Poslední měsíc těhotenství

Anonymní
14.10.19 20:01

Poslední měsíc těhotenství

Ahoj holky. Pojďte si popovídat o tom jak jste zvládali poslední měsíc do porodu. Čekám první mimčo, tak to docela řeším. No pro mě jsou dny, kdy fajn a dny, kdy je to děs :lol: konkrétně třeba spánek, v bříšku je raubíř aktivní večer a já moc nespím, teda nemůžu usnout a ani nevím proč. Pak jsou i dny, kdy se vyspím, ale už jich je málo vzhledem k nuceni na WC. Pak mám nějakou vyrážku na stehnech poslední měsíc a svědí to hlavně v noci až děs běs. Řeším každý tvrdnutí břicha a rodím při každém divném vaginálním bodnutí :lol: občas jsou dny, kdy se můžu jen válet jak bříško tvrdne. Pak jsou dny, kdy můžu normálně fungovat. Už ani moc nikam nejezdím, protože ty pocity na WC jen při blbým pohybu jsou taky mňamka. Nebo když mi uprostřed nákupu ztvrdne břicho, no úžasný pocit :D Popravdě už se těším až ho budu tahat v kočáru a kdekoli jinde a ne v břiše :lol: neskutečně se těším na tu svobodu těla :srdce:
Chlap nedokáže pochopit a dokonce mi i říkal, že jsem jediná ženská, která si ztěžuje, že co slyšel tak každá si těhotenství chválila. No já tomu fakt nevěřím, za vadný kus se nepovažuju :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
14.10.19 20:06

Tak to nevím, kde se tvůj přechytralý muž pohybuje. Pro mě byla obě těhotenství šílená a to jsem neměla žádné extra obtíže. Ale… Omezení pohybu, zácpa, věčné výkyvy nálad, pořád lítat na záchod, pocit, že mi dítě chce rozkopat žaludek a orgány v okolí, neskutečné pálení žáhy. Děkuji, to jestli má být super. Byla jsem ráda, když jsem oba držela v náručí. :lol: neboj, za chvíli to máš za sebou :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
14.10.19 20:08

Spala jsem i přes den a neřešila jsem blbosti :D. Prostě to přežít. Mě bylo totiž docela fajn takže třeba i den před porodem jsem si jenom tak šla na šesti kilometrovou vycházku do lesa se psem :D. Tvrdnutí břicha nic moc ale dalo se přežít :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 20:13

Tak jak jsem se bála porodu, tak se na něj těším :lol:
Ještě teda měsíc, ale to uteče jakoby prd si myslím :lol:

• Citovat
  • Upravit
21593
14.10.19 20:45

Mela jsem to taky tak. Vzdy par dnu horor a pak jsem z unavy a nevyspani prospala celou noc a bylo mi zase dobre, to trvalo 3-4 dny a pak zacalo zase sadlo-maslo. Ja cele prvni tehu prakticky nespala. Budila jsem se pravidelne ve 2-3 rano a koukala do stropu az do 6, pak jsem zalomila, ale vstavat jsem mela v 7.

V tretim trimestru se k tomu pridaly chronicke stavy duseni, dychalo se mi tak spatne, ze mistama jsem mela uz mobil v ruce, ze si zavolam rychlou. Paleni zahy ale v podstate neznam, nemam ani ted, snad to tak zustane. Na WC jsem v prvnim tehu moc nechodila, to spis ted v druhem.

Na tvrdnuti bricha jsem brala magnezium, to zabiralo jako kouzlo. Az do posledniho dne jsem neznala poslicky.

Narocne to bylo urcite, ale nejak jsem to neprozivala. Kdyz se me lidi zeptali, jak to zvladam, tak jsem vzdy nadsene rikala, ze super. Ne ze to tak super vzdy bylo, spis jsem stale cekala na to, kdy prijde ten nepopsatelny horor, o kterem vsechny vypravi a naraz jsem mela odrozeno a horor nikdy nenastal.

Ted v drhem tehotenstvi je vse jeste jednodussi. Ale jsem teprve ve 29tt, co bude na konci, to jeste uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 20:54

Nevím.. rodila jsem o měsíc dřív :D

• Citovat
  • Upravit
85367
14.10.19 20:56

Prvni tehotenstvi pohoda, mesic pred porodem jsem se citila nejlip a spala v noci 9 hodin v kuse. Ted trpim a nespim (kdyz se zadari, naspim prerusovane 4 hodiny), o neustalych bolestech bricha, panve, tvrdnuti nemluve. Ani uz nepoznam, ze rodim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28847
14.10.19 21:04

První těhotenství nebylo moc fajn, ale dalo se přežít, odpočívala, spala jsem, kdy jsem chtěla. Druhé těhotenství bylo příšerné. Nejlíp mi bylo poslední den před porodem, kdy mě nic nebolelo, nechtělo se mi zvracet, měla jsem i dobrou náladu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 21:16

Tady na to „už nevím jak se mám válet“ už jsem celkem alergická. Myslím, že kdybys prostě zaměstnala mozek něčím jiným než „kde mě píchne teď?“, nemusíš to tak řešit. 🤷Ano, těhotenství pro mě bylo strašné a to jsem neměla žádné komplikace, asi to bude tím že normálně jsem prostě malinká, energická a tak se ze mě stala nepohyblivá koule, ale to je hned pryč. Prostě to neřeš. Čti si, dělej co je potřeba a užívej si, že ti tady do toho stavu třeba neskáče ještě x dalších dětí, které chtějí něco po mámě. :roll: Úleva od tady toho stavu přijde hned ještě na porodním sále, neboj. ;)

• Citovat
  • Upravit
223
14.10.19 21:31

Jo poslední měsíc je zazivnej, sotva jsem se kulila, spánek nic moc, člověk se pak těší na porod už :lol: na to svědění pozor, může to být i nějaký tehu problém s játry, radši bych to řekla Dr ať to ví a ohlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 23:42
@Anonymní píše:
Hele tak se zas uklidni. Mám čas se válet no a? Závidíš? Si lehni taky ne. Od toho mám mateřskou proboha… Jinak třeba řeším bodání ano, protože když právě něco zařizuješ po úřadech a ještě někam musíš a neskutečně tě začne bodat že nemůžeš ani chodit jasný, že to můj mozek zaznamená, hlavně když ještě musíš někam zajít a dojet autem víš :jazyk: jednak mě sice neruší děti, protože je ještě nemám a to fakt není moje chyba ne, že máš třeba ještě další :mrgreen: ale mám třeba psy o který se starám a věnují se jim a taky po mě pořád něco chtějí stejně jako ty děti, jen nemluví, ale mou pozornost chtějí taky pořád :palec:
Ale ostatně co se ti spovídám, do toho na co můj mozek myslí ti nic není. Jednak teda není blbej a dokáže vnímat i při jiné činnosti, ale to tvůj asi ne :lol:
  • Citovat
  • Upravit
11659
15.10.19 00:12

Poslední měsíc šíleně utíkal, břicho mi zvedlo skoro nobstop od 3 měsíce takže jsme to vůbec neřešila..
Na porod jsme se těšila…tehotenstvi no pořád jsem měla plno problémů a musela ležet a ležet a ten poslední měsíc už jsem mohla někam jít atd takže super…
Užíval a jsme si poslední měsíc bříška i když jsem měla šílene těhotenství..jibak unavená jsme byla byly šílený vedra a spala jsme i přes den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.10.19 16:07

Poslední měsíc už jsem se těšila až to budeme mít za sebou :)… už mě štvalo to pálení žáhy, nemotornost, když jsem se škrábala ze sedačky nebo bezmoc, když jsem si měla zavazovat tkaničky u bot.
To jsem si pak po porodu užívala, že už se můžu normálně obout :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
15.10.19 20:33

Taky mám rodit za měsíc a taky poprvé. Když to vidím u ostatních, tak bych si neměla ani na nic stěžovat :mrgreen: Jenže zácpa, jenže žáha, jenže syndrom neklidných nohou (ten mám snad od začátku). Navíc zřejmě čekám divocha, je fakt lahůdka, když mě bolí břicho a do toho schytám ještě pár dobře namířených kopanců :) No a spaní na boku mi taky toleruje jak kdy. Nejvíc teď miluju ty rady, jak si mám prcka ještě ten měsíc v břiše nechat, jakže si mám ještě užívat spánek… Za mě teda radši porodit dřív, než přenášet 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85367
16.10.19 05:11

@Lea491 idealne porodit az po 38+0 :nevim: stejne se pak nevyspis a budes mit jine starosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí