Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda dostanu porodné, když jsem na neschopence a můj muž má insolvenci pobírá 9200kč po srážkách, ale jeho plat je 21000kč čistého?
Děkuji
Příspěvek upraven 23.02.16 v 17:47
@IrenaKřížová píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda dostanu porodné, když jsem na neschopence a můj muž má insolvenci pobírá 9200kč po srážkách, ale jeho plat je 21000kč čistého?
DěkujiPříspěvek upraven 23.02.16 v 17:47
Bere se prijem pred srazkou a zapocte se i tvoje nemocenska/materska.
Dobry den take jsem insolveci a jsem samozivitelka a nevim zda mam narok na porodne
Porodne dostanete! Neni to brano jako prijem, ale jednorazova davka za porod ditete. Stejne tak, jako by Vam mely zustat dane za vraceni skolkovneho za dite a manzelovi vratka za manzelku za cely rok… Nam spravkyxne tyto penize nechala, ze nejsou dle prava brany jako pravidelny prijem a pokud je tedy oddluzeni plneno splatkovym kalendarem, tyto penize by vam mely byt ponechany.
@Gabulle Tak ale otazka neznela, zda spravce porodne sebere nebo ne, ale zda na nej vubec vznikne narok.
@Cuddy Taky mi to docvaklo, ale uz jsem musela jit
No pri 21000,– pred srazkou je jasne, ze na nej narok nevznika…
Ahoj holky mám dotaz jsem teď 36tt a vyřizují si insolvenci vím že mě budete asi bombardovat že jsem si neměla dělat dítě jsem si zařizují insolvenci ale věřím že to zvládneme. Mám ji schválenou a mám přihlášené dlužníky, už jen čekám až to přijde soudem, mateřskou nemám budu automaticky nastupovat na rodičovsky. Moje otázka zní vezmou mi porodné mám vůbec nárok? Děkuji moc
@Anonymní píše:
Ahoj holky mám dotaz jsem teď 36tt a vyřizují si insolvenci vím že mě budete asi bombardovat že jsem si neměla dělat dítě jsem si zařizují insolvenci ale věřím že to zvládneme. Mám ji schválenou a mám přihlášené dlužníky, už jen čekám až to přijde soudem, mateřskou nemám budu automaticky nastupovat na rodičovsky. Moje otázka zní vezmou mi porodné mám vůbec nárok? Děkuji moc
Nárok na porodné nemá s insolvenci nic společného. A jestli máš nárok, tak si hod do kalkulačky příjmy svoje a otce dítěte a uvidíš.
A pokud máš teprve přihlášené věřitele, tak nic schválené nemáš. Teprve to pak jde na soud a ten o tom rozhodne.
POčítají se příjmy nejen tvoje, ale i otce dítěte. Jestli máte nárok nevím. to si hoď do kalkulačky na netu.
@Anonymní píše:
Z čeho to budeš splácet? Že jsi si tak jistá. Jinak ano, pokud ty a otec máte zájem dostatečné příjmy, na porodné budeš mít nárok, zároveň je to mimořádný příjem, který je nutno přiznat a nejspíš o něj přijdeš
Holky nevím proč mě hned soudíte, mám právnickou daně že mi dluh bude splácet jakože dárce jako moje matka mám to podané na částku 2300kc dluh není tak velký ale právnická říkala že lepší takhle než se dostat do větších dluhu, já se teda omlouvám že jsem svoji chybou do takové situace dostala a chtěla jsem se jen zeptat ale taky jsem čekala nějaké takovou vlnu na mě. Ale děkuji vám za každý názor i špatný i dobrý ![]()
@Anonymní píše:
Holky nevím proč mě hned soudíte, mám právnickou daně že mi dluh bude splácet jakože dárce jako moje matka mám to podané na částku 2300kc dluh není tak velký ale právnická říkala že lepší takhle než se dostat do větších dluhu, já se teda omlouvám že jsem svoji chybou do takové situace dostala a chtěla jsem se jen zeptat ale taky jsem čekala nějaké takovou vlnu na mě. Ale děkuji vám za každý názor i špatný i dobrý
Nezlob se, ale nikdo tě tu nesoudí a jaká “vlna”? Vždyť ti tu všichni normálně odpověděli….