Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj holky, prosím o radu, kam je nejlepší jít rodit? jsem od Brna, zda do Ivančičc, Bohunice, Obilňák, prosím o radu.
Děkuji
ahoj, za pár dní budu rodit podruhé a již podruhé volím porodnici u Milosrdných ![]()
ahoj, já rodila 2× na Obilňáku a maximálně jsem spokojena. Určitě tam pojedu zase ![]()
hodně záleží co od porodnice očekáváš a jak si představuješ svůj ideální porod. Je jasný že to může dopadnout jakkoliv a nikdo ti nic nezaručí na 100% ale jde o to jestli čekáš třeba špičkové vybavení nebo třeba víc klid a soukromí atd…
Pokud máš jakékoli riziko, je nejlepší FN Brno Bohunice, pokud rizika nemáš, tak klidně k Milosrdným.
Prvně jsem rodila u Milosrdných a byla jsem spokojená, takže ani ne za měsíc se tam chystám znovu. ![]()
Tak my sme sa rozhodli pre Milosrdných. Boli sme na prehliadke aj v Bohuniciach a na Obilňáku, ale Milosrdní vyhrali na celej čiare… Budeme rodiť v druhej polovici decembra…
Ahoj, taky ted resim jestli Brno, nebo Ivancice. Ivancice mam kousek a vsechny kamaradky co tam rodily, byly maximalne spokojene. Ja osobne pujdu do Ivancic, pokud vse bude nasvedcovat prirozenemu a „bezproblemovemu“ porodu, pokud by meli byt komplikace, jela bych do Brna, prece jen je tam lepsi pece jak pro dite, tak i pro matku.
Já rodila ve Vyškově a jsem za to moc ráda, nelituji ani po té, jsem nakonec musela na revizi výškrabem. Oslovila jsem proto dle rady své gynekoložky Milosrdné a jak sestřička tak i lékař mě poslali tam, kde to „zvorali“, jejich slovy „asi uznáte i vy a já nevidím ani důvod proč bychom to měli dělat, že chyby se mají napravit tam kde vznikly, aby se tam poučili a vyvodili důsledky“ … naštěstí tohle protiprávní a neetické jednání neměli na Obilňáku, kde se o mě krásně postarali a moc jim děkuji ![]()
merett píše:
ahoj, za pár dní budu rodit podruhé a již podruhé volím porodnici u Milosrdných
Ahoj
ja se chci zeptat: taky sem se rozhodla pro Milosrdných jen nevím ci tam mužu počítat s epiduralem
sem tak trochu posera a tak bych ho chtela. Dekuju za radu předem
![]()
Já jsem rodila u Miloušů před půl rokem. Po pěti hodinách jsem jim řekla o epidurál, PA zavolala doktora a ten řekl, že mi ho nedoporučuje, že už je to ve fázi, kdy by se porod mohl zastavit.. A za hodinu jsem porodila i bez něj.. Tak si myslím, že kdybych řekla dřív, tak by mi ho dali, to by asi nebyl problém
Ale zpětně jsem ráda, že jsem to zvládla bez něj ![]()
Dorka_X píše:
Já jsem rodila u Miloušů před půl rokem. Po pěti hodinách jsem jim řekla o epidurál, PA zavolala doktora a ten řekl, že mi ho nedoporučuje, že už je to ve fázi, kdy by se porod mohl zastavit.. A za hodinu jsem porodila i bez něj.. Tak si myslím, že kdybych řekla dřív, tak by mi ho dali, to by asi nebyl problémAle zpětně jsem ráda, že jsem to zvládla bez něj
Hana89 píše:merett píše:Ahoj
ahoj, za pár dní budu rodit podruhé a již podruhé volím porodnici u Milosrdnýchja se chci zeptat: taky sem se rozhodla pro Milosrdných jen nevím ci tam mužu počítat s epiduralem
![]()
Určitě můžeš, ale ono záleží na samotném porodu. Epidurál určitě vždycky nedávají, ale to platí všude. Ono pro epidurál musí být třeba krevní testy a to nějakou dobu trvá a může se dát jen v určitě fázi porodu. Takže když už je ten porod hodně rozjetý, tak máš zkrátka smůlu. Já rodila u Milosrdných vyvolávaně a porod byla taková rychlovka, že se nestihl ani klystýr … zkrátka nic. Jinak jsem to samozřejmě zvládna naprosto v pohodě bez epidurálu a to je vyvolávaný porod mnohem bolestivější.
gabi.design píše:Hana89 píše:Určitě můžeš, ale ono záleží na samotném porodu. Epidurál určitě vždycky nedávají, ale to platí všude. Ono pro epidurál musí být třeba krevní testy a to nějakou dobu trvá a může se dát jen v určitě fázi porodu. Takže když už je ten porod hodně rozjetý, tak máš zkrátka smůlu. Já rodila u Milosrdných vyvolávaně a porod byla taková rychlovka, že se nestihl ani klystýr … zkrátka nic. Jinak jsem to samozřejmě zvládna naprosto v pohodě bez epidurálu a to je vyvolávaný porod mnohem bolestivější.merett píše:Ahoj
ahoj, za pár dní budu rodit podruhé a již podruhé volím porodnici u Milosrdnýchja se chci zeptat: taky sem se rozhodla pro Milosrdných jen nevím ci tam mužu počítat s epiduralem
![]()
Dekuju za radu.apon vím jak to chodí,
tehotenství je krasne jen sem vystrašená s konce s porodu,
ale tolik žen to muselo vydržet
musím aj ja ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.