Porod z nervů???

5532
29.4.06 14:29

Porod z nervů???

Ahoj holky,
plánuji další těhotenství někdy na listopad tohoto roku (to jsem ale naivka, že jo - doufám, že to vyjde tak rychle jako u prvního dítka).
Jenže ještě dodělávám školu a maturovat budu až koncem května - začátkem června 2007. Jelikož jsem před každou zkouškou šíleně nervózní, tak mám strach abych třeba potom neporodila předčasně? Nemáte někdo zkušenosti s maturitou v těhotenství? Abych pak nedostala porodní bolesti v sedmém měsíci před komisí :oops: :roll:
Vím, že je to asi hloupý dotaz, ale synek potřebuje sourozence jako sůl a já to nechci zbytečně moc oddalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
652
29.4.06 14:35

TTERKA vzhledem k tomu , že jsem maturovala před 13 lety a teprv teď čekám první dítě..tak nevím… Vím jen, že mé těhu, co se týče nervů bylo náročné, rodinné problémy atd…zbytečné popisovat…pláč a depka a stres- dost silně a jak vidíš, mimču se nechce na svět ještě teď…A to jsem taky měla nesčetněkrát hrůzu z toho, že se díky mému hroucení vylodí dřív…Rozhodně na předčasný porod psychický stav vliv má, jenže je to tak velice individuální, že je těžké poradit..... :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
29.4.06 14:36

Ahoj Tterko, tady tvá učitelka matematiky 8)

S porodem zkušenost nemám, jen jsem ti chtěla napsat, že já jsme si to přesně takhle plánovala loni. Že v listopadu otěhotním, státnice dodělám s bříškem, snad z toho neporodím a hned potom šup na mateřskou :wink:

A ono prd! Pořád tu ještě straším, státnice za rohem a mimísek nikde :cry:

Tím tě nechci děsit, jen chci říct, že tohle plánování je sice fajn, ale kdoví jak to všechno bude… S maturitou se netrap, určitě to zvládneš, třeba se díky miminku uklidníš a nebudeš se nervovat :lol:

Moc držím palce při snažení i učení :D

P.S. Příklady pošlu večer :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
29.4.06 14:47

Ahojky Sarah,
ty příklady nehoří, právě před chvílí jsem na tebe myslela, jak se připravuješ na zkoušku. Ach jo, já doufám, že se nám ten mimísek vydaří co nejdřív, už teď jsem úplně praštěná a kdykoliv vidím miminko, tak mám slzy na krajíčku. No a tobě se určitě taky brzy zadaří. Tak držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
29.4.06 15:19

Tterko, já si například myslím, že jsem porodila z nervů… Protože mi praskla voda v 37+1, a to jsem den předtím byla na kontrole a vůbec nic se nedělo… nicméně večer před tím, než mi praskla, jsem se strašně rozčílila kvůli nějakým sousedským věcem a brečela jsem… a druhý den jsem už jela. Bohužel tím, že to bylo tak brzo, jsem nakonec skončila pod kudlou. Takže podle mě nervy jsou svině… buď radši v klidu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
29.4.06 15:25

Ahoj,
já jsem v prosinci dělala zkoušky od řijna mi hrozili, že předčasně porodím, a malý se narodil jen o pět dní dříve v lednu :D . A to jsem hodně velký nervák - obešlo se to ve velkem klidu, nějak mi to bylo všechno jedno :oops:
Teď se spíš bojím státnic - mám je v červnu a bojím, bojím, že přijdu o mléko. nemáte s tím někdo zkušenost?

Gaabina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
29.4.06 15:30

Ahoj. Nevím, jak je to teď, ale pamatuju se, že švagrová před několika roky v sedmém měsíci maturovat nemohla. Na škole od ní chtěli papír od dr. a ten jí to nedoporučil. Dělala maturu až v září.
Ale já si myslím, že pokud nepatříš mezi trémistky, nebo nebudeš riziková, tak to určitě domluvit půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
29.4.06 15:39

Já jsem v prvním těhotenství napsala dvě diplomky a státnicovala na obou oborech, ty druhé státnice byly necelý měsíc před porodem a společně s kamarádkou, která na tom byla podobně, musím konstatovat, že jsme naopak díky miminku v bříšku braly zkoušky s větším nadhledem.

Jenom promoci jsem v prvním termínu nestihla, bo sem rodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
29.4.06 16:02

Ja bych se tehotenstvi a zkousky nebala. Taky bych je pak brala s nadhledem. Myslim:-)

A co se tyce ztraty mleka. No tak at si kdo chce - co chce, tvrdi. O MLIKO SE NEDA PRIJIT. DOKUD SI HO DITE VYRABI. Jak se rika. Zakon NABIKDA-POPTAVKA. Jasne, muze citit z maminky nervozitu a tim muze dojit treba k bojkotu kojeni ze strany mimca. Nebo ono se kojeni ze zacatku musi naucit a je treba trpelivost a k te klid. Me to treba docela dlouho neslo a kojili jsme treba 13× za den po 30ti minutach. Jak ja odpocitavala dny do 6m. No a potomek zacal dobrovolne s prikrmama az kolem roku. Treba i ted se plne kojil, kdyz byl nemocny.
Ja se neco nanervovala a hlavne prvni 4m po porodu a kojime a kojime. A myslim, ze budeme kojit asi porad. A nemyslim, ze bych byla zavislacka na kojeni. Uprimne- me to zas az tak nebavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
29.4.06 16:18
Gaabina píše:
Ahoj,
já jsem v prosinci dělala zkoušky od řijna mi hrozili, že předčasně porodím, a malý se narodil jen o pět dní dříve v lednu :D . A to jsem hodně velký nervák - obešlo se to ve velkem klidu, nějak mi to bylo všechno jedno :oops:
Teď se spíš bojím státnic - mám je v červnu a bojím, bojím, že přijdu o mléko. nemáte s tím někdo zkušenost?Gaabina

Státnice mám v úterý, mlíka zatím dost, nervů taky, kdyby něco, dám ti vědět! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
29.4.06 17:03

Tterka - já jsem zrovna v 7. měsíci a taky dělám školu (VŠ). Zrovna máme zkouškový období a jsem z toho dost na nervy. Navím jsem v podobném stavu, co prožívala, jak tu psala, Silvic. Problémy s přítelem, pláč, depka - dost silně a stále dokola. Navíc ta škola. Je toho na mě nějak moc. Taky se bojím, aby se nechtělo broučkovi na svět dřív. Snažím se, co to jde, aby to bylo lepší. Ono to snad nějak půjde.
A ty se neboj a jdi do toho. Vždyť na co to odkládat? Kvůli škole - dá se to i při tom, jen je třeba mít zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
29.4.06 17:18

tterka: Myslím, že s tak velkým bříškem už bys brala jakékoli zkoušky s velkým nadhledem… :-D
Komise by aspoň měla povyražení ;-)
Spíš pozor na to, že průběh těhotenství se nedá tak zcela naplávat, a jestli ti kupříkladu během něj bude hodně zle (že v tom prvním nebylo není záruka), nezvládneš se naučit.
Ale já bych do toho šla… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
29.4.06 18:57

TTERKA myslim, ze ak sa chce a mimis je zdravy vsetko sa da :D
Mna cakaju presne o mesiac statnice 8O :lol: a ja si optimisticky hovorim, ze vsetko zvladnem :D a to sa malemu drobcekovi ak sa zda na svet zatial akosi nechce…tak dufam, ze na statnice nepojdem este s bruskom :lol: …ale moja mala slecna je taka zlata, ze mi este dava cas aby som sa nieco :lol: naucila kym pride :D

Takze sup do toho a ked to nepjde, tak sa mozes vyhovorit na nas na emimine, ze to my sme Ti poradili :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
29.4.06 19:00

A ozaj…co sa tyka toho stresu a predcasneho porodu…tak ja si myslim, ze je treba mat priority a ked budes mat v brusku babätko tak ani sama sebe nedovolis velmi sa stresovat…aspon u mna to tak bolo pri poslednych skuskach…mimi je ovela dolezitejsie ako cokolvek takze s tymto sa treba stotoznit a uvidis, ze Ti to pojde lavou zadnou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
29.4.06 21:30

Ahoj tteka,
přidám taky svoji trošku do mlýna. Mně se během VŠ narodili dva kluci. Státnice jsem si naplánovala, když měl starší 22 měsíců a s druhým jsem byla 6měsíců těhotná. Jenomže bylo toho na mě moc, tak jsem dvě zkoušky dělala v tom šestém měsíci a jednu, když měl malý čtyři měsíce. Zvládla jsem to sama, nikdo mi kluky nehlídal, babičky 150km daleko, manžel pořád v práci.
Jsem hodně velký stresoš, takže mi bylo ráno zle, seděla jsem na záchodě - no nervy. Myslím, že mi těhotenství nijak učení a následné zkoušení neusnadnilo, s nadhledem jsem to nebrala určitě.
K názorům o mlíku a stresu mohu z vlastní zkušenosti říct, že jsem kojila čtyři měsíce a jak jsem udělala poslední státnici, tak do týdne nebyla po mlíku ani památka. Prostě najednou jsem nic nevytáhla, ať jsem se snažila, jak chtěla.
Teď má ten mladší dva roky, stále nemluví, má některé znaky autismu, za čtrnáct dnů jdeme k psycholožce, pak snad budu chytřejší… Někdy se obviňuji, že jsem si toho neměla tolik brát a měla jsem být víc v klidu.
Taky jsme druhé dítě chtěli, aby byli kluci u sebe věkem.

Zdraví, Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky