Porod ve 35. týdnu těhotenství

Anonymní
13.3.14 17:03

porod ve 35.tt

Dnes jsem se dozvěděla, že výsledky mých jaterních testů dopadly špatně a můj dr. mě poslal rovnou na kontrolu do porodnice, že on by mimi dostal ven, ale že to nechá na dr. v porodnici.Jsem ve 35.tt,mám z toho hrůzu narodilo se některé z vás miminko už v 35.tt a co všechno to obnášelo???moc moc děkuji za odezvy :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.3.14 17:08
@Anonymní píše:
Dnes jsem se dozvěděla, že výsledky mých jaterních testů dopadly špatně a můj dr. mě poslal rovnou na kontrolu do porodnice, že on by mimi dostal ven, ale že to nechá na dr. v porodnici.Jsem ve 35.tt,mám z toho hrůzu narodilo se některé z vás miminko už v 35.tt a co všechno to obnášelo???moc moc děkuji za odezvy :,(

klid :hug: :hug: mimču chybí jen 2 týdny, už se nemáš čeho bát. Já znám dítka narozená mnohem dřív, ale 35 tt už není tak hrozné :kytka: bude záležet jen na váze a na adaptaci. Moje známá před vánoci porodila 33 tt, už jsou se slečnou doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.3.14 17:10

Ahoj, já rodila už ve třicátém týdnu, týden jsme byli na JIPr, pak na intermedialu měsíc a nakonec na roomingu.Vy jste podstatně dále, věřte lékařům. Bude to jistě v pořádku. Držím palečky. Strach a obavy máme každá, ale v nemocnici vám pomůžou. Jen pro porovnání - my museli čekat do 36týdne - to nás propustili domů. Zvládnete to. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
13.3.14 17:11

:hug: To bude v pohodě :hug:

Příspěvek upraven 13.03.14 v 17:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.14 17:13

@martina.se děkuji :hug: spoléhám na to, že už jsme tak daleko, tak že by to mohlo být v pořádku :oops:…a jak dlouho byla malá narozená ve 33tt v inkubátoru?

• Citovat
  • Upravit
72725
13.3.14 17:14
@Anonymní píše:
@martina.se děkuji :hug: spoléhám na to, že už jsme tak daleko, tak že by to mohlo být v pořádku :oops:…a jak dlouho byla malá narozená ve 33tt v inkubátoru?

jen 14 dní kvůli držení tepla. Pak ji dali na pokoj s mámou a čekali, až nabere na 2 kg. Už je doma skoro měsíc ;) Neboj, určitě to zvládnete bez problémů :kytka: držim pěsti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
13.3.14 17:16
@Anonymní píše:
Dnes jsem se dozvěděla, že výsledky mých jaterních testů dopadly špatně a můj dr. mě poslal rovnou na kontrolu do porodnice, že on by mimi dostal ven, ale že to nechá na dr. v porodnici.Jsem ve 35.tt,mám z toho hrůzu narodilo se některé z vás miminko už v 35.tt a co všechno to obnášelo???moc moc děkuji za odezvy :,(

Já rodila 35+5, malá měla přesně 3kg,49cm a po dvou dnech jsme mastily domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.3.14 17:16

35. týden už není katastrofa, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
13.3.14 17:17

Ahoj, neboj se 35.tt už není nic tragického. Konkrétní opatření závisí i na konkrétní porodnici. Já jsem rodila v 34+4 (spontánně), dcera měla 2170g, 43cm, v porodnici jsme byly 6 dní, nebyla na žádných přístrojích, jen 2 dny v inkubátoru kvůli zahřívání a pak tedy se novorozeneckou žloutenkou, ale to není nic neobvyklého. Byla naprosto zdravá, bez problémů, už je jí 15 měsíců a normálně odpovídá svému věku.
Kolegovi z práce (resp. jeho ženě :) se narodil syn také v 34+4, měl asi 2,5kg a ti byli v porodnici snad měsíc, dali mu něco na rychlejší dozrání plic, trošku mu ze začátku s dýcháním pomáhali v inkubátoru, ale také to za pár dní dohonil a dneska je mu 9 měsíců a je naprosto zdravý.
Některé porodnice si tam drží ty předčasně narozené déle, byť jsou zdraví, ale čekají třeba na dosažení konkrétní váhy příp. konkrétního týdne. Některé to zase neřeší, jako ta naše, a když je miminko i maminka v pořádku, jdou domů v běžnou dobu…

Děti už jsou v tomto týdnu prakticky hotové, jen jsou malinké, poslední co dozrává jsou ty plíce, ale tam kdyžtak doktoři pomohou a nejde o nic vážného, tak žádné strachy, těš se na mimčo a určitě to zmáknete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
13.3.14 17:17
@Anonymní píše:

tak buď vklidu já jsem ve 35tt všechny výsledky mám v pohodě ale jsem už otevřená na 2cm takže mi dr dává tak týden-max dva…mimi má odhad už 2,30kg což je krásný, tobě nedělal odhad váhy? to by měl před porodem…z porodnice pouští s porodní váhou 2,5KG, musí samo sát a dýchat, ale ve 35tt to už určitě bude v pohodě ;) držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
13.3.14 17:21

Moc moc Vám všem děkuji!! :hug: :) velice mě to uklidnilo…uvidíme co nám tam zítra řeknou, nejspíš mi budou dělat odhad zítra, ale že by to byl nějakej extra drobeček se nebojím u nás spíš naopak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
13.3.14 17:24

@kristin11 Mě malou právě v tom 35+5 odhadovali na 2,5kg a měla 3020:-) U malýho ve 40+1 odhadovali 3,5kg a měl 4,350, takže se občas „trochu“ seknou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
13.3.14 17:39
@andice píše:
@kristin11 Mě malou právě v tom 35+5 odhadovali na 2,5kg a měla 3020:-) U malýho ve 40+1 odhadovali 3,5kg a měl 4,350, takže se občas „trochu“ seknou. :mrgreen:

jojo seknou, mě první odhadoval kolem 3kg a měla 3,60 :dance: je to plus mínus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
13.3.14 17:41

Ahojky, ja mam holcicku 34+2 a narodila se uplne zdrava, mela 2330g, sama dychala, vyvojove byla i napred. Jedine co jsme resily, bylo vyssi svalove napeti, ale stacilo plavat a lepe s ni manipulovat a srovnalo se to.

V tomhle tydnu uz umidite dychat samo a v podstate jen potrebuje pribrat na vaze, neni se ceho bat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.3.14 18:04

Neboj, mrňousek už je hotový, v podstatě jde jen o plíce, respektive surfaktant v nich. Plíce už jsou taky hotové, jen je potřeba onen surfaktant, to je látka, která pokrývá vnitřek plicních sklípků a zabraňuje při výdechu jejich slepení, tak tahle látka je v dostatečné množství až kolem toho 35.týdnu. Takže se dá předpokládat, že už by mrně ani nemělo mít problém s dýcháním. A kdyby jo, napojí ho na ventilátor na den dva, a nic se neděje. Pravděpodobně půjde do inkubátoru na prohřátí a budou ho sledovat, jak se bude adaptovat, ale nic život nebo zdraví ohrožujícího mu nehrozí.
Naopak u tebe, kdyby se top zhoršovalo, tam by mohlo být zle, vyhodnotí rizika, jakmile tvůj stav bude horší než příúadný stav nedonošeněte, jde ven. Taky se připrav na to, že už tě nemusí pustit domů z porodnice, ale nechají tě tam ležet. Může to být, pokud se jim tvůj stav nebude zdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí