Porod v USA

887
30.6.23 11:41

Porod v USA

Ahoj holky, nenašla jsem žádnou aktuální diskuzi. Je tu někdo kdo rodil v USA jako samoplátce? Jak to probíhalo, byly jste spokojené a na kolik Vás to vyšlo?
Moc děkuji. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
30.6.23 12:11

Vim o jedne s velmi dobrou pojistkou (manzel pracujici v Silicon Valley), blby porod, akutni cisar, cena nejaka to stovka tisic, castku presne nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21037
30.6.23 12:56

Tam je tolik různejch faktorů, že odpovídat na tuhle otázku nemá smysl.

Dvě rodičky v jednom špitále můžou platit každá něco jinýho. A USA jsou drobet větší, než nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
30.6.23 13:00

Díky holky, zajímaly mě právě i ty odlišné zkušenosti. Je jasné, že každá to má jinak. Tak bych ráda slyšela jak a za kolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21037
30.6.23 13:10
@nixiedixie píše:
Díky holky, zajímaly mě právě i ty odlišné zkušenosti. Je jasné, že každá to má jinak. Tak bych ráda slyšela jak a za kolik.

Kolega s pojištěním od firmy za cca 5K, známej - byl v té době nezaměstnanej a ve státě MD se kvalifikoval a odrodili za $20. Ta dvacka byla spoluúčast. Obojí na konci devadesátých let. Tož si vyber. :mrgreen:

Samoplátce, jako člověk co si platí pojištění sám, je v nevýhodě. Zdravotní pojištění se liší od firmy, jak dobré si dokáže od pojišťovny vyjednat. Velké firmy mají výhodu. To mi vadí v USA nejvíc - že si nemůžu koupit pojištění na stejné úrovni sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
30.6.23 13:16

@KalamityJohn Děkuju, ona ta účast na porod je tam i s pojištěním jsem četla je klidně 2tis. dolarů. Ale bez pojištění se píše 8-40 tis. dolarů. Tak spíš mě zajímalo jak se to pak opravdu pohybovalo a vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21037
30.6.23 13:47
@nixiedixie píše:
@KalamityJohn Děkuju, ona ta účast na porod je tam i s pojištěním jsem četla je klidně 2tis. dolarů. Ale bez pojištění se píše 8-40 tis. dolarů. Tak spíš mě zajímalo jak se to pak opravdu pohybovalo a vaše zkušenosti.

Možná Lenka Hal přidá svou zkušenost. Naše nejmladší dítě je ročník 00, moje informace jsou poněkud zastaralé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.6.23 13:53
@nixiedixie píše:

No vzdyt jo.
Ty chces platit 40.000 $..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20829
30.6.23 13:58

Dobrý den,

koukněte se na instagramový účet Marie Groth „babiesandsleep“. Je to Češka, která žije v USA a toto téma několikrát řešila. Třeba by Vám poskytla i více informací a poradila :kytka:.

Mějte se hezky

Jana :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
30.6.23 14:17
@nixiedixie píše:
Ahoj holky, nenašla jsem žádnou aktuální diskuzi. Je tu někdo kdo rodil v USA jako samoplátce? Jak to probíhalo, byly jste spokojené a na kolik Vás to vyšlo?
Moc děkuji. :mavam:

https://www.youtube.com/watch?…

Tady o tom mluví cca od 50min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
30.6.23 14:28

Ja rodila v usa pred 6 lety, ale s pojistkou. Platila jsem 200$ coz byl ovsem z vetsi casti priplatek za pokoj.
Rodit bez pojisteni bych neriskovala. Pri porodu se muze cokoliv stat a pak se nedoplatis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
30.6.23 14:31
@nixiedixie píše:

Kolegyne platila 20tisic. Ona sice pojisteni mela, ale zahajila ho uz tehotna, to si pojistovny hlidaji, aby si lide nezacali platit pojisteni kvuli nejakemu zakroku. Platila to splatkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.10.23 11:49

My jsme teď platili cca $12000 (bez jakéhokoliv pojištění). Zakládní sazba byla kolem $7000 a dopláceli jsme navíc za komplikace asi $3000. Dále pak různé návštěvy doktoru, testy a vyšetření. Je potřeba počítat, že to je stát od státu jinačí a také nemocnice od nemocnice.

Kazdopádně častka za celou cestu se vším všudy je o dost větší (nájem, pronájem auta atp.).

Zaroveň je ale možné počítat se skvělým přístupem a prostředím nemocnice za ty peníze. Soukromý pokoj po celou dobu pobytu v nemocnici a individuální přístup.

Pokud na máte peníze a chcete pro dítě lepší budoucnost, tak to za ty peníze opravdu stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
19.10.23 23:46

@LaFlare Dekuju, uz jsme tu a budu rodit sekci. Dam pak vedet pro ostatni :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.10.23 00:24

@nixiedixie my už mame mimino tři týdny doma. Hodně štěstí! U nás proběhla sekce naprosto v pořadku a v klidu. Přítelkyně rodila v Texasu, ale jinak bydlíme v LA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí