Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj Ahoj… Chtěla jsem se zeptat na názory a zkušenosti s porodnicí v Břeclavě? Budu rodit poprvé, takže by mě zajímalo jaký mají přístup v Břeclavě a co si sebou vše vzít a co mi pujčí popř… dají…?
![]()
Ahoj, rodila sem na konci ledna. Dávají vložky, košile.. Vem si přezůvky, kalhotky, župan, toaletak, hrnek, hygienické potřeby(kartáček, pasta, hřeben, mýdlo) pro mimčo tam dávají vše krom plen a já měla i vlhčené ubrousky. Pribal dudlík a třeba svá bodycka.
Přístup no.. Asi jak všude. Já chytla Teda úžasnou paní doktorku na porod, ale na šestinedělí sestřičky nic moc. Pozdraví na půl pusy, neochotne a viděla jsem i u jiných rodicek, že umí být pěkně nepříjemné! Za 4dny jsem zažila jen jednu fajn sestřičku.
Rodila jsem o tři týdny dřív a poslouchala řeči typu, že kdybych počkala, byla by mala donosena, měla by vyšší váhu a mohly bychom domu dřív..
Celkem zklamání pro mě, protože jsem slyšela chválu, ale jak řekla jedna paní doktorka, jde to tam od deviti k pěti..
Děkuji za radu co sebou.
A ten přístup mě moc teda nepotěšil, ale tak snad natrefím na nějaký fajn sestřičky aspon doufám. A ty věci pro miminko jak si psala bodyčka tak si můžu vzít cokoliv nebo stím mají problém a mimčo musí mít jejich? a ty košile pujčují? Někde sem četla že jo někde zas že ne tak už nevím.
![]()
@JAjulink věci na prcka můžeš mít klidně. Já ji měla už další den oblecenou ve svém. Košili ti dají, je to fajn, denně si můžeš brát čistou.
No personál.. Uvidíš
strašit tě tu nebudu ![]()
Tak super vezmu si svoje oblečení pro mimčo.
Já se bojím už jen sté věty o strašení. ![]()
Ahoj, já rodila v Břeclavi v létě 2015. Ohledně porodu bylo vše super i přesto že jsem rodila o měsíc dřív a chtěla jsem co nejmenší zásah do porodu. Na šestinedělí jsem se sestrami taky problém neměla. Byly ochotné a to jsem je chodila třeba i deset večer otravovat na odsávačku. Horší to bylo s dětskými sestrami, malá měla žloutenku a nepřibírala. Já s ní navíc chodila na všechny vyšetření, co jí dělali. Takže jsem je vlastně prudila
Tak možná i proto byly nepříjemný. Je fakt, že se mnou na pokoji byla doktorka z jiné nemocnice a na tu byly jak mílius
Ale vyšetřoval mě i doktor Bambas a chodil i na vizity a úplně na pohodu, na to co se o něm povídá. Jinak seznam už psaly holky přede mnou ![]()
Jááj tak to se nediviím že byli nepřijemné.
No doufám, že vychytám nahopodu lidi. A PA byla taky v pohodě radí nebo ses na vše musela ptát?
Porodní asistentku jsem měla tu nejlepší co tam je, myslím že se jmenuje Monika Švestková. Nejhorší je to, že člověk pořádně neví do čeho jde, i když chodíš na kurz. A pak taky ty hormony ![]()
Hlavně se na všechno ptej, i když se budou tvářit, nenech se rozhodit. Mě se třeba i hodně věnovaly kvůli kojení, ale musela jsem si říct.
To mě se zas stalo, že sem otravovala v deset večer, když se mi zavinovala děloha a děsně to bolelo. Sestřička tam spala, šly vidět jen nohy, když sem tam šla za hodinu znova tak koukala do mobilu a prášek po mě hodila jak po psovi.. Nevím no.. Ale faktem je, že ne všechny jsou zle.. Ale zjistila jsem, že i když sem milá, nestačí to a některé jsou nepříjemné.. Místo aby chápaly obavy a trošku podpořily, tak nadávají..
Tak snad se to bude dat přežít ikdyž s nadšením tam nepůjdu rodit, ale třeba překvapí. ![]()
Ahoj holky chystám se rodit v Břeclavi a zítra tam jedu na první kontrolu na porodní sál a domluvit se na porodu, chystáte se tam taky někdo?
Chci se zeptat jak to je s tatinkama jestli tam smi byt jeste predtim nez se jde na porodni sal? Smi tam byt nebo je posilaji domu? A volaj se az k porodu?
@JAjulink
Tatínky posílají domů pokud porod vypadá na dlouho, jinak když se jde rovnou na porodní sál, tak může zůstat. Dá se jít i na nadstandardní pokoj a tam může být celou dobu tatínek - po porodu s námi mohl přespat v porodnici i starší syn - nevadilo jim to. Ne vždy je však nadstandart volný.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.