Porodnica - PODOLI

2107
22.11.05 12:45

Porodnica - PODOLI

ahojte,

tak som sa konecne dohrabala k vyberu nejakej porodnice a rozhodla som sa zrejme pre Podoli. Citala som dost pozitivnych aj negativnych skusenosti maminiek snad na kazdu porodnicu, takze o to mi teraz nejde. Skor by som chcela poprosit o nejake prakticke rady , ako to tam funguje, pretoze aj ked som sa preluskala ich web strankou, nenasla som vsetky info, ktore ma zaujimaju. Z prace tam volat nemozem a ked som doma, uz nemaju „uradne hodiny“ na podavanie tf. info … :roll: Takze ak niekto vie a odpovie, budem vdacna :! :wink:

:?: treba sa tam zaregistrovat vopred ? ak ano, kedy a ako a kde? co tou registraciou ziskam? mozem tam prist rodit aj bez toho ?

:?: je mozne si hned pri registracii nahlasit zaujem o nadstandart, alebo to funguje na nahode, ci vtedy proste bude volny ?

:?: videla som na nete obrazky „novej porodnice“ - mam to brat tak, ze takto to tam je proste zariadene, alebo tam existuje este aj nejaka „stara“ cast, ktoru radsej neukazuju ? :?

:?: a este jedna vseobecnejsia vec - chodim ku gynekologovi niekde do tramtarie za prahu. niekde som zachytila, ze tam nebudem chodit az do konca tehu, ale ze potom sa mam prehlasit niekam do porodnice … on zatial nic take nespominal, tak neviem, ako to funguje. posle ma niekam on, mam si najst nieco sama, da mi so sebou moju dokumentaciu ? a co ked bude vyzadovat, aby som stale chodila k nemu ? radsej by som sa prehlasila niekde blizsie, predsa len potom tie kontroly su uz asi pekne casto … poradite teda niekoho v Podoli, kam sa prehlasit ?

ospravedlnujem sa mozno za naivne otazky, ale fakt som zmatena a v:,–(e to funguje trochu inak ..

dakujeme za rady ! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1105
22.11.05 13:29

Ahoj baboo,
taky budu chci rodit v Podolí
Takže k tvým otázkám.

1. registrace v Podolí je nutná. Bez ní tam rodit nemůžeš. Doporučuje se zaregistrovat kolem 20. týdne.
    registrace na tel: 296511123
    Přidělí ti číslo, které si napíšeš i do těhuprůkazky.

Ve 30.týdnu tam pak musíš zajít, založí se ti karta a naplánují kontroly. A rovnou si tam můžeš domluvit předporodní kurzy, popř. cvičení.

2)nadstandard- taky jsem se ho domáhala předem. :)) Vzhledem k tomu, že se neví kdy budeš přesně rodit, tak může být na nadstandardu plno- nadstandard se zařizuje až u porodu.

1. Mají nové porodní sály a celé oddělení. Strará část se využívá pokud mají fakt narváno.
  1. na kontroly do porodnice se chodí tam kde budeš rodit. Dokumentaci máš ve formě těhuprůkazky. Doktor k tomu bude asi přidávat ještě nějakou zprávu. Je lepší, když chodíš na velké ultrazvuky (20.a30. týden) právě tam, kde chceš rodit. Alespoň tam mají rovnou ty papíry)

Tak snad jsem ti trochu pomohla.

Daniela 26.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
22.11.05 13:32

Baboo, ty máš termín porodu den ode mě. :D :D :D

Tak to se v tom Podolí asi uvidíme.
Zavolej si tam na tu registraci raději hned. Mají tam fakt narváno.

Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
22.11.05 14:07
:arrow:

Příspěvek upraven 14.12.11 v 23:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.11.05 15:21

Ahoj Baboo,

do Podolí se chodí do těhotenské poradny od 36 tt, chtějí, aby těhulka chodila k nim. Já jsem tam chodila už od 30 tt, protože mě hospitalizovali s vysokým tlakem a už si mě tam nechali chodit do poradny. Ale o tom, že by ses musela registrovat ve 20 tt nic nevím, to se mi nezdá. Kamarádky, které neměly komplikace, se tam normálně nahlásily tak před tím 36 tt, aby tam pak mohly včas přijít do poradny. Ale zeptat se tam můžeš, za to nic nedáš.

Ulrika a Andrýsek (skoro 16 měsíců)

• Citovat
  • Upravit
1105
22.11.05 16:52

Registrace kolem toho 20. týdne se doporučuje z důvodu babybomu- záleží kolik maminek má termín porodu naráz. Porodnice je kapacitně omezena, ne nafukovací. :D
Znám holky, co se registrovaly v 30. týdnu a v poho, ale taky znám další, co se chtěly zaregistrovat po 20. týdnu a řekli jim, že už mají plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.11.05 16:58

Danielo,

průšvih je v tom, že jakákoliv registrace stejně nakonec nezaručí, že nebude zrovna stop stav. Já jsem z toho před porodem nebyla zrovna nadšená, že se mi může přihodit, že přijedu a ejhle, bude plno. Rodila jsem v létě a to bývá narváno snad vždycky. Naštěstí všechno klaplo. Až budu čekat druhé mimčo, tak půjdu zase do Podolí, ale obávám se, že miminek se bude teď rodit pořád hodně, takže zas bude narváno. Ale já jsem tam byla spokojená, takže nemám důvod to měnit a experimentovat.

Tak páček shledáček!

Ulrika

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.11.05 17:20

Ulriko,
to máš naprostou pravdu. To aby se člověk modlil aby rodil ve správnou dobu a nejlépe po vizitě, kdy už pošlou maminky domů, aby si člověk měl pak kam lehnout. :)
Daniela

• Citovat
  • Upravit
2107
22.11.05 17:37
:arrow:

Příspěvek upraven 14.12.11 v 23:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.11.05 17:40

Ahojky,
určitě je lepší se zaregistrovat, ale porod u nich ti to stejně nezaručí. Já byla loni zaregistrovaná, chodila jsem tam do poradny i na ultrazvuky, ale když jsem měla rodit, tak měli stop stav a poslali mě stejně na Bulovku (kde jsem byla mimochodem moc spokojená) :lol:
Snadný porod a hodně zdraví přeje Naturka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky