Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, nenašla jsem žádnou aktuální diskuzi. Je tu někdo kdo rodil v USA jako samoplátce? Jak to probíhalo, byly jste spokojené a na kolik Vás to vyšlo?
Moc děkuji. ![]()
Vim o jedne s velmi dobrou pojistkou (manzel pracujici v Silicon Valley), blby porod, akutni cisar, cena nejaka to stovka tisic, castku presne nevim.
Tam je tolik různejch faktorů, že odpovídat na tuhle otázku nemá smysl.
Dvě rodičky v jednom špitále můžou platit každá něco jinýho. A USA jsou drobet větší, než nemocnice.
Díky holky, zajímaly mě právě i ty odlišné zkušenosti. Je jasné, že každá to má jinak. Tak bych ráda slyšela jak a za kolik.
@nixiedixie píše:
Díky holky, zajímaly mě právě i ty odlišné zkušenosti. Je jasné, že každá to má jinak. Tak bych ráda slyšela jak a za kolik.
Kolega s pojištěním od firmy za cca 5K, známej - byl v té době nezaměstnanej a ve státě MD se kvalifikoval a odrodili za $20. Ta dvacka byla spoluúčast. Obojí na konci devadesátých let. Tož si vyber. ![]()
Samoplátce, jako člověk co si platí pojištění sám, je v nevýhodě. Zdravotní pojištění se liší od firmy, jak dobré si dokáže od pojišťovny vyjednat. Velké firmy mají výhodu. To mi vadí v USA nejvíc - že si nemůžu koupit pojištění na stejné úrovni sám.
@KalamityJohn Děkuju, ona ta účast na porod je tam i s pojištěním jsem četla je klidně 2tis. dolarů. Ale bez pojištění se píše 8-40 tis. dolarů. Tak spíš mě zajímalo jak se to pak opravdu pohybovalo a vaše zkušenosti.
@nixiedixie píše:
@KalamityJohn Děkuju, ona ta účast na porod je tam i s pojištěním jsem četla je klidně 2tis. dolarů. Ale bez pojištění se píše 8-40 tis. dolarů. Tak spíš mě zajímalo jak se to pak opravdu pohybovalo a vaše zkušenosti.
Možná Lenka Hal přidá svou zkušenost. Naše nejmladší dítě je ročník 00, moje informace jsou poněkud zastaralé.
@nixiedixie píše:
No vzdyt jo.
Ty chces platit 40.000 $..?
Dobrý den,
koukněte se na instagramový účet Marie Groth „babiesandsleep“. Je to Češka, která žije v USA a toto téma několikrát řešila. Třeba by Vám poskytla i více informací a poradila
.
Mějte se hezky
Jana ![]()
@nixiedixie píše:
Ahoj holky, nenašla jsem žádnou aktuální diskuzi. Je tu někdo kdo rodil v USA jako samoplátce? Jak to probíhalo, byly jste spokojené a na kolik Vás to vyšlo?
Moc děkuji.
https://www.youtube.com/watch?…
Tady o tom mluví cca od 50min.
Ja rodila v usa pred 6 lety, ale s pojistkou. Platila jsem 200$ coz byl ovsem z vetsi casti priplatek za pokoj.
Rodit bez pojisteni bych neriskovala. Pri porodu se muze cokoliv stat a pak se nedoplatis.
@nixiedixie píše:
Kolegyne platila 20tisic. Ona sice pojisteni mela, ale zahajila ho uz tehotna, to si pojistovny hlidaji, aby si lide nezacali platit pojisteni kvuli nejakemu zakroku. Platila to splatkami.
My jsme teď platili cca $12000 (bez jakéhokoliv pojištění). Zakládní sazba byla kolem $7000 a dopláceli jsme navíc za komplikace asi $3000. Dále pak různé návštěvy doktoru, testy a vyšetření. Je potřeba počítat, že to je stát od státu jinačí a také nemocnice od nemocnice.
Kazdopádně častka za celou cestu se vším všudy je o dost větší (nájem, pronájem auta atp.).
Zaroveň je ale možné počítat se skvělým přístupem a prostředím nemocnice za ty peníze. Soukromý pokoj po celou dobu pobytu v nemocnici a individuální přístup.
Pokud na máte peníze a chcete pro dítě lepší budoucnost, tak to za ty peníze opravdu stojí.
@LaFlare Dekuju, uz jsme tu a budu rodit sekci. Dam pak vedet pro ostatni
![]()
@nixiedixie my už mame mimino tři týdny doma. Hodně štěstí! U nás proběhla sekce naprosto v pořadku a v klidu. Přítelkyně rodila v Texasu, ale jinak bydlíme v LA.