nebo musím mít svoje, jestli půjčují erární noční košile a nebo mít vlastní a pod. Já zatím jen koukala na seznam co uvádí na stránkách, ale přijde mi, že skoro nic sebu nepotřebuji.
A pak druhá otázka. Jestli jste tam někdo v poslední době rodil císařem jak to probíhá? Po zavezení na JIP miminko nosí na kojení hned ten den? A po jaké době se zaváží z JIP na oddělení šestinedělí když nejsou poporodní komplikace?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79
13.7.10 10:43

ahoj anonymní:-), tak já jse v Podolí rodila, přesně dnes je to osm měsíců :-D . Porod jsme měla normální. Ale nějak zkušenosti jak to tam chodí přece jen mám. Měla jsem na pokoji vložky i ty jednorázové kalhotky - a musím říct, že ty jejich byli tisíckrát lepší než jsem si já koupila. Síťované, pružné volné vzdušné. Košili jsem měla svou i na porod - ale to může být u císaře jiné. Jinak až na jednu sestřičku tam všichni byli moc milí. Držím palce ať se vše proběhne v pohodě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.7.10 10:51

Ahoj, já měla císaře v Podolí před 3 měsíci. Kupovala jsem svoje poporodní kalhotky, ale ty jejich jsou mnohem lepší. Máš jich tam 5 kusů, mě to bohatě stačilo - málo jsem krvácela, přece jen tě při císaři líp vyčistí. Vložky jsou tam a můžeš si brát kolik chceš, takže svoje vůbec nenos. Košile jsem měla taky svoje, jen na sál a na JIPku jsem měla jejich erár.
Jinak mimčo ti přivezou na přiložení ještě ten den, jen co se na JIPce trochu zotavíš. Na odd. jdeš druhý den po císaři.
Opravdu toho sebou moc nepotřebuješ :wink:
Pro mimčo jen pleny a vlhčené ubrousky.
Přeju pohodové hojení po císaři!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
13.7.10 13:30

Ahoj, ja tedy rodila pred mesicem a neco, bohuzel porod skoncil taky cisarem.
Mimco ti po vyndani ukazou, pak ho umyjou (s manzelem, muze ho vyfotit atd.. :wink: ) a pak ti ho zase na chvili ukazou v plince, dali mi ho i jakoby „k ruce“, ale pak te odvezou na JIP a celou dobu co tam jsi na pristrojich musis jen lezet, nesmis telefonovat atd. No proste pooperacni 8-)
Rodila jsem v 10 dopoledne, mimca nam tam privezli tusim 2× za ten den, je mozny, ze uz si to nepamatuju??? 8-)
Na sestinedeli jsem sla druhy den rano, takze po cca 24 hodinach, ale treba mamka vedle sla po 12 h, rodila pred pulnoci a druhy den ji dopo frkli k nam, protoze na JIPu potrebovali zase misto :wink:
Kdyz jdes na sestinedeli, tak tam mimca taky jen vozi, tak po 3 hodinach, vecer si je berou, ale podle me kdyz to zvladas, tak si muzes rict, at ti ho tam nechaji. Me ho tam nechali az 3.den.

Jak psaly holky, vlozky, toaletak, kalhotky i kosile tam maji, oblecky na mimi taky, plinky a kosilky, takze to vubec nemusis mit, jestli nemas radsi svoje.. Max jednorazovky a ubrousky si dovez, staci druhy den.

Ja sla kupodivu uz 4.den domu, drive nez po normal porodu, ale byli jsme oba ok a hlavne potrebovali misto :oops: Den predtim jsem sla na UTZ, aby zkontrolovali delohu, jestli je vycistena a co jizva.
Nezapomen se zeptat co se stehama, na krajich jizvy tusim nejsou vstrebavaci, takze bud ti reknou at si je doma pak vytahnes, nebo musis dojet na ambulanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
16.7.10 13:03

Nepotřebuješ opravdu skoro nic, jen noční košili a plenky pro mimi, ale ty ať někdo přinese tak druhý, třetí den. Jinak jejich kalhotky, poporodní vložky atd. jsou dobrý, ale měla jsem normální porod, nevím, jak je to po císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
17.7.10 21:50
kuklici píše:
Nepotřebuješ opravdu skoro nic, jen noční košili a plenky pro mimi, ale ty ať někdo přinese tak druhý, třetí den. Jinak jejich kalhotky, poporodní vložky atd. jsou dobrý, ale měla jsem normální porod, nevím, jak je to po císaři.

Po cisari uplne stejny jako po normal porodu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.7.10 22:24

tak sice jsou to skoro tři roky, porod byl přirozený, ale jejich kalhotky byly super, vzala jsem si je domů a pořád přepírala, protože ty moje koupené byly na dvě věci.. vložek spoustu. noční košili mi jednu dali, prokrvácela jsem svojí a druhou neměla.. (zbytek věcí mi manžel přivezl až druhý den ráno…)..ale byla hrozně tuhá a nepříjemná..
na miminko jsem potřebovala akorát plenky a ubrousky, (stačí druhý den), na sebe noční košile a pak župánek (tenký) a gumové botky do sprchy.. vložky do podprsenky (a podprsenky :)) jinak klasiku..

tipla bych si že na jipu ti noční košili jistě dají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
1.8.12 11:23

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat aktuálně na věci do porodnice do Podolí. Na jejich stránkách se píše, že si mám vzít vložky. Já tam rodila před 3lety a vložky mi dali. Jde mi spíš o kapacitu tašky :-). Přeci jen je to objemné. Mám si je vzít? Kdyžtak si tam šupnu 3ks pro jistotu. Prosímo informaci, co jste rodily teď někdy. Jak říkám před 3lety mi je taky dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
1.8.12 12:07

Ahoj, já rodila loni v září.
Vložky dostali jsme každá jeden balík, já celkově použila 2-3 balíky, takže buď vem anebo můžeš dokoupit tam v lékárně :-)

• Citovat
  • Upravit
92
1.8.12 12:08

Ahoj, já jsem tam rodila loni v říjnu a dostala jsem 1 balík, který mi vydržel asi 3dny a poslední den jsem už používala svoje. Každopádně při nejhorším dole je lékarna, takže koupit se dají vždycky…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
1.8.12 12:13
@Osmanka píše:
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat aktuálně na věci do porodnice do Podolí. Na jejich stránkách se píše, že si mám vzít vložky. Já tam rodila před 3lety a vložky mi dali. Jde mi spíš o kapacitu tašky :-). Přeci jen je to objemné. Mám si je vzít? Kdyžtak si tam šupnu 3ks pro jistotu. Prosímo informaci, co jste rodily teď někdy. Jak říkám před 3lety mi je taky dali.

Rodila jsem teď v červenci.
dostaneš balík vložek a 5plen pro mimi. Doporučuji boty do sprchy, pak pleny pro mimi samozřejmě. no a pak klasika, ručníky, noční košily jestli nechceš erár, kosmetika, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
1.8.12 12:37

Díky, tak to asi zkrouhli. Tenkrát to bylo volně dostupné. Plenky jsme měli svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
1.8.12 12:47

@Marta78
Jinak gratuluju k mimču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24165
1.8.12 13:15

Já si tam budu ještě brát velký hrnek na čaj. Měli jsme 1 konvici na pokoj a to mi plně nevyhovovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
1.8.12 13:24
@Osmanka píše:
@Marta78
Jinak gratuluju k mimču.

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková