Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky jen mě zajímá, která jste rodila ve 37.týdnu respektive 36+… Jakou měly děti porodní váhu a bylo všechno v pořádku? ![]()
@Michaela2495 já rodila v 38 tt a malá měla 3910g a 52 cm
ale to si asi slyšet nechtěla
Dcera se narodila 36+4 a mela 3,75kg, akorat byla hrozne kratoucka, uplne cela pokryta mazkem a mela dlouhe chlupy vsude
Ale uplne bez problemu, ten prvni mesic cely prospala krome krmeni, dospavala tu dobu, kdy jeste mela mit klid v brise ![]()
Naše malá se narodila 37+0 a vážila 3160g a měřila 45cm. Vše naprosto v pořádku, a taky celý měsíc prospala.
Syn se narodil 37+3 a mel 3650 g. Krome silnejsi zloutenky, kdy musel byt 2 dny pod modrym svetlem, byl uplne ok.
36+5, 3015g a 49cm. Mel takovou nasedlou barvu, apgar 9-9-9, tak si nas nechali 9 dni na JIPu, prvni 4 dny mel antibiotika. Jinak vse ok.
Malej se narodil 37+0 a mel 2810g a 48cm je úplne v poradku. Jen ja začátku mel žloutenku, ale nic vazneho.
@Michaela2495 36+5 2750g a 48cm, hned po porodu byl odnesen na vyhřívané lůžko, ale asi po dvou hodinách už byl OK. Měl problémy se sáním, silnější žloutenku (ale to všechny moje děti), byl hypertonický - cvičili jsme vojtovu metodu. Psychomotorický vývoj se srovnal bez následků do jednoho roku věku ![]()
35+6, 47cm a 2350g… všechno v pořádku, 3 dny byl na vyhřívaným lůžku a svícenej kvůli žloutence, špatně sál, jak byl hodně unavenej, ale jinak vše úplně ok…
@Michaela2495 Já rodila dvojčata 36+5. PV byly A 3050g/49cm, B 2650g/46cm. Kluci byli ok, v porodnici jsme si pobyli „povinných“ 72hod ![]()
Já
Zrovna minulej měsíc, rodila jsem 36+1. Malej měl 2420g a byl v pořádku. A byl hned od začátku pěkně žravej, takže ani moc neubral na váze a při odchodu z porodnice jsme byli na porodní váze bez nějakých drobných. Pustili nás po pěti dnech (měla jsem akutního sc).
Dcera se narodila 37+0 a její váha byla 2700g a 44cm. Byla v pořádku, jen měla v propouštěcí zprávě napsáno hraničně zralá. Teď je ji půl roku a pár lidí ji typovalo na 8 měsíců. ![]()
@safl píše:
Dcera se narodila 37+0 a její váha byla 2700g a 44cm. Byla v pořádku, jen měla v propouštěcí zprávě napsáno hraničně zralá. Teď je ji půl roku a pár lidí ji typovalo na 8 měsíců.
syn měl také v propouštěcí zprávě napsáno „hraničně donošený“ - měl 3560g, takže si radši ani nepředstavuji kolik by měl, kdyby byl dle dr. donošený ![]()