Porodné - dávky

Anonymní
14.10.19 21:09

Porodné - dávky

Ahojky. Prosím. Jak je to dávkami - porodné?
Já teď budu mít tedy mateřskou, přítel výplatu, to se počítá vše společně?
Mám takový pocit, že do toho kritéria násobku živ. minima se fakt nevejdeme a je to škoda no, jen na to snad nedosáhne žádný pracující pár 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
14.10.19 21:13
@Anonymní píše:
Ahojky. Prosím. Jak je to dávkami - porodné?
Já teď budu mít tedy mateřskou, přítel výplatu, to se počítá vše společně?
Mám takový pocit, že do toho kritéria násobku živ. minima se fakt nevejdeme a je to škoda no, jen na to snad nedosáhne žádný pracující pár 8o

Jj, je to tak na porodné normálně pracující lidi nedosáhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.10.19 21:14

Ano to se počítá vše společně. Na porodné nedosáhne téměř nikdo. Vlastně byste měli být rádi, ze nedosahnete :D kdo na něj dosáhne, je buď podvodník, co třeba záměrně neudá otce do RL nebo pak nemá šanci to dítě uživit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 21:22

No já mám malou mateřskou. Do teď jsem pracovala na úřadě v tabulkovym platu, takže budu ráda za 10k. Dělala jsem tam hlavně kvůli praxi před mateřskou.
Přítel ten samozřejmě v RL bude, ale má napsaný malý plat. Je řidič MKD, takže sice má velký peníze, ale na dietách a prémiích apod. A to nevím jak zohledňují. I tak ale, pracovala jsem a už nárok jaksi nemáme jakmile makáme oba no, evidentně. Jako je to škoda, aspoň by se zaplatil zpětně kočárek nebo tak :D ale nenadělám nic, jen se ptám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.19 21:25

Ano vše společně.. všechen příjem a nesmíte mít víc jak 20.800 kč
Předkládat poslední 3 měsíce před porodem…
Na to nemá nárok snad nikdo :cert:
Teda ne ti co pracují…ja byla na neschopence a přítel v práci í tak jsme na to nedosáhli

• Citovat
  • Upravit
37131
14.10.19 21:27
@Anonymní píše:
No já mám malou mateřskou. Do teď jsem pracovala na úřadě v tabulkovym platu, takže budu ráda za 10k. Dělala jsem tam hlavně kvůli praxi před mateřskou.
Přítel ten samozřejmě v RL bude, ale má napsaný malý plat. Je řidič MKD, takže sice má velký peníze, ale na dietách a prémiích apod. A to nevím jak zohledňují. I tak ale, pracovala jsem a už nárok jaksi nemáme jakmile makáme oba no, evidentně. Jako je to škoda, aspoň by se zaplatil zpětně kočárek nebo tak :D ale nenadělám nic, jen se ptám.

Ono se tam ale bude počítat i tvůj plat ne jenom mateřská, protože tam se dokládá příjem za poslední čtvrtletí před narozením dítěte. Jestli cekas dítě teď do konce roku, tak budeš dokládat příjem červenec, srpen, září…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
14.10.19 21:48

Porodné by se mělo jmenovat spíše sockovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 21:55

@LaEllaX souhlasím..preci rodině každá stejně ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.19 22:03
@Anonymní píše:
Ano vše společně.. všechen příjem a nesmíte mít víc jak 20.800 kč
Předkládat poslední 3 měsíce před porodem…
Na to nemá nárok snad nikdo :cert:
Teda ne ti co pracují…ja byla na neschopence a přítel v práci í tak jsme na to nedosáhli

Takže pokud to chápu dobře, tak za měsíc nesmíme mít 20 800 Kč a nebo v průměru za čtvrtletí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.19 22:05
@Anonymní píše:
Takže pokud to chápu dobře, tak za měsíc nesmíme mít 20 800 Kč a nebo v průměru za čtvrtletí?

Prý to jde i jako když máte třeba jeden měsíc 30 další třeba 15 atd ale to nevím.. mě bylo řečeno že nesmíme mít víc jak 20.800 kč měsíčně a přesáhne to jen o 50 kč a máš smůlu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.19 22:09
@Anonymní píše:
Prý to jde i jako když máte třeba jeden měsíc 30 další třeba 15 atd ale to nevím.. mě bylo řečeno že nesmíme mít víc jak 20.800 kč měsíčně a přesáhne to jen o 50 kč a máš smůlu

No já teda nejsem přímo autorka příspěvku, ale taky mám spoustu otázek na které mi nikdo nedokáže odpovědět. Nechápu třeba to, proč studentky nemají nárok na nějaké peníze po narození dítěte nebo úplně minimální. Vždyť je to otřesné… s přítelem čekáme mimčo 17 týden a já jsem studentka a přítel pracuje a na nic takového nemáme teda nárok. Nemáme nárok na nic akorát máme,,obrovskou smůlu” a přitom i trošku štěstí

• Citovat
  • Upravit
415
14.10.19 22:15
@Anonymní píše:
No já teda nejsem přímo autorka příspěvku, ale taky mám spoustu otázek na které mi nikdo nedokáže odpovědět. Nechápu třeba to, proč studentky nemají nárok na nějaké peníze po narození dítěte nebo úplně minimální. Vždyť je to otřesné… s přítelem čekáme mimčo 17 týden a já jsem studentka a přítel pracuje a na nic takového nemáme teda nárok. Nemáme nárok na nic akorát máme,,obrovskou smůlu” a přitom i trošku štěstí

Máte nárok na rodičovský příspěvek, který činí t. č. 220 000 Kč., tak jak jsi přišla na to, že nemáte nárok na nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
14.10.19 22:18
@Anonymní píše:
No já teda nejsem přímo autorka příspěvku, ale taky mám spoustu otázek na které mi nikdo nedokáže odpovědět. Nechápu třeba to, proč studentky nemají nárok na nějaké peníze po narození dítěte nebo úplně minimální. Vždyť je to otřesné… s přítelem čekáme mimčo 17 týden a já jsem studentka a přítel pracuje a na nic takového nemáme teda nárok. Nemáme nárok na nic akorát máme,,obrovskou smůlu” a přitom i trošku štěstí

Máte nárok na rodičovský příspěvek od narození dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 22:18

@Jana-86
no ale mě nárok nevzniká, možná tak ještě nějaký minimální příspěvek nebo dávka či jak se to jmenuje. Studentkám nárok nevzniká jelikož nemají odpracované 270 - ze kterých nebylo planecé zdravotní pojištění

• Citovat
  • Upravit
37131
14.10.19 22:19
@Anonymní píše:

Jako studentka dostaneš rodičovský příspěvek, na ten má nárok každý. Porodne podle výše příjmů obou rodičů a na mateřskou nárok nemáš, z čeho taky, když si státu nic neodvedla? Tohle fér je, když chceš větší peníze od státu nemáš těhotnět hned ve skole, ale máš jít nejdřív něco odpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí