Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj je tu nějaká čerstvá mamina co rodila v Liberci? Zajimalo by mě hlavné chování personálu a taky jestli jste využily ještě néco co nebylo na seznamu co si vzít s sebou. A ještě jak to bylo s doprovodem k porodu mohl s vámy být celou dobu? Díky za odpovědi
Na oddělení šestinedělí nemůžu říct špatného slova. Porod jsem měla sekcí, takže netuším, jak to probíhá normálně. Spíš je toho potřeba méně, župan se vůbec nevyužije, je tam vedro, košilky jsou k dispozici neustále čisté, pro miminko akorát čepičku a na konci pobytu i plenky a ubrousky. Jídla je dostatek, ale chuťově nic moc, ale návštěvy stejně zásobují, takže netřeba řešit.
Co se mi nelíbilo, byl přístup sester z novorozeneckého a vůbec způsob, jak to tam funguje.
Liberec jsem vybrala z důvodu, že mají lepší vybavení. Ale co se týká personálu úplně se děsím co mě tam čeká. Už jako žákyně na praxy jsem si užila s svoje, před rokem jsem prodélala SP a chovaní pana doktora taky hnus. Ještě tedy spolehám na tchýni, že mě nedá a budu mít trošku protekci
A tchyně je tam sestra? Nebo pracuje jinde v nemocnici?
Příspěvek upraven 03.04.14 v 18:05
Chápu, že jsi si vybrala rozumem, ale pocitově se Ti tam vůbec nechce, já to tak taky udělala, nakonec jsem byla nespokojená tam, kde bych to vůbec nečekala.
@konice20 no ono to vybavení není úplně to stežejní
, přístup ale jo. Jsem přesvědčena že stres u porodu rodičce moc neprospívá a pak je vyšší rizikovost problémů - porod se zpomalí, nasadí se oxytocin, pak je třeba epidurál - dítěti ani jedno neprospívá a pak je právě třeba toho vybavení a hurá že ho máme.
tím to nechci nějak snižovat, ale oveřila jsem si to na sobě, že stres hladkému porodu nepomáhá
Taky docela asi záleží jaká bude obsazenost, když jsem tam byla já, tak porodnice praskala ve švech, bylo znát, že mají hodně práce, všechno bylo v letu, ale i tak jsem se nesetkla s někým nepříjemným, nebo hrubým.
No uvidíme možná dobře, že nevím co mě čeká. Ale co mám jsou obavy z toho personálu, proto se ptám.
Za jak dloho vás pustili domů při normálním porodu a jak jste tu válčily s kojením, zatím jsem téměř bez mlíka a malej pořád brečí.
Domnivam se, ze liberecka porodnice je zbytecnym strasakem. Jsem velmi narocna a byla jsem velmi spokojena. Pristup je profesionalni a personal vstricny. Doprovod na porod.sale muze byt celou dobu. V porodnici na prdiky deti obvykle netrpi, tvorba mleka je teprve v procesu a housky nejsou problem. Jidlo teda stoji za prd, to jo. Doporucuji zajet se tam podivat a udelat si vlastni obrazek. Budu zde volit i dalsi porod.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.