Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla jsme se zeptat, zda tu má někdo zkušenosti s porodem v Krči…jelikož jsem se nedostala do podolské porodnice, kde jsem rodila své první a druhé dítě, nevím, do čeho jdu…teda myslím, kvalitou porodnice v Krči…v Podolí jsme byla spokojená u prvního dítěte, u druhého zděšena chováním personálu…díky, budu vděčná za vaše reakce a zkušenosti.
Taky budu rodit v Krči, zatím jen docházím na kontroly, a před týdnem jsem si tam pár dní poležela na šestinedělí…zatím jsem spokojená ,pokaždé na mě byli všichni milí a hodní,tak doufám ,že mi spokojenost vydrží i nadále:))
Ale jinak tam rodila kamarádka a říkala,že podruhé půjde zase tam:)
ahoj.
Rodila sem v Krči a s personálem jsem byla spokojená,jem mě dost překvapilo,že se nedělají monitory a ke konci už doktoři ani vnitřně nevyšetřují,aby nespustili porod(a to už sem 13 dní přenášela)
Bohužel jsem nakonec musela rodit akutním císařem,takže v celkové narkoze.
Dost mě nemile překvapilo,že když sem 36 hodin ležela na JIP,tak mi malou na kojení přinesli jen dvakrát s tím,že sestry nemají čas
a bez mého vědomí ji přikrmovali ![]()
Po přeložení na šestinedělí už si na nic stěžovat nemůžu,ale s tím kojením mě zklamali.
Přeju krásný porod,at je vše tak jak má ![]()
pate: Mě se na minulé kontrole ptali v kolikátém jsem týdnu ,když jsem se objednávala na příště, a když jsem řekla,že v 36tt ,tak říkali :" Tak to na monitor až příště!" A co jsem tam teď ležela,tak mi ho dělali každý den 2 - 3krát.
díky moc za reakci, s těma monitorama jste mě dost překvapila…v Podolí mi dělali monitory pokaždé od druhé návštěvy…a nebýt monitoru, tak nepřijdou na tom, že se dcerce v bříšku nedaří…pak mi museli porod akutně vyvolávat…no, to mě dost děsí…
alyss:- tak vy jste mě uklidnila
, toho bych se dost děsila, kdyby mě nemonitorovali, po té zkušenosti s dcerou…
pate:- děkuji, snad to všechno dobře dopadne…člověk má obavy, po špatné zkušenosti z předchozího porodu…
Ahojík
Tak já teda v Krčí nerodila, ale co jsem takhle slyšela od holek, tak děs. Jenže tady je právě otázka.. protože každá porodnice má něco. . ![]()
jsou v Krči porodní sály, nebo boxy? na netu píšou že je zajištěné soukromí, ale kamarádka mi říkala, že si myslí,že to je tak půl ne půl…ale v Krči nebyla…
Nedoporucuji, pokud mas o tom, jak chces rodit, konkretni predstavu. Ja ji mela(prirozeny porod, dite ihned na bricho, dotepat pupecnik, neodnaset ani na chvilku) a tezce jsem pohorela, moje prani byla bezduvodne ignorovana. Apgar 10-10-10, lehky porod bez komplikaci, bohuzel dr se citila straslive dulezita
V jeji pritomnosti byly sestry i PA jak zarazeni prdi, i kdyz bylo videt, ze by mi radi vyhoveli. Jedine, co mi u nich vyhovovalo, tak byly poradny bez monitoru, nepovazuji je za dulezite, dokud zena nema problem nebo nerodi. A naprosto ignorovali TP dle ms a ridili se tim dle utz, to bylo taky rozumne, jinak bych skoncila na vyvolani.
Na sestinedeli mi ta slavna „basta“ laktacni ligy byla k prdu, dostala jsem naxeroxovanou prirucku o kojeni a peci o dite a to bylo vse, chodila jsem, zebrala, jednou tam vlitla sestra, ulozila Matese snad do polohy na fotbalistu a nez jsem se stihla zeptat, byla v cudu.Takze jsem dekovala prozretelnosti, ze jsem takova „vsechno vim, vsechno znam“ a nastudovala jsem si vse o kojeni predem na kojeni.net, nebyt toho, tak nekojim. Odchazela jsem s bradavkama do krve, Mates dokonce blil moji krev, co nasal z me apartni ragady.
Ackoli mam Krc cca 3min autem, tak v ni budu rodit jen v nejvyssi nouzi, ve hre bude hlavne domaci porod. (mmch, kdybych mela nejakou hezkou zkusenost z porodu, tak bych se do domporodu nehnala, Krc me presvedcila
)
Jo, jeste k tem monitorum, sice nedelaji monitory, ale na druhou stranu delaji na kazde prohlidce utz a prutoky pupecnikem. Takze myslim, ze pripadne komplikace tim maji podchycene.
u mě by se utz nic nezjistilo…malá měla tep 200…na utz mi řekli, že je vše o.k…
Vililik já právě taky byla s prvním v podolí a tam mi monitor dělali pokaždé,ale v krči mi ho poprvé udělali až při příjmu na porod a to sem byla 41+6 ![]()
Jestli jsem byla na porodním sále nebo boxu ani nevím
ale byla sem tam sama a žádné jiné maminky jsem neslyšela
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.