Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Inko a mamky,
my se s Adámkem taky přidáváme do klubu škytajících miminek:-) Určitě to nijak nevadí. Ke konci těhotenství taky hodne a často škytal. a v prvních měsících skroro po každém jídle. Ale je pravda, že škytavku rád neměl a plakal.
Hezký zbytek těhu a hodně radosti s miminkem
Andrea a Adámek
Ahojky, taky mám škytavkový miminko:-)
Docela by mě zajímal názor vás všech:
Slyšela jsem, že pokud si miminko v bříšku pořádně posílí bránici, nemělo by pak mít problémy s prdíky. Škytavka je křeč bránice, takže se tím vlastně posiluje…
Co vy na to? U nás to tedy sedí. Malá nikdy neměla sebemenší problémy s bříškem. Ale je fakt, že byla i jinak dost živoučká a pořádně mě zevnitř okopávala:-)
Albi+Anika
Ahoj,
přidávám se - obě holky škytaly v bříšku… ![]()
Jinak Albi, teorie je to dobrá.
Taky jsme neměly větší problémy s prdíkama. Nicmémě jsem o tom dříve neslyšela.....
Pavla
Ahojky,
taky jsme si pořádně zaškytali v bříšku. Malej hodně škytal i když se narodil. Ale bohužel, problémy s prdíkama nás neminuly. Takže na tom asi moc pravdy nebude.
Lenka
Albi, u nás to teda nefungovalo. Jak už jsem psala, ke konci těhu Honzík víc škytal, než kopal, ale prdíky nás potrápí pěkně
![]()
Ahoj
Náš malý v bříšku taky hodně škytal, ještě častěji, než popisuješ ty a nic mu není. Musím uznat, že ale škytal dlouho dobu po porodu a ještě teď škytá, ale už ne tak často…
Oluška a Martínek (5 měsíců)
Ahoj Albi.
Tak teorii o škytání a prdících nepotvrdím, protože my jsme se s nimi natrápili. Myslím, že pravděpodobnější vysvětlení bude, že prdíky častěji trápí chlapečky než holčičky. I když má kamarádka měla holčičku a bez rektální trubičky ani ránu.
Beruška
neznalek píše:
Ahojky,taky jsme si pořádně zaškytali v bříšku. Malej hodně škytal i když se narodil. Ale bohužel, problémy s prdíkama nás neminuly. Takže na tom asi moc pravdy nebude.
Lenka
Takže zase jedna teorie......
Ale změlo to hezky, Albi..
A jak jsem řekla, taky bych se pod ní podepsala....... Pavla
Hihi, no nic:-) Však je to dobře. Aspoň se maminy, co jim mimčo v bříšku neškytá, nemusí bát, že bude trpět kolikou, ne?:-)
Albi
Ahojky,
jo jo my jsme taky měli v bříšku škytající miminko a co je na světě, tak si škytne jenom někdy. Je to naprosto normální. Neboj.
Ahojda, taky jsme škytali, hlavně když já jsem chtěla spát, tak mi břicho lítalo.
Jen si to užívej ![]()
Ahojky,
Tak teorii škytavka=neprdící miminko, bohužel nemohu potvrdit
! Jak už jsem psala výše, tak Anička v bříšku škytala 106, ale prdy měla opravdu katastrofální
- chudinka. Naštěstí je to už za námi.
Přeju mimča netrpící na prďáky! ![]()
J+A
Další „škytavčátko“!!!
Taky jsme škytali na dvakrát.Prý kluci škytají víc…no nevím ![]()
A prdíky???Od šesti neděl do poloviny 4.měsíce jsme měli dětskou koliku
,takže nesouhlas… ![]()
Pa L.
Ahojky,
hm,tak já taky teda nesouhlasím.V bříšku Niki škytala několikrát denně i 20min a odprděli jsme si poctivě 3m.Pak ze dne na den klid.Byla to 3m kolika.Ale škytáme vesele dál…
Naďa
Ahoj holky
Prenatální škytavka nemá nic společného s prdíčkama (nebo kolikou). Nám bude 6 měsíců a pořád prdíčky máme, první 4 měsíce jsme si fakt užívali, i když někdy teď to je taky síla. Většina miminek trpí na prdíčky a co znám, tak prenatální škytavku mimčo nemělo.