Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky. Prosím o vaši zkušenost s prenatální škytavkou vašeho budoucího miminka. Teď jsem v 35tt a škytavka trápí moje budoucí mimi už asi 5týdnů, v posledních dnech je to dokonce 3-4× denně po cca 15minutách. Bojím se, aby tyto škytavky nebyly moc velkou zátěží pro naše budoucí mimi a navíc s nějakými následky.
Má některá z vás podobnou zkušenost? Předem díky za komentáře.
Ahoj,
skytavka mimcu neublizi. Nas Ondra v brisku take skytal a po porodu pak skytaval pravidelne po temer kazdem jidle.
Mej se
Klara
Ahoj Inko,
neměj vůbec starosti, tahle škytavka je úplně normální a vůbec miminku neškodí. Ptala jsem se na to i doktora, protože moje první mimi škytalo taky hodně (a je úplně v pořádku) a to, co čekám teď, je taky pěknej škytka.
Makýš, Vendy (18m) a břicho (40tt)
Ahoj Inko,
nemáš se čeho bát, naše mimčo v bříšku má také často škytavku i několikrát denně a trvá to jak kdy, někdy i 10 minut. Jsem také v 35 tt. Je to způsobeno tím, že se moc napijí plodové vody. Tak neboj a užívej zbytek těhu.
Koukám, že jsi tu nová, tak kdybys chtěla, připoj se k nám do deníčku Očekávání zimních miminek
.
Zdraví Berča
Ahojky,
no teda teď jsi mi připomněla našeho Pavlíka ![]()
Ten škytal v bříšku snad celé poslední 2 měsíce
A od narození si snad ještě ani neškytl
(kecám, asi 2-3× škytal, ale to je fakt zanedbatelné…)
Já myslím, že je to v pohodě, i doktorka mi to tenkrát říkala ![]()
Ahoj Inko2,
neměj strach…moje Anička v bříšku taky pěkně škytala a po narození skoro vůbec
. V bříšku se Ti jen přepije plodové vody a proto škytá. Takže buď naprosto v klidu a užívej si zbytek těhotenství.
Pá Jana a Aninka
Moje malá taky škytala, někdy i několikrát denně,je to normální. Kamarádka měla taky škytavýho chlapečka. Doba škytání těch 10-15 minut určitě byla. Připadalo mi to nekonečné a bylo mi jí líto
. Je to způsobeno tím, že si více loknou plodové vody. Ale na závadu to není
.
Inko,
moje dcerka škytala v bříšku dost často a někdy škytá ještě teď . A rozhodně jí to neuškodilo. Je to úplně normální, ale chápu tě já se taky kolikrát divila, že tak často škytá ![]()
Dana
Ahoj. Musím se přidat k holkám, ničemu to nevadí. Emička v bříšku škytala taky aspoň 4× denně - ke konci těhotenství to bylo pro mě i nepříjemné. No a teď škytá taky, kdyby si denně neškytla, tak by to snad nebyla ani ona. ![]()
Takže škytání zdar. petra
Ahoj.
Takové lechtající záchvěvy a občas pochodující břicho znám. Radimek je míval v bříšku několikrát denně a s naprostou pravidelností kolem 10-10:30 večer. Po narození měl škytavku občas taky a pozdně večerní byla spolehlivá. Asi ve dvou měsících ho to přešlo. Teď škytá jen když spolyká hodně vzduchu, když se řehní. Určitě to nevadí.
Beruška
Ahoj, Honzík v bříšku taky škytal. Vlastně ke konci víc škytal, než kopal Nic se neboj, mimču to určitě neublíží.
Pohodový zbytek těhotenství. Kuřátko a Honzík
Ahoj Inko a mamky,
my se s Adámkem taky přidáváme do klubu škytajících miminek:-) Určitě to nijak nevadí. Ke konci těhotenství taky hodne a často škytal. a v prvních měsících skroro po každém jídle. Ale je pravda, že škytavku rád neměl a plakal.
Hezký zbytek těhu a hodně radosti s miminkem
Andrea a Adámek
Ahoj Inko a mamky,
my se s Adámkem taky přidáváme do klubu škytajících miminek:-) Určitě to nijak nevadí. Ke konci těhotenství taky hodne a často škytal. a v prvních měsících skroro po každém jídle. Ale je pravda, že škytavku rád neměl a plakal.
Hezký zbytek těhu a hodně radosti s miminkem
Andrea a Adámek
Ahojky, taky mám škytavkový miminko:-)
Docela by mě zajímal názor vás všech:
Slyšela jsem, že pokud si miminko v bříšku pořádně posílí bránici, nemělo by pak mít problémy s prdíky. Škytavka je křeč bránice, takže se tím vlastně posiluje…
Co vy na to? U nás to tedy sedí. Malá nikdy neměla sebemenší problémy s bříškem. Ale je fakt, že byla i jinak dost živoučká a pořádně mě zevnitř okopávala:-)
Albi+Anika
Ahoj,
přidávám se - obě holky škytaly v bříšku… ![]()
Jinak Albi, teorie je to dobrá.
Taky jsme neměly větší problémy s prdíkama. Nicmémě jsem o tom dříve neslyšela.....
Pavla